2014 NFL Draft Preview: Linebackers

Det mest imponerende var dog, at modstanderen i en voldsom grad fokuserede på at stoppe Mack, men alligevel lavede han spil efter spil, og han er så komplet, at én kilde overfor Draftday.dk kalder ham for den ”totale pakke”. Han besidder et opsigtsvækkende aggressivt førsteskridt, han tordner ind i modstanderens backfield, har et stort arsenal af ”pass-rush”-finter, lokaliserer lynhurtigt boldholderen, han rammer hårdt, han har stærke, aktive hænder, han giver aldrig op og har en fantastisk, forbilledlig energi og den rette indstilling.

Ved The Scouting Combine afslørede Mack sit eksplosive antrit ved at hoppe hele 40 inches i vertikal hop-øvelsen, der netop måler, hvor rappe bevægelserne er, men samtidig kan han ”droppe” effektivt tilbage i opdækning.
– Han er en fyr, der testede ekstremt godt (ved The Scouting Combine), men han er ikke bare en ”workout warrior”. For han er en fyr, der har kampoptagelserne til at bakke det op, mener Cleveland Browns’ head coach, Mike Pettine.

Khalil Mack er blevet sammenlignet med både Broncos’ Von Miller, Packers’ Clay Matthews og 49ers’ Ahmad Brooks, og flere evaluatorer mener ifølge ESPN, at Mack er et bedre prospekt end supertalentet Jadeveon Clowney, fordi Mack er mere stabil og giver sig 100 procent over alle 60 minutter.

Rob Rang fra NFLDraftScout.com er i hvert fald imponeret.
Han kan blive en superstjerne tidligt i karrieren, siger han til Draftday.dk om Mack.

Den nu tidligere Buffalo-profil er – ifølge nogle kilder – i konkurrence med UCLAs Anthony Barr om at være den bedste linebacker på ydersiden, selvom de fleste dog rangerer Mack øverst.

Barr (6’4, 255) kommer fra en football-familie, hvor hans far, Tony Brooks, onkel Reggie Brooks og onkel Cedric Figaro alle har spillet i NFL. Selv forlod han high school som en højtprofileret running back og indledte på denne position hos UCLA, hvor han fik begrænset spilletid i 2010 og 2011, inden den dengang nyudnævntr head coach, Jim Mora Jr., i 2012 omdannede ham til outside linebacker i højre side af 3-4-forsvaret.

Og i sæson ét på den nye plads lavede Barr i 14 opgør som starter 83 tacklinger, 21 ½ tacklinger for tab og 13 ½ sacks. Som senior i 2013 blev det til yderligere 65 tacklinger, 20 tacklinger for tab og 10 sacks.

Barr er spækket med potentiale og er en fantastisk atlet, der kan bevæge sig lynhurtigt rundt på banen, men som samtidig rammer hårdt, og som har slået flere modstandere ud med sine hits. Ved sin Pro Day løb Barr ifølge NFL.com en 40 yard-dash i supertiden 4,41 sekunder, hvilket – hvis tiden holder – er usædvanligt hurtigt for en spiller af den størrelse.
– Den fyr har masser af naturlige evner. Han vil kun blive bedre og bedre, siger ESPNs Mel Kiper.

Men med kun to år på bagen som forsvarsspiller har Barr langt igen, og han har langt fra det ideelle instinkt eller den optimale spilforståelse. ”Motoren” kører langt fra konstant i højeste gear, og så skal han have noget mere styrke i kroppen for ikke at blive slået ud af kurs.
– Han ser ud til, at han har rulleskøjter på, når han forsøger at holde skansen på ydersiden, mener ESPNs Todd McShay.

Og derfor er der mange, meget delte meninger om Anthony Barr. Nogle ser ham som en kommende superstjerne, fordi hans naturlige, atletiske evner er så fantastiske. Andre forstår ikke hypen.
– Det er svært at finde evaluatorer, der har en holdning sådan midt i mellem om Anthony Barr. Det er enten kærlighed eller had, siger Daniel Jeremiah fra NFL.com.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *