Trent Richardson, RB – Alabama

Højde: 5’9 Vægt: 229

Ikke siden Adrian Peterson gik i draften i 2007 har NFL oplevet en så talentfuld running back, som Trent Richardson.

Det mener flere iagttagere, der ikke tøver med at kalde ex-Alabama-stjernen for en spiller med top 5-potentiale. Én af de running backs, man kan bygge et angreb op efter, og som har ”franchise player”-kaliber.
– Han er den mest talentfulde runner, der er gået i draften, siden Adrian Peterson, mener Pro Football Weeklys draftnik Nolan Nawrocki.

Rex Ryan var begejstret
New York Jets’ head coach Rex Ryan kunne i januar, da han blev spurgt om den 21-årige running back, heller ikke lægge skjul på, at han er begejstret for Richardsons evner.
– Ja, jeg har set ham spille. Jeg ved alt om ham. Den fyr er en rigtig god football-spiller, sagde Ryan.

Ligesom Peterson er Richardson en arbejdshest på banen, der er ekstremt konkurrenceminded og hårdfør, og som ikke er bange for at hamre kroppen ind i en mur af forsvarsspillere.

Det virker faktisk nærmest til, at han elsker det.

For ofte formår frygtløse Richardson alligevel at skaffe yards, selvom han burde være stoppet. I 2001 skaffede han næsten halvdelen af alle yards, efter at han havde haft den første kontakt med modstanderen, og i nogle tilfælde løber han nærmest over en forsvarsspiller.
– Den fyr bryder lige så mange tacklinger i college football, som Adrian Peterson gjorde det, forklarer The National Football Posts draftnik Wes Bunting.

Bygget af granit
Trent Richardson er bygget af granit, han er kompakt og stærkere end de fleste running backs. Hos Alabama kunne han således løfte 450 pund i bænkpres, men han kunne sandsynligvis have løftet endnu mere, hvis styrketræneren havde tilladt ham at prøve. Han besidder samtidig en fremragende balance i kroppen, og de stærke, kraftfulde ben pumper konstant i jagten på flere yards.
– (Richardson) løber som om, at han er pissesur, mener en anonym talentspejder fra et AFC-hold.

Som ”inside runner” er han fremragende. Han har en god tålmodighed, venter på at blokeringerne bliver sat, og han er en type, der igen og igen kan flytte kæderne via løb af tre, fire eller fem yards. Næsten 60 procent af alle yards kom samtidig efter pausen, hvor Richardson har fysikken og holdbarheden til at trætte et forsvar.

Richardson er en udmærket atlet, der ikke har elitefart, og som næppe vil løbe 40 yards på 4,3 sekunder, men han har en fin fart i fødderne, og det er værd at bemærke, at han både i 2010 og 2011 returnerede kickoffs for Alabama. Når han går på ydersiden er han overraskende let på fødderne, og han kan løbe fra linebackers på kanten af angrebslinjen.

Holder skansen
Selvom han er en ”power back” har han bløde hænder, og han har styrken til at holde skansen på blokeringer.

Udenfor banen har Trent Richardson allerede to døtre på fem og tre år, og han er kendt som en “legendarisk” arbejdshest i vægttræningsrummet, hvor han knokler for at tilføre kroppen muskelmasse og holde sig i form. Han har været forskånet for alvorlige knæskader, og derfor er han relativt fit og frisk, når han entrerer NFL.

Trent Richardson kom i 2009 til Alabama efter en højtprofileret karriere hos Escambia High School i Pensacola, Florida – den skole, som Emmitt Smith også gik på. I både 2009 og 2010 stod han hos The Crimson Tide i skyggen af den senere Heisman Trophy-vinder Mark Ingram, men i 2011 var Richardson i fokus og løb for 1679 yards og 21 touchdowns.

Stats i 2011: 283 carries, 1679 yards, 5,9 yards pr. carry, 21 TDs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *