2014 NFL Preview: Den store optakt

Natten til fredag er NFL-football tilbage! Læs her Draftday.dk’s store optakt til 2014-sæsonen – spækket med kommentarer fra talrige NFL-journalister.

—————————————————————————————————————————-

Ingen har gjort det siden dengang, at Tom Brady var i midten af 20’erne, og han kastede bolden til Troy Brown, mens Tedy Bruschi stod på sidelinjen og så på.

Men nu kan Seattle Seahawks meget vel være det første hold i NFL, der gentager bedriften.

Forud for 2014-sæsonen, der begynder natten til fredag, når netop Seahawks hjemme tager imod Aaron Rodgers og Green Bay Packers, vurderer mange NFL-eksperter nemlig, at Pete Carrolls selvsikre mandskab kan blive det første hold i 10 år, som vinder Super Bowl to år i træk.

I februar smadrede Seahawks nærmest sensationelt i NFL-finalen legendariske Peyton Manning og NFL-historiens bedste angreb med ufattelige 43-8. Den 1. februar næste år på University of Phoenix Stadium i Glendale, Arizona kan Seahawks – hvis man spørger mange iagttagere og også bookmakerne i Las Vegas – på ny løfte ”The Vince Lombardi Trophy”.
– Jeg mener, at Seahawks nok er i en bedre position end de fleste andre Super Bowl-vindere i de senere år til at genvinde titlen, siger NFL-journalisten Nate Davis fra The USA Today til Draftday.dk.

Seahawks’ lovende angreb
Curtis Crabtree, der dækker Seahawks for Sports Radio 950 KJR, er enig. Seattle har en rigtig god mulighed for at snuppe trofæet – igen.
– Seahawks bør have en stærk mulighed for som noget hold siden New England Patriots i 2004-sæsonen at vinde igen. De har været i stand til at beholde mange af deres vigtigste spillere på begge sider af bolden, og de få tab, de har haft i free agency, har ikke haft en stor effekt på truppen, forklarer han til Draftday.dk.

I de foregående år var der ikke samme hype om den forsvarende mester. New York Giants og Baltimore Ravens peakede i slutspillet og blev begge overraskende mestre, uden at de havde domineret i grundspillet. Seattle – der i 2013 havde ligaens sjette yngste mandskab – var derimod NFLs bedste hold sæsonen igennem, og med en stjernespækket trup anført af Russell Wilson, Marshawn Lynch, Percy Harvin, Earl Thomas og Richard Sherman har mandskabet en kerne af playmakers, der i sig selv er rigeligt til at vinde mesterskabet på ny.

Der er dog én markant forskel på sidste års trup og så dette års trup. For mens Seahawks i 2013 vandt via et historisk godt forsvar og et balanceret, men til tider middelmådigt angreb, ser det anderledes ud i 2014.

For det frygtindgydende forsvar bliver i 2014 suppleret af et angreb, der nu er fri for de skader, som plagede enheden i sidste sæson, og som derfor nu tegner til at kunne blive eksplosivt.

Historien er ikke med Seattle
Alene i preseason scorede Seahawks’ starter-enhed på 11 af 13 angrebsserier, som enheden stod på banen i, og selvom det bare var preseason, skal man ikke tage fejl: Seahawks’ angreb kan blive markant bedre, end det var i sidste sæson. Blandt andet fordi Russell Wilson bliver bedre og bedre, men ikke mindst fordi wide receiver og playmaker Percy Harvin, der i 2012 spillede på et MVP-niveau i Minnesota, nu er helt fit oven på en hofteoperation, der kostede stort set hele sidste sæson.
– Den største forandring fra sidste sæson er det ultimative potentiale, der ligger i angrebet, der sidste år var NFLs kun 18. bedste. Nu hvor en skadesfri Percy Harvin er en del af startopstillingen, kan angrebet i sig selv blive formidabelt, vurderer Curtis Crabtree.

Jason La Canfora fra tv-stationen CBS Sports betegner også Seahawks som et stærkt hold, men han mener omvendt, at der er en god grund til, at det er svært at vinde to mesterskaber i træk. Derfor får Seattle – vurderer han – også svært ved at gøre det.
– Historien viser, at ingen rigtigt gør det mere. Turneringsprogrammets hårdhed, draften og salary cappen afholder hold fra at gentage bedriften, og alle de mange kampe, som vinderen har spillet sæsonen før, indhenter siden holdet, siger han til Draftday.dk.

I sidste sæson var Seahawks’ ærkerivaler fra San Francisco 49ers meget tæt på at slå Seattle ud – der skulle en interception i endzonen i de døende sekunder af NFC-finalen til for, at 49ers ikke vandt den kamp, som efterfølgende blev kaldt for den ”reelle Super Bowl”.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *