2014 NFL Draft Preview: Defensive tackles

To defensive tackles fra LSU kan blive valgt relativt tidligt i draften. Anthony Johnson og Ego Ferguson har begge andendagspotentiale, efter at de er gået i draften før tid.

– Jeg ville ønske, at de var blevet længere tid i skole. De kunne efter min mening have været højere draft picks, men det vil ikke overraske mig, hvis begge er der i tredje runde, siger Mike Mayock.

Johnson (6’2, 308) forlod high school som landets bedste defensive tackle og blev kaldt ”The Freak”, og han er en velbygget, stor fyr med stærke atletiske evner og et godt potentiale. Men han har været meget ustabil i college og er typen, der risikerer altid at lade sin NFL-træner ønske mere, end træneren får fra Johnson.

Holdkammeraten Ferguson (6’2, 315) er som Johnson også en velbygget lineman, der har gode atletiske evner og et stærkt potentiale. Men han præsterer slet ikke på det niveau, som han burde med de evner, og han har bare lavet én sack i college-karrieren, hvilket er et negativt for en spiller, som projekterer til ”three technique”-tackle i NFL. Ferguson savner noget mere fandenivoldskhed, og med kun ét år på bagen som starter er han kort og godt upoleret.

To år i træk har Will Sutton fra Arizona været Pac-12-konferencens ”Defensive Player of the Year”, og 20,5 sacks i karrieren fra en position indvendig på forsvarslinjen er fremragende.

I 2012-sæsonen lavede han 13 sacks, men spillede på det tidspunkt med en vægt af cirka 285 pund og havde dengang et glimrende førsteskridt. Han var større som senior (hans nuværende mål er 6 inches, 303 pund), og den øgede vægt gjorde ham langsommere og mindre effektiv.
– Han var mere ødelæggende, da han var lidt lettere, mener ESPNs Mel Kiper.

Vægtproblemet hæmmer Suttons værdi, fordi nogle NFL-hold frygter, at han ikke kan holde vægten i ro, og samtidig er han en spiller med en motor, der kører i meget forskellige gear. Han giver sig ikke altid 100 procent.

Floridas Dominque Easley fra Florida har masser af talent, men Easley (6’1, 288) har revet korsbåndet i begge knæ over – senest røg det højre korsbånd i 3. spillerunde i 2013 – og derfor er der store, røde flag ud for hans skadeshistorik.

Han er ellers en eksplosiv lineman, der, når han er fit, hamrer fremad banen, og som virkelig kan skabe kaos i modstanderens backfield.
– Når du ser på ham, ser du, at han har en chance for at blive en dominerende ”three-techqniue”. Han spiller med en stor passion og har et eksplosivt førsteskridt, siger ESPNs Todd McShay.

Californias DeAndre Coleman (6’4, 314), som er en stor, stærk skansebeskytter, Shamar Stephen (6’5, 309) fra Connecticut, der har et godt potentiale, men som risikerer altid at underpræstere, canadiskfødte Brent Urban (6’6, 295) fra Virginia, som kan være et godt fit til hold med en tremandslinje samt Penn States Da’Quan Jones (6’3, 322), der er en stor, stærk indvendig trussel, som havde en god senior-sæson, er andre, interessante defensive tackles i 2014-klassen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *