NFL Scouting Combine – bag om den store event

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Når den årlige NFL Scouting Combine, eller National Invitational Camp, løber af stablen på Lucas Oil Stadium i Indianapolis, er der alverden på spil for college footballs største talenter.

Igennem en intens uge vil flere end 300 specielt inviterede spillere blive målt, vejet, testet og bedømt i alle leder og kanter af en hel horde af NFL-ansvarlige.

Alt sammen som en del af den evaluering, der i sidste ende bestemmer, hvor de bliver drafted.

NFL Scouting Combine arrangeres af National Football Scouting, hvor ”National” er betegnelsen for de 32 NFL-franchises, og eventen trækker flere end 1000 NFL-trænere, talentspejdere, general managers, ejere til Indianapolis med ét primært formål:

At samle de bedste college profiler et og samme sted, for at give holdene en fælles base for at teste dem fysisk og psykologisk, interviewe dem og se, hvordan de klarer medier og det pres, der følger med at være 100 procent i fokus.

En ekstra sidegevinst er at holdene samtidigt har en fælles interesse i at spare omkostninger i forbindelse med indsamling af de spillerinformationer (præcis højde, vægt, røntgenbilleder m.m.), som de alligevel skal foretage i løbet af foråret.

– Du sparer holdene mange penge, fordi du ikke skal bringe alle spillere til dit holds hovedkvarter, siger den tidligere director of scouting for Chicago Bears, Greg Gabriel, til Draftday.dk.

Helbredstjek er det vigtigste

Fordelen ved Indianapolis og Lucas Oil Stadium er, at der er et stort hospital ved siden af, som NFL bruger til at tjekke spillernes helbred.

Samtlige spillere skal igennem et helbredstjek, hvor alle dele – både indvendige og udvendige – af kroppen bliver sat under lup, herunder vitale organer som hjerte, lunger og nyrer samt knæ og ryg.

Testene er så grundige, at de ofte afslører skavanker, som spilleren ikke selv kendte til. For nogle kan det være så alvorligt, at det koster dyrt i draften eller i værste tilfælde er karrieresluttende.

– Det mest vigtigste aspekt er helbredstjekket. Det har altid handlet om de tests, siger Gabriel til Draftday.dk.

NFL Scouting Combine er som et jobinterview

Men selvom helbredstjekket kan trumfe alt andet, så handler NFL Scouting Combine i den grad også om spillernes præstationer på og uden for banen, og der er nok at holde styr på.

Derfor står et par hundrede ansatte hos NFL-holdene også klar til at hjælpe med at få det hele til at fungere og spille, for det er i høj grad et større koordinationsarbejde.

Gruppeledere sørger for, at alting forløber som det skal, og at spillerne fra deres gruppe er på de rigtige steder på det rigtige tidspunkt, for programmet er stramt, og der er ikke meget tid til udenomssnak og fis og ballade i krogene.

For når vi taler om, at NFL Scouting Combine er det vigtigt at forstå, at det ikke blot spil for galleriet.

Det er, som Houston Texans’ tidligere general manager Charley Casserly har forklaret, præcis det samme som et jobinterview, og derfor er det vigtigt, at spillerne præsenterer sig fra deres allerbedste side.

De skal være punktlige, ærlige, høre efter og bevise, at de kan stå for det store pres, for ligesom en arbejdsgiver indhenter referencer fra andre kilder, så gør NFL-holdene det samme.

Året igennem har de forhørt sig hos trænere, tidligere trænere, skolelærere, barndomsvenner osv. alt sammen for at danne sig et billede af den enkelte spiller, og det skal gerne harmonere med det, de ved selvsyn oplever ved NFL Scouting Combine.

Nogle spiller fravælger en Combine-workout

Et af de mere interessante aspekter er deltagelse i de forskellige øvelser, og hvert år fravælger flere spillere at udføre en NFL Scouting Combine workout af den ene eller anden årsag.

For nogle spillere er skader en natulig stopklods, men for andre er det på en direkte opfordring fra deres agent, der enten anmoder om minimal eller slet ingen deltagelse.

Hvorvidt det er en god ide er der meget delte meninger om.

Greg Gabriel lægger selv mindre vægt på for eksempel 40 yard-løbet, fordi spillerne i dag er så øvede i at få den for eksempel bedste start, og derfor indikerer det løb ifølge Gabriel ikke, hvor god en atlet spilleren er.

– Workouts er vigtige, men jeg lægger ikke så stor værdi i det, fordi spillerne er så forberedte på det, siger han til Draftday.dk.

Spørger man agenterne, vil de argumentere for, at miljøet omkring NFL Scouting Combine ikke giver spillerne de optimale forudsætninger for at levere en god præstation.

De optimale forudsætninger er i stedet til stede ved universitets egen Pro Day, hvor spilleren kender underlaget, hvor der er mindre påstyr, og hvor alle de eksterne parametre i større grad kan kontrolleres.

Men at skippe en workout i Indianapolis er ikke en god idé, hvis man spørger NFL-ledere.

De ønsker at se spillere deltage i en workout, ud fra logikken om, at jo flere gange en spiller løber 40-yard-distancen, hopper et vertikalt spring etc., jo flere chancer har spilleren for at levere sit bedste resultat.

Og NFL-holdene vil tage det bedste resultat, når de til slut laver deres endelige opgørelse.

Samtidig er alle hold repræsenteret ved NFL Scouting Combine, ofte med ejere, trænere, positionstrænere, general manager m.fl., og det er en unik chance for at vise sit talent.

Mange head coaches og general managers tager desuden efterfølgende kun til et begrænset antal Pro Days, så hvis en spiller ikke deltager i en workout ved NFL Scouting Combine får vedkommende måske ikke siden muligheden for at træne foran NFL-ansvarlige.

Intenst program

Selvom NFL Scouting Combine i virkeligheden strækker sig over en uge, så er den enkelte spiller kun i aktion i fire dage. Der er derfor tale om et meget intenst program for de implicerede. Ind, deltag og ud igen.

Spillerne er i år delt ind i fire grupper som følger:

  1. Running backs, offensive linje, kickere, puntere og long snappere (28. feb. – 3. mar.)
  2. Quarterbacks, wide receivers og tight ends (1. mar. – 4. mar.)
  3. Defensive linje og linebackers (2. mar. – 5. mar.)
  4. Defensive backs (3. mar. – 6. mar.)

Mens alle positioner er vigtige, så er enkelte positioner mere interessante for den gængse seer eller læser.

De ønsker at vide, hvornår de kan forvente en 40-yard tid fra defensive end Joey Bosa, et catch fra wide receiver Laquon Treadwell eller et kast fra quarterback Jared Goff og så fremdeles.

Heldigvis er det sådan, at alle spillere opererer indenfor det samme skema, så det er ret ligetil at regne sig frem til, hvornår de enkelte positioner foretager de forskellige ting.

NFL Scouting Combine schedule

På førstedagen ankommer spillerne, gennemgår spillerne de obligatoriske fysiske tests, får taget røntgenbilleder og gennemgår en smidighedstest, og når den umiddelbare introduktion er foretaget, byder aftenen ellers på personlige interviews.

Andendagen starter med måling og vejning. Det er en vigtig del af NFL Scouting Combine, specielt for de tilmeldte underclassmen og de spillere der ikke var til East-West Shrine Game eller Senior Bowl.

Her får NFL holdene for første gang et ærligt resultat af spillernes aktuelle størrelse, og det kan allerede her svinge draftpendulet i en positiv eller negativ retning. Senere er der blandt andet yderligere lægelige tests, interviews med medierne og personlige interviews.

Tredjedagen starter med en briefing fra og om spillernes egen organisation NFLPA, men derudover står dagen på psykologiske tests. Netop denne feature har tidligere været genstand for de mest mærkværdige spørgsmål.

Fjerde og sidste dag er måske den mest interessante for almindelige observatør. Det er nemlig dagen for alle de forskellige NFL Scouting Combine øvelser, såsom 10-, 20- og 40-yard løb, positions- øvelser, 3-cone drill og meget andet.

Massiv mediedækning

Den store interesse for NFL Scouting Combine fra almindelige fans har betydet at medierne i de sidste mange år har intensiveret deres dækning af den store draftevent.

Flere end 800 medlemmer fra medierne er akkrediteret til NFL Scouting Combine, og NFL Media vil for 11. år i træk servere live billeder og meget andet til hungrende fans.

De sidste par år har NFL Media med en stjernespækket parade af 23 værter og eksperter, der leverede mere end 60 timers tv og underholdning med alt fra Mike Mayocks analyser til Rich Eisens årlige 40-yard tid.

17 forskellige kameraer sørgede for at tv-seerne på NFL Network fik den absolut bedste dækning, og NFL havde sidste år blandt andet forbedret med high speed fokus kameraer, der forbedrede detaljevisningen af blandt andet 40-yard distancen, broad jump og vertical jump.

Så der er nok at glæde sig til, når NFL Scouting Combine endnu en gang løber af stablen, og analytikere, eksperter og draft niks får lov til at se de allerbedste spillere præstere i kamp mod hinanden.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_raw_js]JTNDJTIxLS0lMjBEcmFmdGRheS5kayUyMC0lMjAzMDB4MjUwJTIwQkYlMjAzMDAlMjBYJTIwMjUwJTIwLS0lM0UlMEElM0NzY3JpcHQlMjBzcmMlM0QlMjJodHRwJTNBJTJGJTJGY3BtLmFkc3BpbmUuY29tJTJGY3BtLmpzJTNGMzAwXzI1MF8xMzJfNDMwJTIyJTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTNFJTNDJTJGc2NyaXB0JTNF[/vc_raw_js][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][td_block_9 custom_title=”Nyheder Scouting Combine” category_id=”4897″ ajax_pagination=”next_prev”][td_block_9 custom_title=”Nyheder NFL Draft” category_id=”4″ ajax_pagination=”next_prev”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]