2014 NFL Preview: New Orleans Saints

Rob Ryan lover at gøre “skøre ting” med New Orleans’ forsvar og sætte en ny standard for brugen af safeties i NFL. Læs her en optakt til Saints’ sæson.

Værd at vide
New Orleans Saints har et mandskab, der spås til at kunne gå hele vejen, men det bliver ikke let at gøre det i en stærk NFC-konference. Holdet vandt 11 kampe i 2013-sæsonen og den første udekamp i slutspillet i holdets historie, men har i denne offseason – blandt andet på grund af en presset salary cap – sagt farvel til flere gammelkendte navne som Will Smith, Roman Harper, Jabari Greer, Darren Sproles og Malcolm Jenkins. Holdet er igen anført af head coach Sean Payton, som i 2014 jagter sin sjette tocifrede sejrssæson i otte år, og af quarterback Drew Brees, der stadig er blandt NFLs bedste spillere, og som i 2013 for en NFL-rekord fjerde gang i karrieren kastede for mindst 5000 yards. Når Brees er bedst, kan Saints potentielt slå alle.

Positivt
Angrebet ser igen ud til at blive potent, mangesidet og dynamisk, men dele af forsvaret bør også få Saints-fans op af stolene. Det er kun to sæsoner siden, at Saints havde et historisk ringe forsvar, men så kom Rob Ryan og hans gakkede idéer til Louisiana, og i sidste sæson havde Saints – uden større talent i forsvaret – så NFLs fjerdebedste defensiv. Og ikke nok med det: I 2014 vil mange andre NFL-folk holde meget øje med, hvad Rob Ryan finder på med sin bagerste kæde. I offseason gav Saints nemlig Bills’ Jairus Byrd en 54 millioner dollars-aftale og sikrede sig dermed én af NFLs bedste safeties, der har lavet 22 interceptions i karrieren. Byrd bliver parret med supertalentfulde Kenny Vaccaro, der havde en så stærk rookie-sæson i 2013, at Ryan kaldte ham for ”NFLs bedste all-round safety”. Men samtidig holdt Saints – lidt overraskende – også på Rafael Bush, der som restricted free agent fik et svagt bud fra Falcons, som Saints matchede. Dermed betaler Saints løn til tre stærke safeties, og det er der en logisk forklaring på. Rob Ryan brugte nemlig i 2013 i 75 procent af tilfældene tre safeties på banen på én gang i hans ”Big Nickel”/hybrid-formation, hvor han flytter rundt på spillerne, og hans ser sine safeties som grundsten. Byrds ankomst gør det muligt for Ryan at lave ”skøre” ting, som han siger det om sine planer for sæsonen. Saints’ forsvar er bygget op omkring tre, ikke to safeties på banen på én gang, og trioen kan skabe en drejebog for, hvordan andre forsvar fremover vil blive opbygget, og være forskellen på en Super Bowl eller en tidlig januar-exit for Saints.

Negativt
Saints’ safeties er slagkraftige, men holdet savner sikker kvalitet på cornerback-positionen. Keenan Lewis er en god corner, men bortset fra ham har Saints ikke meget. 37-årige Champ Bailey er ikke løsningen – bliv ikke overrasket, hvis han ikke klarer cuttet – og rookien og Richard Sherman-klonen Stanley Jean-Baptiste er endnu for ung og uerfaren. For et hold, der i 2014 skal op imod stort set alle de bedste receivers i NFL som blandt andre Calvin Johnson, A.J. Green, Julio Jones, Roddy White, Dez Bryant, Michael Crabtree, Torrey Smith, Jordy Nelson, Brandon Marshall og Alshon Jeffery, er det et skidt sted at have spørgsmålstegn i truppen.

Hold øje med
Manges øjne er rettet mod wide receiver Brandin Cooks – holdets topvalg i draften – der allerede i 2014 ventes at få en stor rolle i angrebet, hvor han som en ”Joker” vil blive flyttet rundt på banen og få bolden i alle situationer. Hans rolle bliver sammenlignet med Darren Sproles’, men realiteten er dog, at de to ikke helt kan sammenlignes, for Sproles greb mange bolden efter først at have været med på et ”fake handoff” som running back. Det kan Cooks ikke gøre. Men Cooks er et vævert, hurtigt legetøj, som Brees og Payton vil gøre effektivt brug af og derved kompensere en del for tabet af ligeledes hurtige, rapfodede Sproles. Brees har sagt, at Cooks er både ”meget talentfuld” og ”intelligent”, og derfor kan hurtigt lære systemet. En fordel for rookien i sin første sæson i NFL.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *