15 stats, du bør kende før søndagen

NFL-søndagen nærmer sig, og du får her 15 stats før 7. spillerunde. Læs blandt andet om 49ers’ historisk dårlige løbeforsvar, om hvilket forskel et år gør for Eagles – og se hvem, der har haft det sværeste og letteste turneringsprogram indtil nu.

1. New York Giants’ forsvar, der før sæsonen gav defensive end Oliver Vernon en megakontrakt, og som også består af blandt andre Jason Pierre-Paul og Johnathan Hankins, har kun lavet seks sacks i de første seks kampe. Færrest i NFL.

2. San Francisco 49ers har tilladt 174 rushing yards pr. kamp. Det svarer til 1046 yards. Og det er historisk skidt, for kun én gang siden 1956 (i 1978) har 49ers tilladt flere rushing yards efter holdets første seks kampe.

3. Seattle Seahawks’ modstandere har kun konverteret 29 procent af alle tredje downs til fire nye forsøg. Klart bedst i NFL. Football Outsiders’ udregninger af NFLs 32 forsvar – baseret på en lang række faktorer – gør også Seahawks til det bedste forsvar i ligaen.

4. Hvilken forskel et år gør. Philadelphia Eagles er gået totalt ned i tempo og bruger nu 31,12 sekunder pr. spil – klart det mest “langsomme” angreb i NFL ifølge Football Outsiders. Det hurtigste er San Francisco 49ers med holdets nye head coach Chip Kelly (24,04 sekunder pr. spil). I sidste sæson var Kelly head coach i Philly, og dengang havde Eagles det hurtigst igangsættende angreb i ligaen. Men nu er det altså stik modsat.

5. Atlanta Falcons’ kasteangreb – og især quarterback Matt Ryan – har været uhyggeligt effektivt. Efter seks kampe snitter Falcons hele 9,9 yards pr. kast, hvilket er 2,6 yards mere (!) end nummer to på listen. Det er Chicago Bears (7,3 yards pr. kast).

6. Oakland Raiders’ angrebslinje kan ifølge Pro Football Focus kun tage skylden for fire sacks og hits – tilsammen – i denne sæson. Bedst i NFL. Raiders har ganske vist tilladt syv sacks i alt, men ifølge Pro Football Focus er de resterende sacks og hits kommet i situationer, hvor quarterback Derek Carr selv har været skyld i, at han er blevet nedlagt, eller hvor en “pass rusher – der ikke er taget højde for (alle lineman har blokeret mindst én spiller) – er noteret for det pågældende sack.

7. De tre quarterbacks, der lige nu har den bedste passer rating (med kast nok til at komme i betragtning), er alle tidligere topvalg, der ellers har fået meget kritik i de senere år. Nemlig Atlanta Falcons’ Matt Ryan (117,9 point), Minnesota Vikings’ Sam Bradford (109.8) og Detroit Lions’ Matthew Stafford (106.0).

8. Buffalo Bills er lige nu nummer ét i NFL i “point differential” – altså forskellen mellem antal scorede og antal tilladte point. Bills har en forskel på plus 59. Det er ret godt – og ret flot af Bills, der ellers tabte sæsonens første to kampe.

9. Siden 1940 har kun syv hold i historien oplevet, at alle deres seks første kampe er blevet afgjort af en margin af maksimalt seks point. Det fortæller Football Perspective. Baltimore Ravens har oplevet det i år, og oplevede det også sidste år. Altså er Ravens to gange på den usædvanlige liste over hold med lutter tætte kampe først i sæsonen.

10. Los Angeles Rams elsker at blitze – og har gjort det på 36,4 procent af af alle dropbacks i 2016. Defensiv koordinator Gregg Williams’ blitz-pakker har ført otte sacks med sig – flest “blitz sacks” i NFL ifølge CBS.

11. Indianapolis Colts’ kicker Adam Vinatieri har scoret på alle 16 field goal-forsøg i denne sæson og har ikke misset et forsøg siden 2. spillerunde i 2015, det er 41 succesrige spark i træk. Med to field goal-forsøg mere – uden missere – slår han NFL-rekorden, der p.t. ejes af en tidligere Colts-kicker, Mike Vanderjagt (42 succesrige field goal-forsøg i træk, 2002-2004).

12. Kansas City Chiefs’ cornerback Marcus Peters har allerede nu lavet fem interceptions i bare fem kampe. Siden år 2000 har kun fire andre spillere lavet så mange interceptions så tidligt i sæsonen. Senest præsterede Darren Sharper fra Green Bay Packers det i 2009.

13. Jacksonville Jaguars (2-3) har skuffet indtil nu, og skuffelsen bliver ikke mindre af, at holdet, der var stærkt hypet i offseason, indtil nu har haft sæsonens letteste turneringsprogram. Modstanderne har kun vundet 33 procent af alle andre kampe, de har spillet.

14. Det sværeste turneringsprogram indtil nu? New York Giants. Modstanderne har vundet 70,4 procent af alle kampe, de ellers har spillet.

15. Buffalo Bills har både den førende i NFL i tacklinger og sacks. Men helt utroligt er det faktisk to afløsere, der har fører kategorierne. Lorenzo Alexander, der har taget over for skadede Shaq Lawson, fører i sacks med otte styk, og Zach Brown, som især har afløst Reggie Ragland, fører i tacklinger med 68 styk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *