2014 NFL Draft Preview: Linebackers

Kyle Van Noy startede 26 kampe som outside linebacker i 2012 og 2013 hos BYU, og han er en god atlet, der er velbygget, og som formentligt både har en fremtid som linebacker i et 3-4- eller 4-3-system.

Van Noy (6’3, 243) er en stærk pass rusher, der bliver ved med at presse på i jagten på quarterbacken, og som er smidig og kvik. Hans instinkt bliver igen og igen rost.

Han har ikke topevner, og nogle ser ham mere som en ”situational pass rusher” end som en fuldtidsstarter, men som minimum har Van Noy en solid fremtid i NFL.

Med sine 6 fod 6 inches og 257 pund er Adrian Hubbard fra Alabama en stor fyr, og han er kamptestet fra de største opgør i college football.

Størrelsen er en fordel, det samme er hans råstyrke og glimt af flotte pass rush-evner, men Hubbard er alt for ustabil, savner eliteevner og har ifølge nogle kritikere en skæv opfattelse af hans eget talent. Han tror, at han er bedre, end han er, efter at han i high school var én af USA’s bedste defensive ends. I 2012 lavede han dog kun tre sacks fra sin plads som strongside linebacker hos The Crimson Tide.

Cassius Marsh kommer fra en football-familie. Faderen spillede fra 1995 til 1997 i NFL hos Steelers og Jaguars, mens broderen, Curtis Marsh Jr., er i truppen hos Philadelphia Eagles, som valgte ham i 3. runde af draften i 2011.

Lillebror fra UCLA er en højenergisk, emotionel og hårdfør forsvarsspiller, der kan spille både indvendigt og udvendigt, og som aldrig giver op. Cassius Marsh (6’4, 252) er ikke nogen topatlet og vil til tider gå over stregen. Men han er en fleksibel type, der også fik enkelte snaps som tight end i college, og som blev prøvet af på positionen til sin Pro Day.

Hold også øje med Florida States Christian Jones (6’3, 240) og Telvin Smith (6’3, 218), Utahs Trevor Reilly (6’5, 245), USCs Devon Kennard (6’3, 249) og Arizona States Carl Bradford (6’1, 250).

Indvendigt er C.J. Mosley fra Alabama det absolut største navn.

Efter en imponerende high school-karriere, hvor han lavede over 500 tacklinger, startede Mosley (6’2, 234) alle 13 kampe som true freshman hos The Crimson Tide og startede siden 28 opgør i de efterfølgende tre sæsoner. Alene i 2013 lavede han 108 tacklinger og blev valgt som den stærke SEC-konferences bedste forsvarsspiller – i en afstemning blandt trænerne.

Mosley er en fremragende football-spiller i ordets bedste betydning, som har Pro Bowl-potentiale, fordi han på mange måder er en komplet linebacker, som kan spille effektivt på alle fire downs. Hans arbejdsmoral, indstilling og fokus er totalt i top.
– Pund for pund er han den bedste spiller i denne draft, siger NFLDraftScout.com’s Rob Rang til Draftday.dk.

Andre sammenligner ham favorabelt med et tidligere top 10-valg.
– Han er meget bedre end (Rolando) McClain, mener NFL Networks Daniel Jeremiah med henvisning til eks-Alabama-linebackeren, der var ottendevalget i 2010-draften.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *