Matthew Stafford, Clay Matthews og de 30 andre…

Tre år efter 2009-draften er det tid til at gøre status over de førsterundevalgte spilleres præstationer. De har haft tid til at vænne sig til livet i NFL og har fået mulighed for at udvikle sig, og derfor er det et godt tidspunkt at evaluere på de 32 valg.

I en tid hvor draft “do-overs” af første runde af 2009-draften er populært tidsfordriv ville Detroit Lions ikke have gjort noget som helst anderledes med deres to valg af quarterback Matthew Stafford og tight end Brandon Pettigrew.

Det siger Detroit Free Press’ Dave Birkett til Draftday.dk.

– Der var masser af spørgsmålstegn ved begge spillere, da Lions tog dem. Fans og analytikere var ikke sikre på, at Stafford havde det, der skulle til for at blive en franchise quarterback, og mange betragtede Pettigrew som et luksusvalg (#20), som Lions ikke havde brug for efter en sejrsløs sæson, siger Birkett.

Men Matthew Stafford, som Lions tog med det allerførste valg i 2009-draften, har til fulde levet op til de tårnhøje forventninger, mens Pettigrew også har udviklet sig til en værdifuld del af Lions’ offensiv.

– Matthew Stafford er på vej til at blive en af ligaens bedste quarterbacks. Han er bare 24 år, kastede sidste år for over 5000 yards og har masser af uudlevet potentiale. Pettigrew er en alsidig tight end, der sjældent skal af banen, siger Birkett.

Både Matthew Stafford og Pettigrew har været skadet tidligt i deres karriere, men sidste år startede den hårdføre Stafford for første gang alle 16 kampe i en sæson og kastede 41 touchdowns og blot 16 interceptions. Han completede 63,5 procent af sine kast og krydsede den magiske 5000-yards grænse (5038 yards) som kun få har gjort før ham.

Pettigrew leverede ligeledes sin bedste sæson og greb karrierebedste 83 bolde for 777 yards og fem touchdowns.

– Her tre år senere ville Lions tage begge spillere igen, siger Birkett om Matthew Stafford og Brandon Pettigrew.

Ville i 20 Pro Bowls

Mens Lions ville vælge Stafford og Pettigrew igen, så ville St. Louis Rams næppe tage offensive tackle Jason Smith med andenvalget, hvis de fik en ny chance. Baylor-profilen, der tidligt i sin football-karriere var tight end, havde et stort atletisk potentiale og udtalte tidligt, at hans mål var at nå i 20 Pro Bowls.

Men her tre år efter er det et uopnåeligt mål for Smith.

Smith har i sin korte karriere pendlet frem og tilbage mellem venstre og højre tackle, har været skadet og har aldrig fundet et højt niveau. Når hans præstationer og draftposition tages med i evalueringen, kan han med rette kaldes et bust.

Med tredjevalget tog Kansas City Chiefs overraskende LSU defensive end Tyson Jackson, og selvom han ikke kan kaldes et bust, så har Chiefs ikke fået nok ud af deres høje valg. Jackson har startet 31 af 44 kampe og kun lavet to sacks.

Linebacker Aaron Curry blev kaldt det “sikreste valg” i draften, men det så Seattle Seahawks ikke meget til i de to sæsoner, Curry gjorde tjeneste på Qwest Field. Curry blev i løbet af 2011-sæsonen handlet til Oakland Raiders for et syvenderundevalg og var dermed ikke kun en kæmpe skuffelse men også en super dårlig investering.

Læs videre om “Sanchize” og Crabtree…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *