Winston, Mariota og alle de andre…


Draften tættere på fans

Alt det drama vil finde sted i nye omgivelser.

For rammerne bliver i år helt anderledes, efter at de foregående 50 draft-arrangementer blev afviklet i New York City.

NFL følte, at draften var kørt fast i ”The Big Apple”, og derfor er hele arrangementet flyttet til The Auditorium Theatre of Roosevelt University i Chicago. I det 83.000 kvadratmeter store udendørsområde omkring det store teater har NFL bygget ”Draft Town”, der – som man kender det fra Super Bowl-ugen – er et gratis område med masser af aktiviteter og festivitas, der giver fans mere end bare oplevelsen af at høre, hvem holdene vælger.

Der er for eksempel ”The Combine Corner”, hvor fans kan teste sig selv over 40 yards, som de håbefulde draft-talenter gør det i Indianapolis. Og der ventes flere end 100.000 NFL-fans til stedet, mens kun nogle få heldige får lov at komme indenfor for at overvære selve draften.

De fans, der ikke kom ind, kan til gengæld se repræsentanter for de 32 NFL-hold i den store Grant Park, der omgiver teatret. Midt i parken – på det såkaldte ”Selection Square” – sidder nemlig de NFL-folk fra holdene, der modtager et opkald fra holdenes ”draft rooms” om, hvem holdet vil vælge – inden de sender beskeden videre til ligaens folk inde i teatret. Det bringer draften helt tæt på fans.

Oven i købet vil valgene – som noget nyt – på sidstedagen blive råbt op fra alle steder rundt omkring i USA – for eksempel en militærbase tæt ved et holds hjemby. Og ikke nok med det: Jacksonville Jaguars, der flirter med en fremtid med London i England som base – vil på tv kalde enkelte af deres valg fra netop London.

Ny handel fra Jerry Jones?
Så det bliver altså en anderledes ”draft day”, hvor vi også skal have svar på:

*** Om Jerry Jones igen-igen handler. Den karismatiske Cowboys-ejer og general manager har ifølge Dallas Morning News-journalisten Bob Sturms analyse i de 21 foregående draft-årgange handlet 27 gange i top 100 på draft day.
– Med Jerry Jones skal du forvente det uventede. Man kan ikke forvente, at han bliver, hvor han er, siger Bob Sturm til Draftday.dk.

*** Om der bliver valgt én, to eller slet ingen running backs i 1. runde. Efter to historiske år i træk, hvor ingen running back gik i top 32, ventes mindst én og formentlig to, Georgias Todd Gurley og Wisconsins Melvin Gordon, at blive valgt på førstedagen. Begge er så store talenter, at de formentligt ville være blevet valgt i top 10, hvis året var 2005. Hvis ingen af de to går så tidligt, er det en endelig bekræftelse af, at NFL-holdene ikke længere ser den store fidus i at vælge running backs tidligt i draften i en tid, hvor positionen har mindre værdi end førhen.

*** Om Randy Gregory falder helt ud af 1. runde. Efter at han testede positiv for marihuana ved The Scouting Combine, er den ultratalentfulde pass rushers værdi faldet, og Nebraska-stjernen ventes nu som minimum at falde ud af top 10. Men du kan også finde velunderrettede insiders, der tror, at Gregory ryger helt ned til 3. runde, fordi der ganske enkelt bare er for mange problemer med ham.

*** Om Trae Waynes bliver valgt i top 10. ”Press coverage”-cornerbacken fra Michigan State er et stort talent, der ved The Scouting Combine løb 40 yards på 4,3 sekunder, men der er delte meninger om dette års cornerbacks. Nogle hold ser Wake Forests Kevin Johnson som draftens bedste cornerback, andre ser en helt tredje cornerback som positionens duks, og det er langt fra givet, at Waynes bliver valgt så tidligt.

*** Om der kommer mange overraskelser i bunden af 1. runde. Netop fordi draften i år er dyb, men ikke stærk i toppen vil der være stor uenighed om, hvem der er de 50 bedste spillere i draften. Ganske enkelt fordi der ikke er stor forskel på det 20. og det 50. valg. Det betyder så også, at en spiller, som mange hold (og medierne) måske ikke anser for at være et førsterundevalg, alligevel går i top 32, fordi ét enkelt hold har den spiller højt rangeret.

*** Om der bliver valgt en tight end, safety eller inside linebacker i 1. runde. De tre positioner er de svageste i dette års klasse, og det er langt fra sikkert, at samlet set mere end én spiller fra alle positioner ryger på førstedagen.

*** Om Florida State får 11 spillere valgt i draften. I så fald vil skolen sætte en NFL-rekord som den skole, der har fået flest spillere valgt i draften over en treårig periode (29 spillere). Anført af Jameis Winston, Cameron Erving, Eddie Goldman og Mario Edwards har The Seminoles rimelige muligheder for at tage rekorden. Interessen for skolens spillere er i hvert fald stor: Til Florida States Pro Day i marts fulgte 122 NFL-trænere, ledere og scouts talenternes workouts.

*** Om problembørnene, wide receiver Dorial Green-Beckham fra Oklahoma og cornerback Marcus Peters fra Washington, bliver ofre for NFLs øgede fokus på netop problembørn. Begge har talent til top 15 – førstnævnte er blevet sammenlignet med Calvin Johnson, sidstnævnte med Aqib Talib – men kan begge ryge ud af både top 30 og top 50.

Det var ordene, det var optakten.

Efter mange måneders spekulationer og analyser – også her på Draftday.dk – står draften for døren, og vi på Draftday.dk er stolte af at kunne dække vores 12. draft siden 2004.

Rigtig god draft day – og nat – til alle.

/Draftday.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *