2014 NFL Draft Preview: Wide receivers

Der har måske aldrig nogensinde har været så mange gode wide receivers i en draft-klasse, som der er i 2014. Læs om en kæmpe bunke receivers fra superklassen, der blandt andre tæller Vincent Jackson-typen, den ”hurtigere Wes Welker”, Hines Ward-klonen og receiveren, der har sammenlignelige træk med Demaryius Thomas og Josh Gordon.

Det er en helt unik klasse af unge talenter, der til maj kommer ind i NFL for at gribe bolden.

Flere iagttagere mener nemlig, at det er mange år siden, at wide receiver-klassen har været så stærk med så mange talenter, som den er i 2014. Ja, der er endda dem, der mener, at den aldrig har været bedre.
– Nogle folk siger, at det er den dybeste gruppe nogensinde, fortæller ESPNs Adam Schefter.

Draft-eksperten Scott Wright fra NFL Draft Countdown har aldrig set noget lignende.
– Dette er måske den dybeste gruppe af wide receivere, jeg nogensinde har set, hvilket ikke mindst skyldes de rekordmange underclassmen, der er gået i draften, siger han til Draftday.dk.

Den tidligere director of college scouting hos Chicago Bears, Greg Gabriel, er enig og bakker op om de to herrers holdning.
– Wide receiver-positionen er meget stærk i toppen. Der vil måske være otte eller ni wide receivere, der får en karakter til 1. runde, men otte eller ni wide receivere vil selvfølgelig ikke blive valgt i 1. runde, for sådan fungerer det sjældent, siger Greg Gabriel til Draftday.dk.

Nogle eksperter mener, at man kan finde dygtige starters i både tredje og fjerde runde – så usædvanligt god er klassen.

Og den markant bedste spiller i den helt særlige årgang er Sammy Watkins fra Clemson.
– Han er én af de bedste wide receivers, jeg har set på optagelser i ti år, fortæller NFL Networks Mike Mayock.

Og dét gælder altså en gruppe, der i de ti år – siden 2004 – har talt NFL-stjerner som Calvin Johnson, Julio Jones, A.J. Green og Dez Bryant.

Superatleten Watkins (6’1, 211) er først og fremmest i en klasse for sig selv, fordi han har været ekstremt produktiv på et højt college-niveau mod de bedste spillere, fordi han har fantastiske evner med bolden i hænderne, og fordi han er meget, meget hårdfør og determineret.
– Han efterlader evaluatorer uden tillægsord, når de har set ham, siger Dan Shonka fra draft-sitet Ourlads.com, der har scoutet i NFL for Eagles, Redskins og Chiefs, til Draftday.dk.

I tre sæsoner hos Clemsons har Watkins grebet 240 bolde for 3391 yards og scoret 27 touchdowns, og alene i 2013 i en fænomenal sæson greb han 101 bolde for 1464 yards og 12 touchdowns. Og han sluttede på toppen med en 16 catches-, 227 yards- og to touchdowns-præstation i The Orange Bowl i januar mod Ohio State.

I den kamp beviste Watkins, at han er dødsensfarlig, når han først har bolden i hænderne, fordi han har en utrolig speed i fødderne på banen. En fart, der synes hurtigere end de ellers flotte 4,43 sekunder, som han blev timet med ved The Scouting Combine.

Han er superkreativ i de åbne områder på banen og er eksplosiv i sine bevægelser, hvilket gør det meget, meget vanskeligt at stoppe ham. Det var derfor meget kendetegnende for hans evner, at han i 2013 førte college football i yards efter catch med 837 yards. Han leverede receptions af 96, 91, 77 og 64 yards. Kort sagt er Watkins en touchdown-trussel hver gang, han griber bolden.
– Du skal have spillere, der er noget helt særligt, når de har bolden i hænderne, og han falder indenfor den kategori, lyder de rosende ord fra Cleveland Browns’ head coach Mike Pettine.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *