Winston, Mariota og alle de andre…


”JaMarcus Winston”?

NFL-eksperterne har svært ved at finde et eksempel på et topvalg i NFL-draftens historie, der har været i nærheden af at være så kontroversiel som Winston. For normalt er selv det mindste røde flag uden for banen rigeligt til at presse en spiller ud af først top 3 og dernæst top 5 og top 10.
– Det er første gang, at du ser en quarterback med så mange problemer udenfor banen, der kan blive topvalget, fortæller ESPNs Mel Kiper.

I tilfældet Winston har de pinlige sager med stor sandsynlighed ikke kostet ham pladsen som draftens duks, selvom der er indtil flere meldinger fra Tampa om, at der er indflydelsesrige folk internt hos Buccaneers – som den afdøde ejer Malcolm Glazers søster – der er bekymrede ved at vælge Winston. De frygter for, hvilken indvirkning det vil have på lokalsamfundets støtte til holdet, at han bliver ”the face of the franchise” og skal hænge på plakater og billboards over hele byen.

Men talentet overtrumfer ganske enkelt risikoen, og derfor ventes Winston at være Buccaneers’ topvalg. På banen har han nemlig størrelsen, styrken og armstyrken til at være en ”top passer”, og så kan han samle et hold omkring sig – han har i den grad “star quality” og “the it factor”.
– Hvis det ikke havde været for bekymringerne omkring hans person, ville Winston have været det tredjebedste talent, jeg nogensinde har rangeret, efter kun Andrew Luck og Peyton Manning, siger Scott Wright fra websitet NFL Draft Countdown til Draftday.dk.

Men problemerne er der altså, og oven i købet er der kritikere, der mener, at Winston hos Florida State blev hjulpet af et stærkt arsenal af holdkammerater, og at han ind i mellem tabte fokus i kampe. Derfor sammenligner én NFL-kilde Winston med alle tiders største ”draft bust”, der ifølge en kritisk kilde havde samme ”smil” som Winston, som underforstået var ren skuespil fra en mediebevidst football-stjerne.
– Jeg ser JaMarcus Russell i Jameis Winston. Er det ikke interessant?, siger en anonym NFL-scout til The Milwaukee Journal-Sentinel.

Andre sammenligner dog i stedet quarterbacken Jameis Winston med NFL-stjerner som Ben Roethlisberger og Matt Ryan.

En fire-stjernet klasse
Spørgsmålet er bare, om Jameis Winston nogensinde bliver så god som de to, eller om problemerne uden for banen fortsætter, når han først er blevet mangemillionær i NFL? Det er det spørgsmål, som Tampa Bay Buccaneers har brugt måneder på at besvare.
– Det er en anden liga nu, og det betyder, at spillerne skal indordne sig og ændre sig, ellers vil de ikke få succes. Det bliver interessant at se, om Winston kan sin adfærd og vise modenhed i NFL, fortæller Dan Pompei til Draftday.dk.

Jameis Winston fører an i en draft-klasse, der måske ikke helt rammer 2014-årgangens fantastiske niveau, men som dog samlet set stadig er overmiddel.
– Det er en solid klasse, men helt klart ikke så stærk, som den var for et år siden. Det var en fem-stjerne-klasse sidste år, i år er det en fire-stjerne-klasse, siger Rob Rang til Draftday.dk.

Det er især på running back-, wide receiver- og pass rusher-positionerne, at man finder de bedste grupper af spillere.
– Når jeg taler med hold, hører jeg, at de har førsterunde-karakterer på mellem 16 og 22 spillere. Det afhænger af, hvor mange wide receivers de har førsterunde-karakterer på, siger Rob Rang.

Den måske svageste position er quarterback-klassen, hvor kun Winston og Oregons Marcus Mariota ifølge flere eksperter er gode nok til at kunne starte i NFL. Resten er i bedste fald reserver i de professionelles rækker.

Mariota så længe ud til at blive topvalget, indtil Winston overtog positionen, men i den seneste måned har den meget mobile, hurtige Oregon-quarterback fået masser af positiv medieomtalte. Nogle kilder fortæller, at det er meget, meget usædvanligt, at man ikke kan finde én eneste uheldig sag om en spiller fra dennes fortid – som en parkeringsbøde eller en dum udtalelse i pressen. Men Mariota er så ”ren”, som man kan være, og det er et enormt plus sammenlignet med Winston.

LÆS MERE PÅ NÆSTE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *