2014 NFL Preview: Detroit Lions

Detroit Lions har masser af potente angrebsvåben og en ny offensiv koordinator, der er barnebarn til én af NFLs største legender. Læs her en optakt til løvernes sæson – hvor en ny træner står i spisen for holdet.

Værd at vide
Efter fem sæsoner som head coach fik den til tider overkåde Jim Schwartz sparket, og Lions kører nu butikken videre med den afdæmpede Jim Caldwell som head coach. Caldwell, der i 2009 førte Indianapolis Colts i Super Bowl, passer ifølge Lions’ president, Tom Lewand ”perfekt” til holdet i forhold til blandt andre lederevner, football-filosofi, integritet og kommunikation. Caldwell skal bygge videre på et hold, der har masser af store profiler, men som i anden halvdel af begge de seneste to sæsoner er faldet sammen (løverne har ikke vundet i december siden 2011). Det gælder ikke mindst quarterback Matthew Stafford, som efter at have kastet for over 5000 yards i 2011 er gået spillemæssigt i den forkerte retning de seneste to sæsoner.

Positivt
Få hold har har så meget offensive ”fire power” som Lions, der på papiret har den ene playmaker efter den anden. Stafford har naturlige evner som få quarterbacks i NFL, og man kan argumentere for at Calvin Johnson er NFLs bedste wide receiver, når han er på toppen af toppen (det var han ikke i 2013). Dertil kommer, at ”Megatron” endelig har en stærk kollega, der kan skræmme på den anden yderside i form af nyerhvervelsen Golden Tate fra Super Bowl-vinderne fra Seattle, og indvendig har Lions en supertalentfuld tight end og frygtindgydende dyb trussel i rookie Eric Ebron – den bedste, der gået i NFL fra positionen siden Vernon Davis i 2006. Ebron – hvis han kan undgå de ”drops”, der har plaget ham i training camp – og Tate vil gøre Johnson endnu mere farlig, men samtidig selv møde mange én-mod-én-opdækninger. Derudover har Lions et stærkt trekløver på running back-positionen i Reggie Bush, der i 2013 blev den første Lions-back i ni år, som løb for over 1000 yards, Joique Bell samt Theo Reddick, der spås en stor fremtid som en gribende running back. Hvis alle de spillere, er så gode, som de bør være, har Detroit et top 5-angreb, og så kan det være nok til at bringe Lions tilbage i slutspillet, hvis angrebssuccesen kan omsættes til sejre.

Negativt
Lions’ secondary er ét af NFLs svageste, og det kan undre, at general manager Martin Mayhew ikke gjorde mere i offseason for at adressere de tydelige behov, som den bagerste kæde har. De startende cornerbacks eller safeties har alle deres issues, og det kan blive et problem, når holdet alene i NFC North-divisionen skal op mod kastestærke angreb som Packers med Aaron Rodgers, Randall Cobb og Jordy Nelson, Bears med Brandon Marshall og Alshon Jeffery og Vikings med Cordarrelle Patterson og Greg Jennings. Hvis ikke den forreste Lions-kæde med Ndamukong Suh, Nick Fairley og Ziggy Ansah i spidsen får lagt det fornødne pres, bliver den bagerste kæde solgt på kastespil efter kastespil.

Hold øje med
Én af de bedste og i virkeligheden mest undersolgte historier i denne offseason er, at Detroit Lions’ nye offensive koordinator er legendariske, ikoniske Vince Lombardis barnebarn. Joe Lombardi kommer fra et job som quarterbacks coach i New Orleans, hvor han hjalp Drew Brees, og nu er han først og fremmest hyret til at bringe Stafford tilbage på rette kurs – det er Stafford, der er nøglen til Lions’ succes. Der vil derfor være et stort fokus på Lombardi, når sæsonen går i gang, og han installerer dele af Saints’ effektive, men komplekse angrebssystem i Detroit og vil selv kalde spil fra systemet, der er spækket med ”motions”, og hvor alle ”skill players” kan være våben på kast. Samtidig har han i Eric Ebron en tight end, der kan være Lions’ version af Jimmy Graham, og så har han i Calvin Johnson den bedste wide receiver, han har arbejdet sammen med. Det lover godt. Når man er barnebarn til den mand, som Super Bowl-trofæet er opkaldt efter, er der i sig selv et stort pres – urimeligt eller ej. Og når man samtidig har så stærke navne at bygge angrebet op efter, må det ikke glippe for Joe Lombardi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *