Winston, Mariota og alle de andre…

Det er draft day, og Draftday.dk er klar til at dække vores 12. draft i træk. Læs her en optakt til alt dét, der sker i de kommende dage.


Vi har aldrig oplevet noget lignende.

Florida States talentfulde quarterback, Jameis Winston, bliver natten til fredag – lidt efter klokken to – nemlig efter alt at dømme ikke kun det mest kontroversielle topvalg i NFL-draftens historie, når 2015-draften begynder på den nye hjemmebane i Chicago.

Han vil også være den spiller gennem tiderne, der på forhånd har fået gransket sin fortid og sit nuværende liv allermest.

Faktisk i en sådan grad, at han er blevet overvåget, som var han en person, som den amerikanske efterretningstjeneste mistænker for at være en russisk spion.
– Jeg ved, at Buccaneers, der ejer topvalget, har talt med cirka 100 spillere omkring ham. De hold, der er interesserede i ham, har undersøgt mere end formentligt nogen anden spiller i draftens historie, siger den erfarne NFL-skribent, Dan Pompei, fra The Bleacher Report til Draftday.dk.

Buccaneers’ head coach Lovie Smith har da også erkendt, at han aldrig har oplevet noget lignende. Holdet har talt med alle lige fra Winstons tidligere trænere til folk fra hans hjemby, Hueytown, til folk, der kender ham, fra nabobyerne. Og The Bleacher Report kunne tidligere i april fortælle, at NFL-hold i al hemmelighed har haft folk til at spionere på Winston for at afdække, hvordan han opfører sig, når kameraerne er slukkede, og når han ikke sidder over for en general manager, som han skal give et godt indtryk til.

Alt dét skyldes naturligvis, at Winston går i draften som en ultra-kontroversiel spiller, der syv gange har været indblandet i uheldige episoder uden for banen, som i seks tilfælde har ført til, at politiet måtte tilkaldes.

Spionerede mod ham i flyet
Ifølge kilder, som The Bleacher Report har talt med, har sikkerhedsfolk fra NFL-hold – ofte pensionerede FBI-agenter – holdt øje med Winston efter træningerne hos Florida State, de har fulgt ham på afstand, når han har besøgt venner uden for universitetets område – og de har sågar observeret hans adfærd, når han har siddet i sædet på et fly mange kilometer oppe i luften.

Alt sammen for at få svaret på spørgsmålet: Hvem er Jameis Winston i virkeligheden? Er han den ekstremt karismatiske, udadvendte fyr, der blot har været umoden, som han selv hævder? Eller er sandheden, at Winston er en skidt fyr, der vil fortsætte med at skabe problemer i et NFL, hvor holdene mere end nogensinde ikke kan tolerere problembørn efter to års skandaler, hvor folk som Ray Rice, Adrian Peterson, Greg Hardy og Richie Incognito har skabt pinlige overskrifter?

En NFL-kilde, som The Bleacher Report har talt med, kalder Winston for den spiller i NFL-historien, der er blevet undersøgt mest af holdene, og andre kilder vurderer, at de 32 NFL-hold tilsammen har brugt op mod 50 millioner danske kroner (!) på de omfattende, tilbundsgående undersøgelser – og altså også spionage – af Winston.
– Ingen spiller er nogensinde blevet undersøgt i en sådan grad, siger en anonym general manager fra et NFL-hold til The Bleacher Report.

Winstons synderegister er måske ikke alvorligt, men det er langt. Han har blandt andet været anholdt for at stjæle en krabbekage fra et supermarked (han hævder selv, det var en misforståelse), han skød efter egern med en softgun-pistol, som, vidner troede, var et farligt våben, og så blev han anklaget for at fylde sodavand fra en automat på Burger King uden at betale.

Værst var dog anklagen om voldtægt af en kvinde, der dog i sidste ende ikke ført en straffesag med sig, fordi politiet ikke fandt beviserne tunge nok, og Winston har da også selv afvist enhver anklage. Men for to uger siden sagsøgte kvinden så Winston i civilretten, og dermed bliver Winston – fair eller ej – natten til fredag valgt i NFL-draften samtidig med, at han reelt er under anklage for voldtægt.
– Han er et meget usædvanligt topvalg, siger CBS Sportslines draft-ekspert, Rob Rang, til Draftday.dk.

LÆS MERE PÅ NÆSTE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *