Whitney Mercilus, DE – Illinois

Whitney Mercilus er én af draftens bedste defensive ends og imponerede i 2011, hvor han lavede hele 16 sacks og tangerede en NCAA-rekord ved at forcere ni fumbles.

Men spørgsmålet er, hvor god han vil være i NFL? Læs her en profil.

Højde: 6’3 Vægt: 254

Whitney Mercilus poppede nærmest op af ingenting, da han i 2011 førte college football i sacks med hele 16, nettede 22 1/2 tacklinger for tab og samtidig forcerede intet mindre end en NCAA-rekord hele ni fumbles.

Så kan man da tale om at levere en super-sæson.

Den sæson har da også bragt spilleren, der er født af immigranter fra Haiti, ind på scenen som én af draftens bedste defensive ends. En draft, han går i for blandt andet at hjælpe sine forældre.
– Mercilus er en speed rusher med fremragende atletiske evner, siger en anonym NFL-talentspejder til avisen The Chicago Sun-Times.

Også OLB?
Året forinden – i 2010 – blev det kun til én sack, men som junior i 2011 var han helt ustoppelig og betragtes nu som én top 4-3-defensive end i draften. Men Mercilus har dog forud for draften også trænet som outside linebacker og håber derved at kunne bevise, at han kan spille flere positioner. Under Illinois’ Pro Day gjorde han således et godt indtryk i linebacker-øvelserne.

Han har et godt førsteskridt, et let på fødderne (40 yard-dash på 4,68 sekunder) og har en god balance samtidig med, at han er yderst motiveret. Trods dét kører hans motor dog ikke altid i højeste gear, han mangler drøjde i kroppen og er frem for alt upoleret teknisk set.

Han "teaser" talentspejderne
Kort sagt mangler han endnu meget for at blive en stor faktor i NFL, og nogle kritikere hævder, at han er et “one year hit”.
– Han “teaser”. Jeg ved ikke, hvorfor han kom ud af college, siger en anonym talentspejder fra NFL til avisen The Milwaukee Journal-Sentinel.

Han vil dog indledningsvis have værdi som pass rusher på de downs, hvor det er oplagt, at bolden vil blive kastet. Og med tiden kan han blive en mere komplet defensive end.

Stats i 2011: 57 tacklinger, 16 sacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *