2014 NFL Preview: New England Patriots

New England Patriots mangler at tage det allersidste skridt, og derfor har de frem mod denne sæson investeret massivt i at styrke forsvaret.

New England Patriots har vundet AFC East 10 af de 11 sidste sæsoner, men det er nu 10 år siden, at Boston-holdet senest vandt en Super Bowl. De tre seneste sæsoner er det blevet til nederlag i AFC-finalen (2013, 2012) og Super Bowl (2011), og den manglende evne til at tage det allersidste skridt piner. Forsvaret har været den store hæmsko, og derfor har Patriots investeret massivt ved at hente cornerbacks Darrelle Revis og Brandon Browner i free agency og vælge defensive tackle Dominique Easley i første runde af årets draft. Samtidig kan holdet glæde sig over, at tight end Rob Gronkowski er tilbage efter sin korsbåndsskade, og det styrker offensiven betragteligt. Patriots er stadig favoritter til at vinde divisionen og er et af AFC’s bedste bud på en Super Bowl-plads.

Positivt
Det er yderst positivt, at Gronkowski ser ud til at blive klar til sæsonstart, for han er nøglen til den offensive succes. “Gronk” er et umuligt matchup for selv de bedste defensive spillere, og han og quarterback Tom Brady har et eminent samarbejde. Gronkowski trækker samtidig så meget opmærksomhed, at wide receivers Julian Edelman og Danny Amendola vil få mere plads og give Patriots mulighed for at køre deres up-tempo short passing game. Forsvaret er blevet væsentligt bedre med signings af Revis, men også Easley har i den sidste del af training camp vist det lynhurtige antrit, der var hans varemærke i college. Easleys ankomst og flere veteranes tilbagekomst fra skader (Vince Wilfork, Tommy Kelly) har boostet dybden på den defensive linje, hvilket er vigtigt for den fleksiblitet, som den defensive koordinator Matt Petricia ønsker i sit system. Signingen af Revis kan ikke undervurderes, for han vil med ét give Patriots en shutdown cornerback, der kan lukke modstandernes bedste kort ned. Noget som holdet har manglet.

Negativt
Den offensive linje er ikke så god, som den får kredit for. Venstre tackle Nate Solder er ganske solid, men han har problemer mod de hurtigste pass rushers. Samtidig har Patriots vist sig sårbare på den inderste del af linjen, hvor center Ryan Wendell mangler tyngde. Håbet er, at rookie center Bryan Stork kan vinde starterjobbet, men selv hvis han gør, så er det ikke optimalt for den kommende sæson. Løbeangrebet mangler fortsat en featured back som i Corey Dillon-dagene. Stevan Ridley er det nærmeste Patriots kommer på det, men han har store problemer med fumbles. Hverken Shane Vereen eller rookie James White kan håndtere 15-18 carries pr. kamp. På forsvaret skal Patriots have gang i deres pass rush, hvis mangler blev udstillet i AFC-finalen mod Denver Broncos. På strong safety er det helt åbent, hvem der skal starte, og Patriots har trods flere forsøg ikke fundet en makker til Devin McCourty.

Hold øje med
Det vigtigste at holde sig for øje er Gronkowskis helbred. Patriots er nødt til at have deres angrebsprofil til rådighed i alle 16 kampe plus eventuelt slutspil, hvis håbet om endnu en Super Bowl skal leve. Hold desuden øje med linebacker Jamie Collins, der nu i sit andet år er klar til det store gennembrud. Collins er hamrende atletisk og kan bruges både som blitzer og i coverage. Han bør få en stor sæson. Et par sleepers der er værd at nævne: Undraftede rookie cornerback Malcolm Butler har haft en stor camp og bør få en plads i den endelige trup. Det samme bør wide receiver Brian Tyms få, når han er tilbage efter fire spilledages karantæne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *