2014 NFL Preview: Denver Broncos

Alt gik næsten op i en højere enhed for Denver Broncos i sidste sæson. John Foxs tropper dominerede i den regulære sæson og vandt 13 sejre, og på vejen scorede angrebet NFL-rekordhøje 606 point mens quarterback Peyton Manning var skarpere end nogensinde og kastede 55 touchdowns – også en NFL-rekord. Det helt store antiklimaks kom i Super Bowl, hvor Broncos blev kørt totalt over af Seattle Seahawks i et forsmædeligt 8-43 nederlag. Ved indgangen til 2014-sæsonen er det svært at se Broncos ramme samme høje niveau, som kendetegnede 2013-sæsonen. Manning er et år ældre, og han har mistet vigtige spillere som running back Knowshon Moreno og wide receiver Eric Decker. Godt nok er Emmanuel Sanders kommet til, men han har aldrig grebet for mere end 760 yards i en sæson. Læg dertil at Wes Welker har flere hjernerystelser på sit cv og er i karantæne de første fire kampe. Forsvaret er dog styrket, og det er måske her, at Broncos i virkeligheden skal hænge deres Super Bowl-håb. T.J. Ward og Aqib Talib opgraderer det bageste forsvar, mens DeMarcus Ware giver den defensive linje noget ekstra pass rush. Denver har kvalitet til at nå langt, men det kan i år blive på baggrund af forsvaret snarere end angrebet.

Positivt
Trods tab af navne som Champ Bailey og Dominique Rodgers-Cromartie, så er Denvers forsvar bedre end sidste år, hvor det tillod 24,9 point pr. kamp (11. flest). Ward vil alene på grund af sine tidligere bedrifter trække masser af opmærksomhed, og det vil skabe plads for andre på den defensive linje. Linebacker Von Miller, der har lavet 35 sacks på tre sæsoner, er helt tilbage efter at have misset syv kampe sidste år, og hans pass rush og evne til at stille op forskellige steder vil også give defensive et boost. På det bageste forsvar er Ward og Talib en opgradering, og hvis førsterundevalget fra årets draft, Bradley Roby, kan levere varen i starten af sæsonen, hvor Chris Harris endnu ikke er tilbage fra en korsbåndsskade, så ser det virkelig godt ud. Angrebsmæssigt bør den offensive linje være en smule stærkere end sidste år, idet venstre tackle Ryan Clady igen er helt klar. Han missede det meste af sidste sæson med en Lisfranc-skade.

Negativt
Hvordan man end vender og drejer det, så er Broncos’ angreb på papiret svagere end sidste år. Sanders har potentiale, men han skal erstatte Decker, der leverede to 1000-yards sæsoner og scorede 11 gange sidste år. Var det et resultat af Manning, og at andre som Julius Thomas, Demaryius Thomas og Wes Welker tog opmærksomheden? Måske, men Welker er blevet 33 og har tre hjernerystelser på kontoen siden november, og han er i karantæne de første fire kampe. Så der hviler et stort pres på Sanders, der skal levere fra starten. Morenos afgang kan ikke undervurderes. Han var fremragende i pass blocking, og det er endnu uvist, om arvtageren Montee Ball i samme grad er i stand til at passe på Manning. Netop Manning har fysisk et år mere på bagen, og i en alder af 38 år er det reelt at spørge sig selv om, det er i år, at superstjernens niveau falder. Linebacker-gruppen mangler noget kvalitet, specielt når Danny Trevathan er ude i de første seks kampe på grund af en skade.

Hold øje med
Specielt to spillere vil være i fokus på Broncos’ offensiv: Sanders og Ball. Begge træder ind i roller, hvor der forventes virkelig god produktion, og det bliver meget spændende at se, om de kan løfte opgaven. Sanders skal være produktiv som tredjeviolin bag to gange Thomas, mens Ball får en hovedrolle som primær back efter at have leveret 120 carries som rookie. På forsvaret bliver det spændende at se, om sidste års førsterundevalg, defensive tackle Sylvester Williams, kan tage det næste skridt. Han skal vise produktion efter kun fire kampe fra start og 19 tacklinger som rookie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *