Stephon Gilmore, CB – South Carolina

Stephon Gilmore har evnerne til at blive en startende cornerback i NFL – præcist som andre South Carolina-spillere før ham.

Læs her en profil af ham.

Højde: 6’0 Vægt: 191

I den stærke SEC-konference har Stephon Gilmore vist sin værdi ved at gøre det godt mod nogle af de allerbedste wide receivers.

Og nu går han i draften som en cornerback, der kan starte i NFL.

Gilmore har størrelsen (6’0, 191) og hurtigheden (40 yards på 4,41 sekunder ved hans Pro Day), som NFL-trænere vil elske, og derfor er han en cornerback, som har værdi til toppen af draften.
– Tro mig: Cornerbacks, der måler 6 fod og har lange arme, er sjældne, når de løber 40 yards på 4,4 sekunder og har hans bevægelighed, siger NFL Networks Mike Mayock.

En erfaren starter
Han var i high school et stort navn, der blev South Carolinas “Mr. Football” som quarterback, men i 2009 kom han til The Gamecocks og startede som true freshman alle 13 kampe i sæsonen. Året efter startede han så alle 14 kampe og igen alle 13 kampe i 2011, og dermed er han en cornerback, der allerede er meget erfaren samtidig med, at han er meget moden og har en god personlighed.

Han ofrer samtidig gerne kroppen på løbespil (79 tacklinger i 2010), kan blitze effektivt (i alt otte sacks i karrieren) og har returneret spark.

Stephon Gilmore mangler dog et elite-antrit og en topfart som en All-Pro-cornerback, ligesom hans teknik og hænder stadig lader en del tilbage at ønske. Gilmore floppede eksempelvis, da han skulle gribe bolde under øvelserne ved The Scouting Combine. Hans instinkt er heller ikke i eliteklassen.

Skole producerer top-spillere
Men Stephon Gilmore har evnerne til at blive en dygtig NFL-spiller i enten et “press coverage”-system eller i et zoneblokeringssystem. Eller måske med tiden som safety, som nogle mener, at den aggressive, fysiskbetonede spiller kan blomstre som.

Og så er det ikke et minus, at han kommer fra en skole, der har bevist, at den kan skabe dygtige defensive backs. Som Johnathan Joseph, Dunta Robinson og Sheldon Brown.

Stats i 2011: 46 tacklinger, syv pass breakups, fire interceptions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *