Søren Hygum Hansen – Mock draft 1.0

Min første selvstændige mock draft for 2012 er i bogen, og nedenfor finder du de 32 valg, jeg i skrivende stund ud fra min bedste overbevisning tror, vil være valgene på draft day om præcist en måned den 26. april.

Som altid er buddene på dette tidspunkt i draft-forberedelserne løse i koderne og kan bestemt argumenteres imod. Det her er ikke en sandhed, hvor jeg hævder, at vide bedre. Men det er mit bedste bud ud fra de kilder, jeg stoler på.

For hele grundtanken bag min mock draft er – som i de foregående år – at jeg baserer min mock draft 100 procent på info fra kilder. Ikke på hvad jeg selv synes eller tror. I et tænkt eksempel vil det betyde, at jeg – hvis troværdige kilder peger i den retning – stadig sender Ryan Tannehill til Green Bay, om de så måtte have både Aaron Rodgers og Peyton Manning i truppen. Jeg prøver, så vidt det er muligt, at have skyklapperne på, så jeg ikke lader mig påvirke af, hvad, jeg selv tror, giver mening. Det, der tæller, er kilder, kilder, kilder.

Problemet er dog, at infoen lige nu er mangelfuld. Mens kilderne omkring nogle hold er meget pålidelige, er der andre hold, hvor jeg stort set ikke har en fornemmelse af, hvad retning de går. Derfor bærer min mock draft – med en måned til draften – præg af i nogle tilfælde at være baseret på skøn. Så igen: du kan uden tvivl finde masser af argumenter for, hvorfor flere af valgene ikke holder. Det erkender jeg – og derfor vil jeg ikke efterfølgende gå ind i en lang forsvarstale for mine valg. Du kan have lige så meget ret som jeg.

Jeg har samtidig mine tvivl omkring flere spilleres værdi. Er Melvin Ingram et top 10-valg? Personligt tror jeg det ikke, men jeg sender ham alligevel i top syv (mere nedenfor). Er Quentin Coples et top 10-valg? Ja, mener mange, men man har før set ”boom or bust”-talenter falde på draft day. Og har første runde plads til både en wide receiver og running back i top 5 – og tre wide receivers blandt de første 32? Traditionelt set nej, men ikke desto mindre falder det sådan ud i min mock draft.

Her er mine 32 valg:

1. Indianapolis Colts – QB Andrew Luck, Stanford
Luck er et “lock” i min bog. Der er ingen indikationer på, at Colts ikke vil vælge Luck, så derfor tvivler jeg på, at al snakken om RG3 holder. For husk på: Langt den mest evaluering sker via ”game tapes” – ikke via dét, de foretager sig i shorts i februar, marts og april. Luck er efter min (og mange andres) mening den bedste quarterback, som draften har set i halvandet årti, og jeg tror, han bliver et hit i NFL. Måske ikke i 2012 eller 2013, hvor Colts skal genopbygges, men med tiden.

2. Washington Redskins – QB Robert Griffin III, Baylor
Der var én grund til, at Redskins rykkede så højt op: det var for at vælge Griffin III, der passer perfekt til Mike Shanahans angreb. Griffin er intelligent og ekstremt talentfuld, men vil kræve en tilvænningsperiode, fordi han spillede i et simpelt angrebssystem hos Baylor.

3. Minnesota Vikings – OT Matt Kalil, USC
Det har længe været et match. Kalil giver Vikings den venstre tackle, som holdet har savnet, siden Bryant McKinnie var på toppen, og som Christian Ponder har brug for. Han kan starte som venstre tackle de næste 10-12 år.

4. Cleveland Browns – WR Justin Blackmon, Oklahoma State
Ryan Tannehill rygtes hertil, men det vil være et kæmpe reach. Pt. ligner det et valg mellem Blackmon og Trent Richardson. Jeg tror, at holdet vil hjælpe Colt McCoy med en receiver, og at receiveren som i mange andre tilfælde overtrumfer running backen.

5. Tampa Bay Buccaneers – RB Trent Richardson, Alabama
Ja, Buccaneers har LeGarette Blount, men han var ikke helt skarp i 2011, hvor Buccaneers’ løbeangreb haltede. Richardson er draftens bedste running back siden Adrian Peterson og i øvrigt min yndlingsspiller i draften – sammen med Luck.

6. St. Louis Rams – CB Morris Claiborne, LSU
Det ventes, at Rams vil vælge enten Blackmon, Richardson eller Claiborne. Med de to førstenævnte af brættet bliver den dygtige cover-corner valget. Han og Cortland Finnegan kan forme en stærk cornerback-duo i St. Louis.

7. Jacksonville Jaguars – DE Melvin Ingram, South Carolina
Ét af de valg jeg har bikset mest med. Melvin Ingram er ikke et top 7-valg, men Tyson Aluala var heller ikke et top 10-valg i 2010. Jeg tror, at Jaguars’ general manager Gene Smith, der ønsker pålidelige, super-energiske spillere med gode personlige evner på sit hold, fravælger ”boom or bust”-talentet Quintin Coples, selvom han på papiret er bedre end energibundtet Ingram.

8. Miami Dolphins – QB Ryan Tannehill, Texas A&M
Miami fik (eller fravalgte, afhængig af hvem du spørger…) ikke Matt Flynn og har stadig ikke fremtidens quarterback i truppen. Tannehill kender holdets nye offensiv koordinator, Mike Sherman, fra deres tid sammen hos The Aggies, og behøver ikke at starte fra dag ét. Han kan hjælpes langsomt ind, som Carson Palmer og Aaron Rodgers blev det.

Læs videre om valgene 9-16

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *