2014 NFL Draft Preview: Defensive tackles

Her hører Minnesotas Ra’Shade Hageman ifølge flere iagttagere i medierne også hjemme.

Hageman (6’6, 310) er spækket med potentiale og er blevet sammenlignet med den tidligere Tennessee Titans-profil, John Henderson.
– Hageman har flere ”wow”-øjeblikke end nogen anden defensive tackle i denne klasse, mener Todd McShay.

At Hageman overhovedet bliver omtalt i denne artikel er i sig selv bemærkelsesværdigt, for han er nået ufatteligt langt allerede nu oven på en tragisk hård opvækst. Han blev født af en mor, der drak, mens hun var gravid, og som var narkoman, og derfor fjernede myndighederne ham fra hjemmet. Siden røg han ind og ud af 12 børnehjem, inden han fandt en ny familie i ægteparret Eric Hageman og Jill Coyle, som adopterede ham.

Og i dag er Ra’Shade Hageman en 23-årig, ung mand, der efter en flot sæson i 2013 hos The Golden Gophers nu er på vej i NFL. Han har nogle naturlige evner og en overvældende fysik, der giver ham en opsigtsvækkende kombination af størrelse, hurtighed og styrke. Hageman, der var tight end i sit første år hos Minnesota, er samtidig en formidabel atlet.

Men han er hamrende ustabil, og det er det store issue ved den store mand. Han savner spilforståelse, teknikken er ikke i top, og så er der spørgsmålstegn ved hans person. Trods den lange livsrejse er han stadig ikke moden nok.
– Han er et “hit eller miss”-talent. Og jeg ved, at nogle hold er lidt bekymret omkring off-field issues med ham, hævder Rob Rang fra NFLDraftScout.

Mike Mayock er enig. Der er ”boom or bust” over Hageman.
– Det hårde er, at du ser én kampoptagelse, og så ser du en fyr, der er et top 15-talent, og så sætter du de næste optagelser i gang, og så forsvinder han i tre quarters og er et femte- eller sjetterundevalg, siger han.

Meningerne er også meget delte omkring South Carolinas Kelcy Quarles.

Der er dem, der mener, at Quarles er en kommende topspiller i NFL, og som kun har set sin værdi stige, efter at college-sæsonen sluttede. Og så er der dem, der siger ”Jadeveon Clowney” i samme sætning som ”Kelcy Quarles”, fordi sidstnævnte lukrerede på den meget fokus og de dobbeltblokeringer, som hans mere kendte og mere frygtede holdkammerat, Clowney, i 2013 trak til sig.

Her førte Quarles The Gamecoks i sacks (9,5) og tacklinger for tab (13,5), og han har en god størrelse (6’3, 297) med lange arme (33 ¼ inches), og så har han et udmærket antrit, som han bruger til at splitte blokeringen med. Han kunne dog godt have brugt et år mere i college til at finpudse teknikken, og hans person kræver ekstra bevågenhed inden draften (han har været suspenderet for at slå en modstander fra LSU).

Tennessees Daniel McCullers er en gigant (6’6, 352), som, nogle kilder i NFL fortæller, er den største defensive tackle, de nogensinde har set.

Når man er så høj og så massiv og samtidig har lange (36 5/8 inches) og ekstremt muskuløse arme og kæmpepoter (11 inches) vækker det opsigt, og han har alle evner til at blive en nose tackle i NFL, der kan trække blokeringer til sig og fungere effektivt i et ”two-gap”-system. Han har ikke misset nogen kampe i college-karrieren, men til gengæld har hans vægt tidligere været et problem (han vejede over 400 pund ved udgangen af high school), og frygten vil altid være der for, at McCullers ”æder” sig ud af NFL.

Han er langt fra færdigpoleret, er en marginal pass rusher (1,5 sacks i karrieren), men på det rette hold med en stærk, disciplineret defensive line coach kan han blive et hit. Et bogstaveligt talt enormt hit af slagsen.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *