2014 NFL Preview: Buffalo Bills

Buffalo Bills har ikke været i slutspillet siden 1999, og der står ikke lige skrevet i stjernerne, at 2014-sæsonen vil lave om på det.

“Du er kun så god som din quarterback”, har den legendariske tidligere Bills-træner Marv Levy engang sagt, og det er netop problemet for Buffalo. De har i mange år kæmpet med at finde en franchise quarterback, og det helt store spørgsmål er, om sidste års førsterundevalg E.J. Manuel kan tage det næste skridt i sin anden sæson som starter. Indtil videre er der flere spørgsmål end svar, men Bills har i hvert fald givet quarterbacken et par virkelig solide mål i wide receiver Sammy Watkins og Mike Williams. Offensivt vil Bills rigtigt gerne løbe bolden, og sidste år havde head coach Doug Marrones tropper det næst bedste løbeangreb (godt 144 yards pr. kamp). Forsvaret har fået ny koordinator i Jim Schwartz, der i modsætning til sin forgænger Mike Pettine, kører et mere traditionelt 4-3 system, og skal forsøge at løfte defensiven, der sidste år blot var det 23. bedste i NFL.

Positivt
Buffalo har en af ligaens allerbedste defensive linjer, og der er vigtigt i dagens NFL, hvor det ofte gælder om at kunne dominere line of scrimmage og lægge pres på quarterbacken. På flankerne vil defensive ends Mario Williams og Jerry Hughes sætte turbo på med deres hurtighed, og i midten er defensive tackles Marcel Dareus og Kyle Williams et virkelig godt makkerpar. Sidste år lavede Bills 57 sacks, hvilket var næst flest i ligaen, og presset hjalp også til 23 interceptions, næst flest af alle hold. Det bageste forsvar er også ganske solidt med cornerbacks Leodis McKelvin og Stephon Gilmore som starterne og safety Aaron Williams som en af ligaens lovende stjerner. Sidste år tillod enheden kun en quarterback rating på 74,9, hvilket var tredje bedst af alle hold. På wide receiver-positionen har Bills med tilføjelsen af Watkins og Williams efterhånden samlet sig en ung, talentfuld gruppe, så nu mangler vi bare at se spillere som Robert Woods og Marquise Goodwin slå igennem.

Negativt
Intet tyder lige nu på, at Manuel har hvad der skal til for at starte i NFL. Han imponerede ikke som rookie og har haft en virkelig skidt training camp og preseason, hvor han ikke har vist den positive udvikling, man kunne forvente. Hvis ikke sidste års førsterundevalg hæver sit spil med flere niveauer, risikerer han at blive bænket. Manuel spiller bag en offensiv linje, der fortsat kæmper for at finde stabilitet. Erik Pears ser ud til at overtage fra Kraig Urbik på højre guard, mens rookie Seantrel Henderson ligner en ny starter på højre tackle. På venstre guard starter Chris Williams, men han er skadet frem mod sæsonstart, og derfor kan rookie femterundevalget, Cyril Richardson, meget vel starte. Forsvaret kommer i høj grad til at mangle sidste års superstjerne, linebacker Kiko Alonso, der er ude for sæsonen. Alonso lavede 159 tacklinger som rookie, og i stedet skal Nigel Bradham nu starte. Han er dog også ude med karantæne i sæsonpremieren.

Hold øje med
Det helt store spørgsmål er, om Manuel kan levere varen. Kan han det, så har Bills på mange måder et solidt hold med playmakers både på angreb og forsvar og kan få en god sæson. Kan han ikke, så kommer Marrone til på et tidspunkt at skulle træffe en beslutning om, hvor lang snor han vil give sit tidligere førsterundevalg. Wide receiver Sammy Watkins’ sæson kommer meget til at afhænge af Manuels spil, ligesom det også er værd at holde øje med defensive end Jerry Hughes, der sidste år lavede 10 sacks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *