2014 NFL Draft Preview: Defensive tackles

Donalds diametrale modsætning er Notre Dames Louis Nix.

For Nix er en marginal trussel som pass rusher, men er til gengæld en bamse og en massiv, tætbygget lineman (6’2, 331), som ofte vil kræve to blokeringer. Nogle mener, at han i dele af sit spil minder om Patriots’ Vince Wilfork.
– Han giver dig ikke meget pass rush, men holder skansen på løb meget, meget godt, siger Rob Rang til Draftday.dk.

Nix kan med sin styrke kollapse lommen i et ”two-gap”-system (hvor han dækker to huller i angrebslinjen), og han er ifølge flere iagttagere prototypen af en nose tackle i et 3-4-system.
– Han er bare en ”hold skansen”-nose tackle. Han passer ikke til os, men for et 3-4-system er der masser af værdi, siger en anonym NFL-scout til The Milwaukee Journal-Sentinel.

Den tidligere NFL-scout John Middlekauff fortæller, at han hellere vil finde en mand til midten senere i draften eller via college free agency efter draften end bruge et højt pick på Nix.
– Når du ikke kan angribe quarterbacken, er du lidt begrænset, siger Middlekauff, der fra 2010 til 2013 arbejdede hos Philadelphia Eagles, i et interview med Draftday.dk.

Louis Nix går i draften efter en ikke voldsomt dominerende junior-sæson, hvor han var generet af en knæskade, og det gør han, fordi han vil tjene penge til at kunne forsørge sine 13 søskende. Men hvis han kan holde vægten nede og forblive fokuseret, kan han blive en rig mand som en ”space eater”, som starter 10 sæsoner eller mere i NFL.

Mens Louis Nix ikke havde en stor sidste sæson i college, var det anderledes for Florida States Timmy Jernigan.

Han brød igennem i 2013, hvor han startede alle 14 kampe for The Seminoles’ mesterskabshold, efter at han kun havde startet to kampe året forinden. Jernigan (6’2, 299) lavede 4,5 sacks og 11,5 tacklinger, men var en større faktor end tallene indikerer – som en force i Florida States stærke forsvar. I The BCS Championship lavede han samlet ni tacklinger og skaffede masser af plads til holdkammeraterne.
– Jernigan er en meget nedbrydende spiller, en klassisk “three-technqiue” defensive tackle, der kan nå ind i modstanderens backfield og skabe kaos, mener ESPNs Todd McShay.

Han får især ros for sin styrke, fordi han er stærk som okse, men samtidig har han hurtige, aktive hænder, der hele tiden arbejder i koordination med benene, og det gør det svært at stoppe ham, selvom han ikke har et eksplosivt antrit som andre defensive tackles.

Nogle mener, at Jernigan mere er en ”nose guard” eller 3-4-lineman, fordi han netop ikke har det antrit. Rob Rang fra NFLDraftScout ser en ”boom or bust”-kandidat i ham.
– Det faktum, at han kun var en starter i én sæson for The Seminoles, er lidt en bekymring, men du ser potentialet i ham. Og jeg er ret sikker på, at han vil blive valgt i 1. runde, siger han til Draftday.dk.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *