2014 NFL Preview: Den store optakt

Manziel, RG3 og Clowney…
Udover alt det er der mange andre, meget interessante spørgsmål forud for 2014-sæsonen.

*** Hvor hårdt slår dommerne ned på forseelser for “illegal contact” og “defensive holding”? Ét af de helt store samtaleemner denne preseason har været de zebrastribedes nye, hårde linje overfor ulovlig kontakt på banen. Det førte i de fire preseason-runder til samlet 271 gule flag for de forseelser. Til sammenligning blev der i sidste års preseason kastet 56 flag for samme forseelser. Den strikse linje kan – hævder kritikerne – gøre det nærmest umuligt at dække op i NFL. Og det kan føre til en ny offensiv eksplosion, sådan som man også så det i 2004.

*** Hvor længe kan Cleveland Browns holde Johnny Manziel på bænken? Det kontroversielle, højtprofilerede førsterundevalg røg bag veteranen Brian Hoyer på Browns’ depth chart, men presset fra holdets hårdt plagede fans for at starte Manziel vil være enormt. Men her og nu er “Johnny Football” altså kun reserve efter den måske mest begivenhedsrige offseason, som en rookie har haft. I stikordsform kan det fortælles nogenlunde sådan her: Sprøjte champagne fra en oppustelig and, sprøjte champagne fra en scene, feste med Justin Bieber, rulle en dollarseddel på mistænkelig vis på et toilet, få kritik af Browns-ledelsen, fortælle, at kritikken ikke gør stort indtryk, få flere millioner amerikanere til tv-skærmen til en ubetydelig preseason-kamp, vise gode takter, vise skuffende takter – og så få tjansen som reserve. Jep, ”Johnny Football” er i NFL. Med hvad dertil følger…

*** Er Robert Griffin III en franchise-quarterback? År 1 i Washington var fantastisk, år 2 var en stor skuffelse. Nu skal manden, som Redskins betalte (måske alt for) meget for i 2012 for alvor bevise, at han er værd at bygge fremtiden op efter.

*** Hvor god vil Jadeveon Clowney være som rookie hos Houston Texans? Supertalentet er måske den bedste forsvarsspiller, der gik i draften i 10 år eller mere. Nu er forventningerne vanvittigt høje. Det bliver svært for Clowney at indfri dem. Men mindre kan også gøre det – og så vil Texans have en fantomspiller i samme forsvar som J.J. Watt.

*** Hvornår kommer det første førsterundevalg på banen – bag center? 22. valget Johnny Manziel starter ikke i 1. spillerunde for Cleveland Browns. Det gør Blake Bortles (Jaguars/3) og Teddy Bridgewater (Vikings/32) heller ikke, og det er usædvanligt. I årene 2008 til 2013 startede 68 procent af alle passers valgt i dukserunden fra første kamp af. Til gengæld starter Oakland Raiders så andenrundevalget Derek Carr.

Der er med andre ord rigeligt, vi skal have svar på.

Heldigvis begynder sæsonen natten til fredag, og her bliver de første spørgsmål besvaret. Offseason er slut, og NFL-football er tilbage!

Rigtig god sæson!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *