10. runde i NFL: 25 stats, du bør kende….

Læs her 25 nørdede stats forud for søndagens kampe i 10. spillerunde i NFL. Se blandt andet hvem der har løbet hurtigst med bolden i hænderne, hvem der får flest bolde kastet i sin retning – og hvem der er NFLs bedste “short yardage back”.

————————————————————————————————————————————————————————–

1. Kansas City Chiefs’ linebacker Dee Ford har lavet 5,5 sacks de seneste to kampe. Mod Carolina Panthers søndag kan han nette sin tredje kamp i træk med mindst to sacks.

2. Philadelphia Eagles, der søndag tørner sammen med Atlanta Falcons, er “4-4”, men har vundet alle tre hjemmekampe. Og dét med cifrene 84-23.

3. Dallas Cowboys’ Dak Prescott er den første rookie-quarterback siden 1970, der som starter har vundet syv af sit holds første otte kampe. Han er også den første med en passer rating af mindst 100 point i seks af de første otte opgør.

4. New Englands quarterbacks har endnu ikke kastet en interception i denne sæson, og holdet kan blive det første siden Cleveland Browns anno 1960, der ikke kaster en interception i sæsonens første ni kampe.

LYT: Draftday.dk’s Podcast – week 10 i NFL

5. Miami Dolphins’ kommende fire modstandere tillader i gennemsnit 2,84 touchdowns pr. kamp. Det gør det til den letteste stime af modstandere i forhold til tilladte touchdowns, som noget NFL-hold møder. I den anden ende møder Washington Redskins’ angreb fire forsvar, der i gennemsnit kun tillader 1,81 touchdowns pr. kamp. Altså det hårdeste program, hvad touchdowns angår.

6. Indianapolis Colts har trukket flere unnecessary roughness-kendelser til sig end noget andet hold. Syv gange har en Colts-spiller fået kastet et gult flag imod sig for sådan en forseelse.

7. Kun ét hold – Dallas Cowboys – løber bolden mere, end det kaster det. Cowboys løber på 51,58 procent af alle angrebsspil.

8. Man kan godt argumentere for, at Minnesota Vikings har NFLs bedste return-specialister. Cordarelle Patterson fører NFL i yards pr. kickoff-returnering med 27,7 – og punt-returner Marcus Sherels er nummer i yards pr. punt-returnering (13,7), og han har som den eneste spiller scoret på to returneringer.

9. Tampa Bay Buccaneers’ wide receiver Mike Evans har fået sendt 103 kast i sin retning – klart flest i NFL (12 kast foran nummer to, Browns’ Terrelle Pryor).

10. Cleveland Browns har endnu ikke vundet en kamp, men ifølge Football Outsiders’ udvidede analyser af holdenes styrke, der ser på en lang række forhold, er Browns faktisk ikke det dårligste hold i NFL. Det er derimod New York Jets, der ifølge sitet både har NFLs fjerdedårligste angreb, kun 24. bedste forsvar og allerdårligste special-teams.

11. Atlanta Falcons undrafted rookie Brian Poole har tilladt 0,60 yards pr. cover snap, når han har stået i “the slot”, fortæller Pro Football Focus. Det er færrest yards i NFL. De seneste fem uger har han ikke tilladt en completion over 12 yards.

12. Efter torsdagens sejr over Cleveland Browns har Baltimore Ravens nu – officielt i hvert fald – NFLs bedste forsvar. Ravens tillader kun 281,6 total yards pr. kamp.

13. Det kan godt være, at Jacksonville Jaguars’ forsvar har skuffet i år, men kastedefensiven tillader kun 9,9 yards pr. catch. Der er bedst i NFL.

14. Minnesota Vikings’ wide receiver Stefon Diggs er den spiller i NFL, der ifølge Next Gen Stats har har løbet allerhurtigst med bolden i hænderne i denne sæson. I opgøret mod Green Bay i 2. spillerunde greb Diggs et kast fra Sam Bradford og skaffede 44 yards på spillet. Undervejs ramte han en tophastighed af 36,2 kilometer i timen. Det svarer til den gennemsnitshastighed, som Laurent Fignon vandt Tour de France med i 1984.

15. New Orleans Saints’ quarterback Drew Brees er på vej mod flere end 5000 passing yards for sæsonen. Det vil være femte gang, han rammer det niveau. Også Atlanta Falcons’ Matt Ryan er på vej mod flere end 5000 yards.

LÆS: 10 noter for 10. runde i NFL

16. De sidste fire uger har Green Bay Packers’ Ty Montgomery grebet 23 af 28 kast i sin retning svarende til 82,1 procent. Den højeste andel i NFL i den periode.

17. Carolina Panthers var i Super Bowl sidste år, men har indledt sæsonen med kun tre sejre. Ifølge Football Outsiders’ udregninger har “3-5”-holdet fra Charlotte – historisk set – kun 3,5 procent chance for at nå i slutspillet.

18. Cincinnati Bengals’ Jeremy Hill er den running back, der skaffer flest yards pr. løb på hjemmebane i NFL (blandt spillere med 25 carries). Han har nettet 6,15 yards pr. carry. Mandag er Bengals dog på udebane – i New York mod Giants. Og her vil Hill ifølge statistikken være langt mere ineffektiv. Han snitter kun 2,78 yards pr. carry på udebane.

19. Der er kun blevet blokeret tre punts i denne sæson, hvilket er usædvanligt få efter ni runder. I hele 2015-sæsonen blev der blokeret 11 punts.

20. New England Patriots’ quarterback Tom Brady har en passer rating af 141.1 point i 2. halvleg af kampene i denne sæson.

LYT: Draftday.dk’s Podcast – week 10 i NFL

21. New York Jets’ quarterback Ryan Fitzpatrick har kastet fem interceptions inden for modstanderens 20 yard-linje. Tre flere end nummer to på listen (Jaguars’ Blake Bortles).

22. Miami Dolphins’ Jay Ajayi er nærmest uhyggelig, når han når op på sit 21. løb i en kamp og videre efter. På de carries – typisk sent i kampen – har Ajayi snittet 12,4 yards pr. carry.

23. Gi’ bolden til Washington Redskins’ Matt Jones på tredje down og tre eller mindre, og han skaffer en ny første down. Det har han gjort på alle syv carries i 2016 – bedst i NFL.

24. Oakland Raiders’ cornerback David Amerson har forsvaret 13 kast i denne sæson. Flest i ligaen.

25. Atlanta Falcons’ forrygende angreb har skaffet en ny første down på 64,7 procent af alle catches. Bedst i NFL foran Carolina Panthers og Dallas Cowboys.

KILDER: NFL.com, ESPN, Pro Football Focus, Stats, Football Outsiders, Fantasy Index, Pro Football Reference

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *