2014 NFL Preview: Jacksonville Jaguars

Jacksonville Jaguars har ikke været i slutspillet siden 2007, og de sidste tre sæsoner har jaguarerne i alt blot vundet 11 kampe.

Nu synes pilen imidlertid at pege i den rigtige retning for Florida-holdet, der i general manager David Caldwell og head coach Gus Bradley synes at have fundet en rigtig god kombination. De to har i offseason givet Jaguars en offensiv saltvandsindsprøjtning ved valg af quarterback Blake Bortles og flere unge wide receivers, og i free agency er running back Toby Gerhart kommet til som ny starter. På den defensive side af bolden skal gamle Seattle-kendinge af Bradley, defensive end/tackle Red Bryant og defensive end/linebacker Chris Clemons, hjælpe cheftræneren med at skabe version 2.0 af et Seahawks-lignende forsvar.

Positivt
Det må være ekstremt opløftende for Jaguars, at Bortles har haft en forrygende training camp og har imponeret voldsomt i preseason. Efter flere år med elendighed på positionen tyder meget på, at Jaguars kan have fundet deres franchise quarterback, og selvom preseason er preseason, så har Bortles vist sig længere fremme i sin udvikling, end Jaguars havde turde håbe på. Forsvaret bør forbedre sig væsentligt i forhold til sidste år, hvor det tillod 28,1 point pr. kamp – femte flest i NFL. Dybden på den defensive linje er nemlig blevet klart bedre med signings af Bryant, Clemons og Ziggy Hood, og Tyson Alualu har haft en glimrende sommer. I midten af linjen er Sen’Derrick Marks en profil, vi kommer til at høre meget mere til.

Negativt
Jaguars ønsker at løbe bolden, men den offensive linje er ikke særlig god, og specielt halter det for den inderste akse på både center og guard. Mike Brewster har fået alle chancer for at vinde jobbet som center, men han har floppet, og nu ser pladsen ud til at gå til Luke Bowanko eller Jacques McClendon. På guard mangler Jaguars kvalitetsstartere, og hvis ikke midterkæden holder højt niveau, får Gerhart en lang sæson. Det bageste forsvar lader også meget tilbage at ønske. Safety Johnathan Cyprien kan blive en stjerne, men der mangler virkelig kvalitet på cornerback hvor Dwyane Gratz og Allan Ball starter med ustabile Will Blackmon som førstereserve. I en kasteorienteret liga kan det blive et stort problem for Jaguars, at holdet ikke har prioriteret den position.

Hold øje med
Den undraftede rookie wide receiver Allen Hurns ligner en starter i første spillerunde efter en imponerende training camp og preseason. Godt nok har Hurns draget nytte af skader til Cecil Shorts III og Allen Robinson, men den 6’1 og 198 pund store wide receiver har grebet chancen. Hold også øje med førnævnte safety Johnathan Cyprien. Han er en fysisk, atletisk type med god størrelse, og han kan få sit helt store gennembrud i denne sæson. Sidst bliver det interessant at se, hvor længe Jaguars kan holde Bortles på bænken. Bradley og Caldwell har en plan om at give førsterundevalget et “redshirt” år, men spørgsmålet er, om de kan tillade sig det, hvis Chad Henne ikke vinder kampe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *