2014 NFL Preview: Indianapolis Colts

Chuck Pagano går efter et slutspils hattrick efter have ført Indianapolis Colts videre fra den regulære sæson i sine første to år som cheftræner. I AFC South ligner Colts fortsat det stærkeste hold, og derfor er der gode chancer for, at Pagano og co. kan genvinde divisionen. Colts returnerer det meste af den trup, der sidste år vandt 11 kampe, slog Kansas City Chiefs i en wild card-shootout og siden måtte lade livet til Denver Broncos. Alene derfor bør Colts-fans have optimisthatten på. Men der er også mangler i truppen, der på nøgleområder som den offensive linje, running back og det bageste forsvar har alvorlige spørgsmålstegn. Kampprogrammet er brutalt i starten med kampe mod Super Bowl-kandidater som Denver Broncos og Philadelphia Eagles, så Colts skal være oppe på tæerne fra starten af sæsonen.

Positivt
Det hele starter med quarterback Andrew Luck, der i sine to første sæsoner har bevist, at han kan blive en af ligaens allerbedste. Luck tog et virkeligt positivt spring i sit andet år, hvor han forbedrede sin completion rate med næsten mere end seks procent (60,1), og samtidig halverede antallet af interceptions (18 til ni). Den 6’4 og 240 pund store Luck skal gerne tage endnu et skridt i år, og det er er rigtig gode muligheder for, at han gør. Luck har nemlig flere mål end sidste år, idet wide receiver Reggie Wayne er tilbage efter en korsbåndsskade, og tight end Dwayne Allen er ligeledes tilbage. Læg dertil at Hakeem Nicks er kommet til fra New York Giants, og det gør kasteoffensiven væsentligt bedre end i 2013. Forsvarslinjen kan blive virkelig god. Colts har hentet Arthur Jones hos Baltimore Ravens, og det skulle give linje lidt mere dynamik. Jones kender Paganos 3-4 system, så han er plug’n’play og vil starte ved siden af den 6’0 og 340 pund store nose tackle Josh Chapman, der i sit tredje år er klar til at starte. Den styrkede linje plus tilføjelsen af linebacker D’Qwell Jackson bør kunne forbedre Colts’ løbeforsvar, der tillod 4,5 yards pr. carry sidste år – syvende flest i NFL.

Negativt
Colts’ succes afhænger af Luck, og for at han kan levere må den offensive linje spille på et højt niveau. Problemet er bare, at den mangler kvalitet og specielt på de tre inderste pladser. Sidste års fjerderundevalg, center Khaled Holmes, er et svagt led og tilmed skadet i anklen og bliver ikke klar til sæsonstart. A.J. Shipley, der har været hos fire hold på seks sæsoner og endda blev handet fra Colts i maj sidste år, vil træde ind som reserve. Ventre guard Donald Thomas er ude for sæsonen, så den andenrundevalgte rookie Jack Mewhort og andenårsspilleren Hugh Thornton vil starte på de to guard-positioner. Den svage trio vil være udsat tidligt på sæsonen, og det kan koste Luck. Løbeangrebet er desuden ikke særlig stærk. Trent Richardson, som Colts handlede sig til sidste år, snittede 2,8 yards pr. carry i 14 kampe og blev bænket. Forsvaret, der tillod 44 point i sidste års slutspilskamp mod Kansas City Chiefs, har mangler flere steder. Outside linebacker Robert Mathis er ude de første fire kampe på grund af karantæne, og det efterlader Colts med Bjoern Werner og Eric Walden som de bedste pass rushers. De to kombinerede for 5,5 sacks i 2013. Hverken cornerback eller safety er blevet opgraderet i offseason. Tværtimod har Colts mistet safety Antoine Bethea, så i stedet vil 33-årige Mike Adams, der er kommet til fra Denver Broncos, starte. Sidste år rangerede Colts’ kasteforsvar som det kun 20. bedste, og det er lige nu svært at se det være meget bedre i år.

Hold øje med
Tight end Dwayne Allen var udset til at få en stor rolle i Colts’ angreb, inden han sidste år blev alvorligt skadet. Allen vil i flere base-formationer blive brugt sammen med Coby Fleener, hvor han er en interessant pass catcher, der kan end med at score rigtig mange touchdowns. Hold også øje med sidste års førsterundevalg, Bjoern Werner. Med Mathis ude de første fire kamp, vil der hvile et stort pres på Werner, der umiddelbart ikke ligner et særlig godt fit som linebacker i Paganos system.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *