12 Hall of Fame-vælgere: Sådan er Morten Andersens chancer

Natten til næste søndag bliver det afgjort, om danske Morten Andersen omsider bliver valgt ind i Pro Football Hall of Fame. Draftday.dk har spurgt en fjerdedel af de vælgere, der afgør Andersens Hall of Fame-skæbne, hvordan de ser på hans muligheder for at blive valgt ind i år.

————————————————————————————————————————————–

I eksklusive interviews med Draftday.dk fortæller de 12 vælgere – alle erfarne medlemmer af Hall of Fame-komitéen – om Andersens kandidatur. De fleste af de 12 vælgere, vi har interviewet, fortæller, at Andersen fortjener at blive valgt ind. Og så er der stor uenighed om, hvornår det sker. Men flere af dem tror, at det kan ske på lørdag, hvor komitéen ved middagstid, dansk tid, mødes til en lang dag, hvor de nye medlemmer af Hall of Fame skal findes.

15 NFL-legender er såkaldte finalister i kampen om en plads i Pro Football Hall of Fame. Efter en første afstemningsrunde bliver fem sorteret fra, før de endelige, nye medlemmer af Hall of Fame bliver valgt. Det kræver, at 80 procent af alle komitéens medlemmer siger god for spilleren. Typisk bliver fem eller seks valgt ind.

Se her uddrag af svarene fra de 12 Hall of Fame-vælgere, vi har interviewet – baseret på følgende spørgsmål, de alle er blevet stillet:

HVORDAN ER MORTEN ANDERSENS MULIGHEDER FOR AT BLIVE VALGT I PRO FOOTBALL HALL OF FAME I 2017?

Ira Miller, Hall of Fame-vælger, The Sports Xchange:
– Jeg mener, at han er kommet tættere på (Hall of Fame, red.). Især i et år som dette, hvor der umiddelbart ikke er nogen ”automatiske” førstegangskandidater

David Elfin, Hall of Fame-vælger, tidl. Washington Post-reporter:
– Jeg mener, at Morten Andersen er en kandidat, der fortjener at komme ind. I og med at der ikke er nogen sikker kandidat på næste års stemmeseddel, har hans chancer aldrig været bedre (end i år, red.). Jeg håber, at Andersen bliver valgt ind på ét eller andet tidspunkt. Kickere er en vigtig del af spillet, og de er underrepræsenterede i Hall of Fame.

Sam Kouvaris, Hall of Fame-vælger, WJXT.com, Jacksonville:
– Jeg vurderer, at der er en stigende tilslutning til Morten i Hall of Fame-komitéen i forhold til at vælge ham. Det står klart på baggrund af den støtte, han hvert år får som finalist – som én af de sidste 15 kandidater. Der er ikke nogen anden sportsgren, der ikke har deres førende scorer i Hall of Fame … Uden at bryde nogen form for fortrolighed i forhold til diskussionerne i komitéen, kan jeg fortælle, at han seriøst bliver overvejet af komitéen under diskussionerne. Og 90 procent af dem, der er finalister, bliver siden valgt ind i Hall of Fame. Det vil ikke overraske mig, hvis Morten i år – baseret på de andre finalister – tager det næste skridt.

Clark Judge, Hall of Fame-vælger, TalkOfFameNetwork.com:
– Hans chancer er ærligt talt ikke lovende i forhold til 2017-klassen, men jeg vil dog sige, at der kun er én overvældende favorit, og det er running back LaDainian Tomlinson. Kurt Warner kommer sikkert også ind – ét fordi han er kvalificeret og to fordi, at han to år i træk har været i top 10 i konkurrencen. Det gør, at han står på spring året efter, og det er i 2017. Men derefter er feltet helt åbent, hvilket betyder, at der er en chance for én som Morten i forhold til at snige sig med ind. En chance. Ikke mere. Én eller anden skal give en mere overbevisende præsentation og give vælgerne noget andet, end det vi allerede har hørt (i komitéen, red.). Ellers vil vælgerne fortsat stemme ham ned. De har brug for noget mere for at skubbe ham forrest i klassen.

Charean Williams, Hall of Fame-vælger, Forth Worth Star-Telegram:
– Jeg ser hans chancer være ret små. Det faktum, at han hele tiden er en finalist, viser, at vælgerne mener, at han er værdig til at blive valgt ind. Men kickere har bare svært ved at blive valgt ind – Jan Stenerud er den eneste sande kicker i Pro Football Hall of Fame.

John Czarnecki, Hall of Fame-vælger, Fox Sports:
– Jeg vil ikke sige, hvem jeg stemmer på, men Morten var en profileret kicker i lang tid i NFL. Det bliver dog svært for ham i år – især med nye, valgbare spillere som LaDainian Tomlinson. Mange fans, personel-folk og trænere mener, at Adam Vinatieri bør blive den næste kicker i Hall of Fame. Han har lavet de Super Bowl-vindende spark, og han er stadig fremragende i en alder af 43 år. Alle kickers skal konkurrere om en plads i Hall of Fame med spillere, der spillede mange spil i angrebet eller forsvaret. Det er en svær sammenligning. Jeg vil til hver en tid tage Tomlinson eller en Rob Gronkowski over enhver kicker – selv Vinatieri.

Jeff Duncan, Hall of Fame-vælger, New Orleans Times-Picayune:
– Jeg mener, at det er Mortens bedste chance for at blive valgt ind i Pro Football Hall of Fame. Ud af årets 15 finalister er kun LaDanian Tomlinson anset for at være et sikkert valg. Og efter “L.T.” er det et åbent felt, og Andersen har – som den førende i point i NFLs historie – ét af de stærkeste cv’er i denne gruppe. Andersen har sin gruppe af støtter i vælger-komitéen, og jeg tror, at hans kandidatur vil blive afgjort af, hvor mange vælgere, der kan blive skubbet i retning af at vælge en specialist.

John McClain, Hall of Fame-vælger, Houston Chronicle:
– Jeg tror, at det bliver meget svært igen i år, fordi der er så mange værdige kandidater. Han bør dog aldrig miste troen, for jeg har set spillere, der kom ind i det sidste år, hvor de var på valg – eller også blev de nomineret af veteran-komitéen, efter at deres kandidatur som kandidat fra den moderne NFL-tid er udløbet.

Barry Wilner, Hall of Fame-vælger, Associated Press:
– Lige siden jeg blev en del af Hall of Fames panel, har jeg været en stærk supporter af Mortens kandidatur. Det giver ingen mening for mig, at NFLs førende i point i karrieren, der spillede i 25 år, og som til tider var den mest profilerede scorer på sit hold, ikke er en del af Hall of Fame. Personligt mener jeg, at kickere og puntere ikke bliver overvejet tilstrækkeligt nok til Hall of Fame. Ja, de er specialister, men der er plads i enhver Hall of Fame til atleter, der præsterer bedre end deres kollegaer. Det gjorde Morten efter min mening.

Ron Borges, Hall of Fame-vælger, The Boston Herald:
– Personligt mener jeg, at det er lidt latterligt, at den førende i point i NFLs historie og en spiller, der har været på årtiets hold to gange, ikke er Hall of Fame. Hvilken anden sportsgren har ikke sin førende i scoring i Hall of Fame? Men når det er sagt, er jeg bange for, at hans chancer ikke er store, fordi der længe har været et åbenlyst bias mod specialister – kickers, puntere og return-specialister. Der er kun én, sand kicker i Hall of Fame, og det er Jan Stenerud. For flere år siden var jeg i stand til at komme med tilstrækkelige, effektive forklaringer (i Hall of Fame-komitéen, red.), der gjorde, at Ray Guy blev valgt ind. Men han skulle vente 25 år på, at det skete, selvom mange mente, at han var den bedste punter, der nogensinde spillede. Så mens jeg personligt mener, at Morten har en stærk sag, frygter jeg, at han ikke vil få nok stemmer til at blive blandt de sidste seks. Men jeg håber, at jeg er forkert på den, for han har helt sikkert gjort mere end rigeligt for at blive valgt ind.

Dan Pompei, Hall of Fame-vælger, The Bleacher Report:
– Jeg vil sige, at valget er helt åbent i år. Det er virkelig svært at sige, hvordan hans chancer er. Men det faktum, at han flere gange har været en finalist, er måske til hans fordel.

Bob Glauber, Hall of Fame-vælger, Newsday.com:
– Der er kun én kandidat, LaDainian Tomlinson, der har det cv, der gør, at han i år er et sikkert valg til Hall of Fame. Og det betyder, at det kan være et år, hvor der er en række, andre kandidater, der fortjent kommer ind – sammenlignet med andre år, hvor der er flere, oplagte valg. Mortens problem i år – som det har været tilfældet i andre år – er, om man kan lide det eller ej, at fuldtidsspillere fra angrebet eller forsvaret får en mere favorabel behandling i forhold til en special teams-spiller. Men når det er sagt, er Mortens præstationer over tid umulige at ignorere, og de vil med tiden få ham i Hall of Fame.

LÆS: Manden, der kæmper for Morten Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *