2014 NFL Draft Preview: Defensive tackles

Der er en anden forsvarsspiller end Jadeveon Clowney, der også kan prale af sin ekstreme fart. Læs om ham og om de andre defensive tackles i dette års NFL-draft. Blandt dem Vince Wilfork-typen, den høje gigant og stortalentet, der som barn røg ind og ud af 12 børnehjem, før han fandt ro.

John Randle, Vince Wilfork og Geno Atkins.

Det er nogle af de store NFL-navne, som enkelte af dette års defensive tackles er blevet sammenlignet med. Sammenligningerne vidner om, at der er masser af talent i dette års klasse.

Topnavnet er – ifølge flere eksperter – Pittsburghs Aaron Donald, som havde en formidabel 2013-sæson, hvor han lavede hele 11 sacks og førte college football med intet mindre end 28,5 tacklinger for tab. Ganske fortjent blev han ACC-konferencens Defensive Player of the Year, og han blev vinder af både The Outland Trophy, The Chuck Bednarik Award, The Lombardi Award og The Bronko Nagurski Award.
– Han var dominerende gennem sin senior-sæson, siger Rob Rang fra NFLDraftScout.com til Draftday.dk.

Donald (6’1, 285) er en relativt lille defensive tackle, han har ikke kropsbygningen til at tage mere på i vægt, og højden er et issue, hvis du spørger traditionelle evaluatorer. Men måske gør størrelsen ikke så meget i NFL anno 2014.
– Han er helt klart det mest spændende talent, når man tænker på, at NFL går i retning af flere kast. Så man kan mere nu end tidligere klare sig igennem med en mindre interior lineman, mener Rob Rang.

For hvad Donald mangler i størrelse, har han til gengæld i antrit og hurtighed. Ved The Scouting Combine i februar løb han 40 yards på superhurtige 4,68 sekunder og slog dermed rekorden for den hurtigste defensive tackle-tid nogensinde sat af Tank Johnson i 2004. Mere imponerende var det dog, at Donald løb de første 10 yards i fantomtiden 1,59 sekunder. Det var bare tre hundreddele sekunder langsommere end monstertalentet Jadeveon Cloweys tilsvarende 10 yard-tid, men Donald er 20 pund tungere.

Samtidig pumpede han vægtstangen hele 35 gange i bænk pres-øvelsen, og nettede en 3 cone-drill-tid af 7,11 sekunder – hurtigst af alle defensive tackles. Og præstationen kom efter, at han havde været én af de store vindere af Senior Bowl-ugen – og den kom før, at han leverede en flot indsats til sin Pro Day i marts.

Det ekstremt eksplosive antrit og nogle hurtige, aktive hænder har fået iagttagere til at sammenligne Donald med både Cincinnati Bengals’ superstjerne Geno Atkins og Hall of Famer John Randle. Donalds 10 yard-tid var i parentes bemærket 16 hundreddele sekunder hurtigere end Atkins’ tid, da Atkins i 2010 viste sig frem ved The Scouting Combine.
– Atkins regnes for at være den hurtigste og mest eksplosive forsvarsspiller i NFL, så dét, at Donald netter en hurtigere 10 yard-tid, indikerer, at han kan blive et mareridt at blokere, mener NFL.com’s Bucky Brooks.

Udover at have potentialet til at blive en skræmmende pass rusher i NFL, har Donald også en stærk personlighed og den helt rette indstilling.

Men størrelsen er et problem, og derfor er han ikke for alle hold. Han kan ikke holde skansen, hvis han bliver blokeret af to lineman på én gang på løbespil. Det ideelle fit for ham er som en terroriserende lineman indvendig i et 4-3-system.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *