2014 NFL Preview: Dallas Cowboys

Frem mod sæsonstarten om en måned bringer Draftday.dk små, letfordøjelige optakter på de 32 NFL-hold. Vi begynder med Dallas Cowboys, der går ind i sæsonen med et svagt forsvar, men med et angreb, som kan blive potent. Læs her om cowboyernes kommende sæson.

Værd at vide
Dallas Cowboys er toppen af middelmådighed i NFL. Tre år i træk har holdet vundet og tabt præcis otte kampe, og tre år i træk kunne holdet på sidstedagen af grundspillet sejre sig ind i slutspillet – uden at det lykkedes. Den magtfulde ejer og general manager, Jerry Jones, får masser af kritik  og har sendt holdet ud i et mindre salary cap-helvede, men lader sig ikke rokke og beholder blandt andre den udskældte head coach Jason Garrett på sidelinjen. Til gengæld har Cowboys for andet år i træk skiftet ud på defensive koordinator-positionen, og Rod Marinelli er ny forsvarsboss for en enhed, der i 2013 tillod franchise-værste 6645 total yards, og som har sagt farvel til forsvarslegenden DeMarcus Ware, som er alle tiders førende i sacks hos cowboyerne.

Positivt
Cowboys har en offensiv, der på sine bedste dage kan matche toppen af NFL målt i offensiver, og hvis quarterback Tony Romo er fit – han er på vej tilbage efter sin anden rygoperation – har Cowboys en playmaker og leder, som kan skabe de store spil, der er behov for. Dez Bryant er en All-Pro-receiver, der formentlig er ekstra motiveret af at være i et kontraktår, og DeMarco Murray blev i 2013 den første Cowboys-back i seks sæsoner, som løb for flere end 1000 yards. Læg dertil den pålidelige tight end Jason Witten og den bedste angrebslinje, som Cowboys har haft siden den legendariske linje fra begyndelsen af 1990’erne, og du får forklaringen på, hvorfor Dallas er et hold, som man aldrig må afskrive.

Negativt
Det fortæller meget godt, hvor skidt det står til i Dallas’ forsvar, at der er dem, der mener, at strong safety Barry Church er den bedste forsvarsspiller på holdet. Nok er Church en solid spiller, men hvis han er toppen, har Dallas et problem. Uanset hvordan man end vender og drejer det, ser det ikke lovende ud, når enheden skal anføres af navne som Church, den nyankomne defensive tackle Henry Melton, der er på vej tilbage fra en korsbåndsskade, og den ustabile cornerback Brandon Carr. Problemet for Dallas er, at forsvaret savner kvalitet overalt, og samtidig er enheden plaget af skader, der koster den absolut største stjerne, inside linebacker Sean Lee, hele sæsonen samt den lovende, talentfulde rookie-linebacker DeMarcus Lawrence den første del af sæsonen. Det er ganske enkelt en svag enhed, og selvom håbet er, at Marinelli og hans system vil skabe meget ud af lidt, er det urealistisk at tro, at forsvaret vil være andet end en stor akilleshæl i 2014.

Hold øje med
Cornerback Brandon Carr underskrev i 2012 en femårig aftale til en værdi af op mod 50 millioner dollars for at skifte fra Kansas City til Dallas. Men sidste år levede Carr slet ikke op til den aftale trods 17 forsvarede kast og tillod ifølge Pro Football Focus næsten 1000 receiving yards til sine direkte modstandere – for i Monte Kiffins zoneforsvar fungerede han ikke effektivt. Nu kommer Marinelli med et mere mand-mod-mand-baseret forsvar, og det bør hjælpe Carr, som er en afgørende nøgle, hvis Cowboys skal undgå at blive kastet i sænk af den ene quarterback efter den anden. Især når Cowboys ikke har et stærkt pass rush, der kan presse quarterbacken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *