2014 NFL Draft Preview: Guards og centers

Andre draftniks mener at Mississippi States Gabe Jackson er 2014-draftens bedste guard.

Jackson gjorde det glimrende ved The Senior Bowl og er en stor bamse (6’3, 336), der er bygget som en offensiv guard med en massiv underkrop, og som samtidig er teknisk poleret.
– Han er en så fysiskbetonet en spiller, som man kan finde, mener NFL Networks Mike Mayock.

Ligesom Su’a-Filo er Jackson ikke noget elitetalent, og han er ikke for alle: Hold, der kører mange ”power runs” vil kigge nøje på ham, mens hold med zoneblokeringssystemer formentligt vil lade ham falde forbi, for Jackson er bedst i de helt små områder på banen og har det sværere, når der er fri plads omkring ham.

Men han er intelligent, har den rette attitude, er moden og holdbar (startede 52 kampe hos The Bulldogs) og kan starte 10-12 år i NFL.

Stanfords David Yankey bliver også af nogle omtalt som positionens bedste.

Han havde en forrygende 2013-sæson, hvor han blev valgt til samtlige All-American-hold, og han gik i draften som junior. Han er en høj lineman (6’6, 315), der er svær at slå med rå styrke, og som både har erfaring som offensive tackle og guard.

Yankey er en dygtig ”run blocker”, der i 2013 var med til at blokere Stanford til en holdrekord 2904 yards, men som atlet er han ikke noget særligt at skrive hjem. Han kan få det svært med de hurtigere defensive linemen i NFL, lyder det. Ligesom Su’a-Filo og Jackson er han som minimum et andendagsvalg.

LSUs Trai Turner imponerede ved The Scouting Combine, hvor han var den eneste interior lineman, som holdt sig under de fem sekunder i 40 yard-løbet.

Her løb Turner (6’3, 310) distancen på 4,94 sekunder og havde samtidig en 10 yard-tid på hurtige 1,73 sekunder, og han var også hurtigst i 20 yard-shuttle-øvelsen (4,44 sekunder). Så de atletiske evner er i høj grad til stede, og Turner startede i 2013 kampe som højre guard hos LSU, hvor han sloges med NFL-kaliber defensive tackles både til træning og i kampe i den stærke SEC-konference.

Som redshirt sophomore har han stadig et godt stykke igen og meget at lære, men han har et stort potentiale, og kombinationen af størrelse og atletiske evner har vakt opsigt.
– Han er en god en spiller, der kan blive endnu bedre på sigt, mener ESPNs Mel Kiper.

Kiper mener, at Turner er den bedste lineman, der ”flyver under radaren” i dette års draft.

Chris Watt har siden 2011 været startende venstre guard hos Notre Dame, og han betegnes som et “sikkert” valg, fordi han har et højt bundniveau.
Watt (6’3, 310) har en fin størrelse og er en fysiskbetonet lineman, som er “old school” i sin tilgang til sporten: Han er hårdfør, giver sig 100 procent og arbejder benhårdt uden for banen. Det er kendetegnende for Watt, at han i efteråret skadede knæet, men spillede videre i én måned, før han forværrede skaden. Det kostede deltagelsen ved The Scouting Combine.

Han har klart starter-potentiale i NFL.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *