2014 NFL Draft Preview: Linebackers

Det er Mosleys instinkt og spilforståelse af en helt utrolig grad, der gør ham til et så interessant talent. For udover at han er en god atlet, har han også en formidabel evne til at læse spillet og hurtigt reagere på dét, han ser.
– Hans instinkt adskiller ham fra alle andre i denne draft-klasse. Han er nogle gange så god, at det er kedeligt, mener Jeremiah.

Han peger på, at Mosley sjældent laver fejl, og samtidig mener andre iagttagere, at han dækker effektivt på kast og kan følge med running backs på ruter.

Men Mosleys holdbarhed er et issue. Som andre Alabama-spillere før ham har han været meget igennem – både i kampe og til træning – og nogle kritikere frygter, at Mosley, som har døjet med skulder-, hofte- og albueskader, ikke holder længe i NFL.
– Så ligesom med mange andre Crimson Tide-spillere i de senere år kan jeg se hvorfor, at hans helbred gør, at holdene er lidt skræmte for ham på draft day, siger Rob Rang til Draftday.dk.

Chris Borland var en stjerne i college hos Wisconsin, hvor han started i alt 45 kampe – og i 2013 lavede han 112 tacklinger, hvor han var årets forsvarsspiller i Big Ten-konferencen.

Den 5 fod 11 inches, 248 pund-store linebacker er en lavtbygget linebacker med en næse for bolden og for de boldrystende hits – hans 15 forcerede fumbles gennem karrieren er næstflest nogensinde på bedste college football-niveau. Hans instinkt er stærkt, han fornemmer spillet særdeles godt og har den rette indstilling – og er en klassisk Big Ten-middle linebacker, som laver mange tacklinger på sin vej.
– Borland tackler ikke bare, han angriber instinktivt og er en nådesløs, instinktiv spiler, der kan gå på banen med det samme og lave spil. Jeg ved, at der er hold, der har en førsterunde-karakter på ham, siger ESPNs Mel Kiper.

Blot 29 ¼ inches-lange eller rettere korte arme er dog en legitim bekymring, det samme er mindre imponerende atletiske evner.
– Han får svært ved at holde sig udækket og bryde ud af blokeringer i NFL, mener Dane Brugler fra NFLDraftScout.com.

Gennem flere sæsoner har Shayne Skov været en profil i forsvaret hos Stanford, og nu går han i NFL.

Han er en “MIKE”-linebacker, der som Mosley og Borland har et stærkt instinkt, og som giver den fuld gas hele tiden. I 2011 rev han dog både et korsbånd og et ledbånd i det ene knæ over, og samtidig savner han optimal fart i fødderne, og det er et minus for en spiller, som ellers har meget at byde på.
– Han har alt, hvad du gerne vil have, at en forsvarsspiller skal have, bortset fra ild i fødderne, som en scout fra et NFL-hold har sagt til NFL.com.

I et NFL, hvor holdene elsker at kaste, er Shayne Skov derfor en linebacker, der ofte vil blive pillet af banen i oplagte kastesituationer, fordi han ikke har farten til at dække effektivt op mod tight ends og running backs.

Michigan States Max Bullough (6’3, 249), Louisville Preston Brown (6’1, 251), Connecticuts Yawin Smallwood (6’2, 246) og Kentuckys Avery Williamson (6’1, 246) er fire andre inside linebackers, man bør kende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *