Mock draft draft day 2012 – Søren Hygum Hansen

Så er min sidste mock draft endelig færdig!

Det har krævet ufatteligt mange tanker, mail-korrespondence og telefonsamtaler med kilder, deltagelser i conference calls med eksperter og frem for alt snakke med min kollega, Jacob, at nå hertil.

Og vejen hertil var bestemt ikke let.

For jeg har ikke i mange, mange år – hvis nogensinde – været så meget i tvivl om mit reelle første valg (Vikings) som i år. Både Vikings og Browns kan om fire timer overraske mig, og jeg er stadig i tvivl om, hvad de gør. Det er sjældent, at jeg har været så tvivlende omkring min top fem.

Men her er min mock draft anno draft day 2012:

1. Indianapolis Colts – QB Andrew Luck, Stanford
Andrew Luck er naturligvis Indianapolis Colts’ valg. Han vil som minimum blive en dygtig Matt Ryan-type quarterback, men Luck har potentialet til at blive den bedste quarterback, der er gået i NFL siden Peyton Manning i 1998. Med Luck har Colts fået en kommende stjernespiller, som Colts kan bygge holdet op omkring.

2. Washington Redskins – QB Robert Griffin III, Baylor
“RG3” ville i de fleste draft-klasser have været topvalget – så god er han. Han regnes for at være én af de mest komplette quarterbacks, som draften nogensinde har set, og han har med sin arm, intelligens og ufattelige hurtighed et naturligt talent som få. Mike Shanahan og “RG3” er fantastisk fit – som Shanahan og Steve Young i San Francisco, hvor træneren var offensiv koordinator.

3. Minnesota Vikings – CB Morris Claiborne, LSU
Vikings fravælger muligheden for at vælge en offensive tackle for i stedet at tage en cornerback, der kan lukke den ene side af banen ned i en division, hvor Vikings seks gange årligt møder receivers som Greg Jennings, Jordy Nelson, Brandon Marshall og Calvin Johnson. Vikings tror på, at holdet kan finde en offensive tackle i anden runde.

4. Cleveland Browns – WR Justin Blackmon, LSU
Meget tyder på, at Browns først i sidste øjeblik beslutter, hvem holdet vælger. Én af Draftday.dk’s kilder fortæller, at Browns sent onsdag aften, amerikansk tid, stadig holdt møde omkring, hvem de skal vælge. Jeg har hele tiden holdt på running back Trent Richardson, men i 11. time har jeg skiftet holdning. I Browns’ West Coast-lignende angreb er der hårdt brug for receivers, og som draften ser ud til at falde, kan Browns ikke finde en førstereceiver senere i 1. runde. Det 22. valg er altså afgørende for fjerdevalget.

5. Tampa Bay Buccaneers – RB Trent Richardson, Alabama
Bucs’ nye head coach Greg Schiano er jublende lykkelig ved, at Richardson falder til femtevalget. I Bucs’ nye system vil Richardson være et fremragende fit, og han kan give offensiven det spark, som Josh Freeman og Co. har hårdt brug for. Richardson bag de to Pro Bowl-guard Carl Nicks og Davin Joseph vil føre til mange yards – og potentielt mange sejre. Han bliver en stjerne i Tampa.

6. St. Louis Rams – OT Matt Kalil, USC
Forvent, at Rams vil gøre alt for at handle ned (Bills er nævnt som en mulighed), men sker det ikke, står Rams selvsagt fast og vælger draftens bedste offensive lineman. Kalil bliver måske ikke en Hall of Famer, men han er en forstærkning på et angrebslinje, hvor det tidligere andetvalg i draften, Jason Smith, er et bust, og hvor Rodger Saffolds udvikling er gået i stå.

7. Jacksonville Jaguars – DE Whitney Mercilus, Illinois
Draftens første, store overraskelse. Men valget giver god mening. Jaguars’ general manager Gene Smith er ikke bange for at vælge spillere højere, end mange forventer, og han går efter det sikre i form af højenergiske spillere, som helst har været holdkaptajner i deres college-karriere. Det krav matcher Melvin Ingram eksempelvis ikke helt. Men Mercilus passer det fit, og samtidig er han en spiller, som den nye “hands on”-ejer, Shahid Khan, også gerne ser holdet vælge. Khan er som Mercilus fra Illinois.

8. Miami Dolphins – QB Ryan Tannehill, Texas A&M
Om det er ejer Stephen Ross, der venligt har bedt holdets ledelse om at bruge et førsterundevalg (og Ross’ millioner) på Tannehill, finder vi vist aldrig helt ud af. Det er der forskellige meldinger om. Men det står klart, at Dolphins er vilde med Tannehill, der hos delfinerne bliver genforenet med sin head coach i college, Mike Sherman. I en perfekt verden sidder Tannehill på bænken i ét år, mens han lærer af Matt Moore og David Garrard.

9. Carolina Panthers – DE Quentin Coples, North Carolina
Panthers er blevet nævnt i forbindelse med Fletcher Cox, men ifølge én af Draftday.dk’s kilder er der nogle “issues” hos Cox, der gør, at han blandt andet kan falde forbi panterne. I stedet vælger Panthers Coples, der dog også har sine “issues”, men som Panthers er helt vilde med og vil vælge. I hvert fald hvis Justin Blackmon ikke falder hertil.

10. Buffalo Bills – S Mark Barron, Alabama
Bills er totalt skudt i Barron. lyder meldingen. Så skudt, at holdet er parat til at handle op i draften efter ham. Jeg kunne også se Bills vælge linebacker Luke Kucehly, men meget tyder på, at det bliver Barron, som bliver valget – og som fremover skal patruljere i den bagerste defensiv og dæmme op for Tom Brady og Co. i AFC East.

11. Kansas City Chiefs – ILB Luke Kuechly, Boston College
Kucechly er én af de bedste inside linebackers, der er gået ud af college i mange, mange år. Han har en fantastisk personlighed – og hans football-karakter er i særklasse. Men samtidig er han en run stopper, der er fantastisk i kasteopdækning. Kuechly passer perfekt til general manager Scott Piolis ønske om at vælge spillere, der producerede i college football.

12. Seattle Seahawks – DT Fletcher Cox, Mississippi State
Cox er draftens bedste defensive lineman, men de førnævnte “issues” har sendt ham en anelse ned i denne mock draft. For nylig kom det frem på rygtebasis, at Seahawks ville handle op efter Ryan Tannehill, men nogle kilder mener, at det snarere var Cox, som holdet ville handle op efter. Nu kan de blive, hvor de er, og tage den fleksible lineman, der kan spille på flere positioner – præcist som Pete Carroll ønsker det. En mulighed er dog også, at Eagles handler op hertil – og her vælger Cox, som ørnene er dybt forelskede i.

13. Arizona Cardinals – WR Michael Floyd, Notre Dame
Cardinals kan også vælge en offensive lineman som Riley Reiff eller Cordy Glenn, men jeg vurderer, at de snupper en receiver, der kan gøre en forskel og hjælpe Larry Fitzgerald. Sådan én har de savnet, siden Anquan Boldin var i sin storhedstid.

14. Dallas Cowboys – OG David DaCastro, Stanford
Her er jeg for alvor i tvivl. Jeg tror, at Cowboys vælger DeCastro, men handler de ned, kan de vælge defensive tackle Dontari Poe. Cowboys er vilde med begge, og de var faktisk vilde med Poe, inden han imponerede ved The Scouting Combine, hvorfor det altså ikke er hans utrolige workout, der har gjort forskellen. Men DeCastro, der kan blive en ny “Larry Allen” på Jerry Jones’ mandskab, bliver valgt foran Poe med et mulehår.

15. Philadelphia Eagles – DT Michael Brockers, LSU
Dette års “Felix Jones”-valg – et valg, der har hængt ved i uger om ikke måneder. Så snart Fletcher Cox falder, kan Eagles handle op, men jeg vurderer, at de bliver, hvor de er, og vælger Michael Brockers, som defensive line coach Jim Washburn kan “groome”.

16. New York Jets – OLB Melvin Ingram
Jets tager en outside linebacker, der kan jagte modstanderens quarterback, og det kan Ingram. Forlydener fra flere medier er, at Ingram er øverst på Jets’ bræt. Courtney Upshaw spøger dog her.

17. Cincinnati Bengals – CB Dre Kirkpatrick, Alabama
Dre Kirkpatrick eller Gilmore? Jeg ved det ikke, men jeg tror, at Bengals her vil vælge en cornerback til et aldrende secondary. Det ventes ikke, at Bengals vil bruge denne plads på en guard (som Riley Reiff), men kan potentielt vælge Gilmore over Kirkpatrick.

18. San Diego Chargers – OLB Courtney Upshaw, Alabama
Ét af de valg, jeg er mindre stolt af. Jeg har ikke vildt meget info på, hvad Chargers vil gøre, men jeg forventer, at de jagter en outside linebacker, og Upshaw er et godt fit. En guard er en mulighed, men spørgsmålet er om, de vil vælge en guard, hvis DeCastro som her er af brættet?

19. Chicago Bears – DE Chandler Jones, Syracuse
Bears kan – som Mike Mayock – ikke fatte, at Chandler Jones er faldet hertil. Spilleren, som nogle mener kan lande i top 15, endda top 10, ryger ned til Chicago, hvor han bliver den defensive end, der kan supplere Julius Peppers i presset på modstanderens quarterback.

20. Tennessee Titans – DE Nick Perry, USC
Titans kan gå i mange retninger, men Perry er et emne. Det samme vil Stephon Gilmore være. Hurtige Perry er ikke en spiller, alle er vilde med, men Titans har vist interesse for ham. Og de har brug for noget pass rush.

21. Cincinnati Bengals – OG Riley Reiff, Iowa
Reiffs korte arme (33 ¼ inches) bekymrer talentspejderne og gør, at han potentielt ikke kan starte som venstre tackle. Men han kan blive en formidabel guard (hvor Bengals vil gøre brug af ham) eller højre tackle. Potentielt kan han erstatte ”the bust in the making” i form af Andre Smith, som højre tackle. Smiths kontrakt udløber efter denne sæson.

22. Cleveland Browns – RB Doug Martin, Boise State
Running backen med kælenavnet “The Muscle Hamster” er en Ray Rice-type, og kombinationen af ham og Blackmon er ideel for Browns. Han er ét af draftens største konkurrencemennesker, og en type person, alle vil have på deres hold samtidig med, at han kan blive en featured back med 1000 yards på bagen – år efter år.

23. Detroit Lions – CB Stephon Gilmore, South Carolina
Ja, Gilmore falder længere end konsensus indikerer, men et hold kan handle op efter ham tidligere. Han giver Lions den cornerback, som holdet hårdt søger efter og bliver med ét holdets bedste på positionen.

24. Pittsburgh Steelers – ILB Dont’a Hightower, Alabama
Steelers kan også MEGET VEL vælge guard Cordy Glenn eller nose tackle Dontari Poe, men general manager Kevin Colbert ønsker spillere fra college, der har produceret, og som er sikre kort, og det er Higtower modsat Poe. Han erstatter James Farrior.

25. Denver Broncos – DT Dontari Poe, Memphis
Poes fald stopper her, hvor Broncos ikke kan fatte, at holdet får fat i ham. Ryger han inden, vil Broncos vælge wide receiver Stephen Hill eller forsøge at handle ud. Men med Poe får Broncos lukket et hul, der har plaget Denver i årevis.

26. Houston Texans – OG Cordy Glenn, Georgia
Texans kan også kigge i retning af offensive tackle Jonathan Martin eller tight end Coby Fleener. Glenn er den nye højre tackle i stedet for fyrede Eric Winston og har evnerne til at lande i Pro Bowl.

27. New England Patriots – OLB Shea McClellin, Boise State
Mange Patriots-fans hede drøm går i opfyldelse, når Mike Vrabel/Clay Matthews-klonen går til patrioterne. Han vil hjælpe et skrantende pass rush og er en spiller, der kan mestre flere positioner.

28. Green Bay Packers – DT Devon Still, Penn State
Packers’ prioriteringsliste hedder Nick Perry, Shea McClellin, Devon Still. Med de to førstenævnte af brættet, er Still valget. Han er prototypen af en defensive end i et 3-4-system, som Packers har savnet, siden holdet hyrede Dom Capers som defensive koordinator. Kendall Reyes er næste bud, hvis også Still er væk.

29. Baltimore Ravens – OG Kevin Zeitler, Wisconsin
Zeitler erstatter Ben Grubbs, selvom Ravens også kan vælge holdkammeraten fra Wisconsin, Peter Konz. I kraft af hans størrelse er han dog et mindre godt fit til AFC North. Ravens’ Director of Player Personnel Eric DeCosta har sagt, at han er meget imponeret over Zeitler. Måske draftens bedste “run blocking guard” og en – efter min mening – undervurderet lineman.

30. San Francisco 49ers – OLB Bruce Irvin, West Virgnia
Irvin er en fascinerede historie. Han har levet to år på gaderne, inden han kom på skolebænken og har store “character issues” (han har været dømt for røveri) – og er hele 25 år. Men han er samtidig en fantastisk pass rusher, som ifølge nogle iagttagere brækker rundt om hjørnet som Von Miller. Og så er han mit bud på 49ers’ “mystery choice” – spilleren, som general manager Trent Baalke har indikeret, at allerede i sidste uge havde sat sigtekornet på, og som 49ers tror, at ingen andre vil vælge i første runde. Irvin fløj i går helikopter med et hold, han mødtes med, og det hold fortalte, at det ville vælge ham – jeg tror, det er Irvin og 49ers, der flirter og bliver “gift”. Guard Amini Silatolu er dog et andet bud.

31. New England Patriots – S Harrison Smith, Notre Dame
Smith kan patruljere i Patriots’ secondary og lukke de store kaste-huller, der var i 2011. Han er kvik, intelligent og hårdfør – præcist som Bill Belichick ønsker det. Og så blev han trænet af Charlie Weis hos Notre Dame, der har været assistent hos Belichick. Men Patriots kan jo også handle ud, som de plejer…

32. New York Giants – DE Andre Branch, Clemson
Giants har vist stor interesse for Branch (blandt andet til hans Pro Day), og holdet kan ikke få pass rushers nok. Hvis ikke Branch er buddet, tror jeg, at Giants vælger wide receiver Stephen Hill eller wide receiver Reuben Randle. Tight end Coby Fleener er en dark horse. Nogle mener, at han er et fit, andre ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *