2014 NFL Preview: Arizona Cardinals

Arizona Cardinals har ét af NFLs mest eksplosive kasteangreb og et stærkt forsvar, hvor der dog er bekymrende store huller i midten. Læs her en optakt til 2014-sæsonen for holdet med spillere som Fitzgerald, Mathieu og Peterson.

Værd at vide
Arizona Cardinals var ét af de mest hotte hold i NFL i anden halvdel af 2013-sæsonen, hvor holdet vandt syv af ni kampe, men sluttede alligevel udenfor slutspillet, fordi 10 sejre ikke var nok til at vinde superstærke NFC West eller til at snuppe en wild card-plads. Og selvom Cardinals ser mindst lige så stærke ud i 2014, er det den almene opfattelse blandt eksperterne, at både Seahawks og 49ers stadig er lidt foran Bruce Arians’ tropper. I Arizona tror de dog, at det kan være sæsonen, hvor holdet igen vinder divisionen. Ikke mindst fordi Cardinals – anført af et eksplosivt angreb og et hårdtslående, hurtigt forsvar – har forstærket sig med navne som Jared Veldheer, der for første gang i årevis giver holdet en legitim venstre tackle, cornerback Antonio Cromartie og rookie-safety Deone Bucannon.

Positivt
Cardinals har en dyb gruppe af wideouts anført af veteranen Larry Fitzgerald, der måske ikke helt er den “All-World”-receiver, han var engang (han har i ingen af de seneste to sæsoner nettet over 1000 receiving yards), men som stadig er en del af NFLs elite. Men det er ganske kendetegnende for, hvor god en gruppe, Cardinals har, at Fitzgeralds makker, Michael Floyd, af nogen forventes at være den bedste wideout på holdet, når sæsonen er slut. Floyd fik sit gennembrud i 2013, hvor han modsat Fitzgerald greb for flere end 1000 yards. Dertil kommer nyerhvervelsen Ted Ginn Jr., der gjorde det godt i Carolina i 2013, og rookie John Brown, der spås en stor fremtid efter en overraskende god offseason. Hvis de kan levere, og den snart 35-årige quarterback Carson Palmer kan holde sit udmærkede niveau fra sidste sæson – bag en forbedret angrebslinje og med hjælp fra quarterback-guruen Tom Moore – har Cardinals et stærkt kasteangreb, som man kan argumentere for er det bedste i NFC West og ét af de bedste overhovedet i NFL.

Negativt
Med Todd Bowles som defensiv koordinator har Arizona Cardinals et forsvar, der var NFLs sjettebedste i 2013, og som tillod færre rushing yards (84,4) end nogen anden enhed i NFL. Defensiven er stadig fyldt med profiler, der gør en forskel som Calais Campbell, Darnell Dockett, Tyrann Mathieu og Patrick Peterson, og dertil kommer nye folk som Deone Bucannon og Antonio Cromartie. Men hvis linebacker-kæden, der er uden både Daryl Washington (suspenderet) og Karlos Dansby (skiftet til Browns) i hele sæsonen – og potentielt også John Abraham (mulig karantæne) i dele af sæsonen – bliver så svag, som den tegner til at blive, vil det kunne mærkes i hele forsvaret. Så kan det godt være, at Cardinals har en superlinje og en stærk bagerste kæde, men forsvaret vil ikke være lige så godt som i 2013.

Hold øje med
Andre Ellington får tilsyneladende en nøglerolle i Arizona Cardinals’ angreb, selvom running backen ikke umiddelbart er bygget til at klare den store arbejdsbyrde, som Arians ønsker, at den vævre, hurtige back skal have. Ellington har ganske vist taget 10 pund på denne offseason (så han nu vejer omkring 210 pund), men han anses mere for at være en effektiv ”chance of pace”-back end en spiller, der kan flytte bolden hele 25 gange i en kamp, som Arians lægger op til. Et tal, der er vildt højt for en spiller, der aldrig fik flere end 15 carries i en kamp i 2013. Men efter en rookie-sæson, hvor sjetterundevalget førte NFL med 5,5 yards pr. carry, er der enorme forventninger til ham i 2014. Han har vist sig at være mere holdbar, end Cardinals troede, at han ville være, og kan den øgede muskelmasse gøre ham stærkere og ikke langsommere (som flere pund gjorde det for blandt andre Felix Jones og Ryan Mathews), har Arizona måske en grundsten i offensiven, som både kan slå forsvarsspillere på løb og catches, og som kan tage noget af presset fra den luftbårne enhed. Arians har i hvert fald erklæret, at angrebet skal ”bygges op omkring” Ellington.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *