2014 NFL Draft Preview: Guards og centers

Det samme har Baylors Cyril Richardson.

Den langhårede lineman er en gigant (6’5, 329), der havde en god 2013-sæson, hvor han blev valgt til APs All-American-førstehold. Rchardson kan bruge sin størrelse og fysik til virkelig at fjerne modstandere på sin vej på løbeblokeringer og er solid på kasteblokeringer.

Richardsons fokus og motivation er der dog sat spørgsmålstegn ved. Det samme er der ved hans stabilitet, og så er han bestemt ikke adræt, når der ikke er folk omkring ham.
– Han har brug for at spille stabilt football mod et højtrangeret hold, og jeg vil gerne se ham være stabil, når han spiller i de åbne områder på banen, sagde en scout for et AFC-hold kort før 2013-sæsonens afslutning til NFL.com.

Blanft guards skal du også holde øje med Floridas Joe Halapio (6’3, 323), Alabamas Anthony Steen (6’3, 314), Tennessees Zach Fulton (6’5, 316), Penn States John Urschel (6’3, 313) og Wisconsins Ryan Groy (6’5, 316).

Der er ikke udpræget enighed om, hvem der er draftens bedste center. Men flere nævner Weston Richburg fra Colorado State som et bud.

Richburg er en mobil, hurtig center, der løb 40 yards på 5,07 sekunder ved The Scouting Combine (hurtigst af alle centere), og han er kvik og har en fremragende football-personlighed. Han imponerede samtidig ved The Senior Bowl.

Richburg startede en skolerekord 50 kampe for sin skole og var også i to sæsoner holdkaptajn. Men en vægt under de 300 pund (6’3, 298) bevidner, at han savner noget drøjde, og det er et problem mod ”The Big Boys” i NFL. Han vil være bedst i et zoneblokeringssystem, mens det er mere tvivlsomt, om han kan stå distancen i et ”power”-system.

Han kan spille alle tre indvendige positioner på angrebslinjen, og han vil – ifølge nogle iagttagere – være en meget solid starter for et hold.
– Han er din startende center i de næste 10 år, mener Gil Brandt fra NFL.com.

Et andet bud er USCs Marcus Martin.

Martin (6’3, 320) har startet tre sæsoner på angrebslinjen hos The Trojans, men det var først som junior i 2013, at han fik pladsen som center, hvor han gjorde det godt. Men han har altså erfaring fra flere positioner – et stort plus i NFL.

Han er en tætbygget, massiv lineman, der er skabt til livet i ”skyttegraven”, og han har et fint potentiale med en god blanding af imponerende råstyke til at holde skansen og rimeligt lette fødder, der gør, at han kan sætte blokeringer længere nede af banen.
– Jo mere, jeg ser Marcus Martin spille, jo stærkere føler jeg, at han er den bedste interior lineman i denne klasse, mener ESPNs Kevin Weidl.

Marcus er langt fra poleret, men har klare starter-træk og kan blive en mere end solid center i NFL, når han er blevet bedre teknisk set.

Andre mener, at Travis Swanson fra Arkansas er positionens duks.

Den 23-årige spiller (6’5, 312) er en høj lineman, som først og fremmest vinder på sin spilforståelse og intelligens, og som med 50 kampe som starter på bagen i SEC-konferencen har stået over for nogle af de bedste defensive tackles i college football, som nu er i NFL.

Swanson var to gange valgt til holdkaptajn hos Arkansas og er en poleret center, men dog samlet set ikke er nogen stor atlet. Han savner råstyrke, hvilket kun 20 repetitioner i bænkpres-øvelsen ved The Scouting Combine beviste. Det var færrest af alle offensive linemen. Det gør, at han har svært ved at flytte de helt store ”køleskabe” på forsvarslinjen, som det blev afsløret ved The Senior Bowl, hvor Tennessees Daniel McCullers flere gange skubbede Swanson bagud.

Men han kan tage på i vægt og få mere fylde – det er essentielt – og så vil Travis Swanson være en kapabel starter i NFL.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *