2014 NFL Preview: Cleveland Browns

Cleveland Browns er igen startet forfra med ny cheftræner og ny quarterback, men der er grund til at tro, at holdet vil forbedre sig væsentligt allerede i denne sæson.

Værd at vide
Der er ikke noget at sige til, hvis Cleveland Browns’ fans håber, at lykken snart vender. Vi skal helt tilbage til 2002 for at finde Browns’ seneste slutspilsoptræden, og i 10 af de sidste 11 regulære sæsoner har holdet vundet seks eller færre kampe. Samtidig har der de sidste år været voldsomt gang i svingdøren på både træner- og lederfronten, og det har skabt uro og mangel på kontinuitet. Læg dertil at stjerne wide receiver Josh Gordon lige nu kæmper for at få nedsat en lang karantæne, og at holdets førsterundevalg i årets draft, quarterback Johnny Manziel, har skabt flere negative overskrifter i de få måneder, han har været en del af Browns. Alligevel er der grund til at tro, at 2014-sæsonen kan blive vendepunktet. Browns har fået en opportunistisk cheftræner i den defensive strateg Mike Pettine, der synes at have en klar mission. Samtidig har Browns flere unge, lovende talenter, der kan danne fundamentet for genopbygningen, og måske er AFC North netop nu så lige, at Browns i løbet af de kommende år igen kan kæmpe med om divisionen.

Positivt
Browns har en rigtig god angrebslinje anført af center Alex Mack og venstre tackle Joe Thomas, og den bør kunne åbne huller for running backs Ben Tate og rookie Terrance West, der vil være grundstenene i Browns’ angreb. Forsvaret bør blive rigtig godt, selvom det sidste år tillod 25,4 point pr. kamp (10. flest). Pettine har haft succes med sit 3-4 system hos både New York Jets, Baltimore Ravens og Buffalo Bills, og der er masser af kvalitet og dybde på flere positioner. Specielt ser det godt ud på den defensive linje, hvor Desmond Bryant, Phil Taylor, Ahtyba Rubin og Billy Winn dækker de tre pladser godt ind. Også det bageste forsvar synes stærk, selvom safety T.J. Ward er væk. Joe Haden er en af ligaens bedste cornerbacks, og rookie cornerback Justin Gilbert presser allerede solide Buster Skrine i kampen om det andet starterjob. I midten har Browns sagt farvel til linebacker D’Qwell Jackson, men Karlos Dansby bør kunne overtage.

Negative
Uden Josh Gordon er Browns’ angreb meget amputeret på receiver-fronten, og det er svært at se, hvem der skal samle stumperne. Godt nok er tight end Jordan Cameron et stort, atletisk mål, og han er uden konkurrence Browns’ go-to-guy efter 80 receptions for 917 yards og syv touchdowns sidste år, men Browns har intet på ydersiden, der kan true modstanderne. Miles Austin har kun grebet for 1766 yards de sidste tre sæsoner hos Dallas Cowboys, og han har været plaget af flere skader. Samtidig er Austin bedre som slot-receiver, og det samme er egentlig den anden starter Andrew Hawkins. Nate Burleson er en erfaren veteran, men han har kun scoret 12 gange de sidste fire år, og derfor mangler Browns fortsat virkelige trusler på receiver-positionen. På safety-positionen kommer Browns til at savne Ward, selvom erstatningen Donte Whitner er en solid starter.

Hold øje med
Positivt eller negativt så er Johnny Manziel uden sammenligning den spiller, der vil være mest fokus på i den kommende sæson. Der er grund til at tro, at Manziel vil begynde sæsonen som starter, og det bliver virkelig spændende at se, hvordan han håndterer det job både på og uden for banen. Manziel er en “gamer”, der spiller sit bedste, når der er mest på spil, og han er et rigtig godt fit til Kyle Shanahans system, hvor han kan bruges på bootlegs, roll-outs og option-spil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *