2017 NFL mock draft – Søren Hygum Hansen final

Wow! Det har har ubetinget været den vildeste mock draft, jeg nogensinde har lavet. Og jeg lavede min første i begyndelsen af 00’erne.

Aldrig nogensinde har så lidt ligget fast så få timer før draften. Få aner reelt, hvem der bliver topvalget, og med andetvalget er der reelt fem emner, der er seriøse bejlere. Det er crazy – og mere vildt end i 2006, hvor vi aftenen før draften fik at vide, at Houston Texans ville vælge Mario Williams og Reggie Bush. Det var meget overraskende, men derefter faldt meget på plads.

Dramaet er gigantisk, og det kommer min mock draft til at bære præg af. Jeg tror på chokvalget i toppen – og går “all in” på det. Og så må jeg tabe big time på det.

Og så et par sidebemærkinger:

* Jeg kunne ikke få plads til Deshaun Watson i top 12, men jeg tror, at quarterbacken fra Clemson ryger af brættet dér. Formentligt via en handel. Altså to quarterbacks i top 12. Men vi projekterer ikke med handler i vores mock drafts, så jeg kunne ikke forudse en plads.

* Mange skader gør dette års 1. runde ekstremt svær at forudse. For vi aner ikke, hvordan et hold for eksempel ser på wide receiver John Ross’ skadeshistorik. Det kan sende ham langt ned gennem rækkerne, selvom talentet er til 20. Der er usædvanligt mange lignende tilfælde, der mudrer billedet i en grad, som jeg ikke kan huske, vi før har oplevet.

Her er min mock draft:

1. Cleveland Browns – QB Mitch Trubisky, North Carolina
I de mere end 15 år, jeg har lavet mock drafts, har jeg aldrig nogensinde gået ind til selve 1. runde uden at ane, hvem der ville blive førstevalget. Trubisky eller Myles Garrett? Jeg aner det ikke. Men kilder, jeg stoler på (Adam Schefter, Bob McGinn, Dan Pompei, Mel Kiper og Todd McShay) mener, at det bliver Trubisky. Det kan jeg ikke overhøre. Schefter, der baserer sin vurdering på ”meget velunderrettede kilder”, fortalte torsdag eftermiddag, at Browns – med ejer Jimmy Haslam i spidsen – er ekstremt opsat på at finde en quarterback, men holdet er ikke villig til at skille sig af med draft picks, der har en altafgørende betydning i den analytics-drevne organisation. Derfor er en handel fra 12. valget og op efter Trubisky næppe en mulighed ifølge Schefter, mens Browns tvivler på, at Trubisky falder så langt. Derfor slår de til ved førstevalget. Samtidig har data-drevne undersøgelser ifølge Schefter vist, at Trubisky kan få stor succes i NFL, og Hue Jackson kan godt lide ham som quarterback, selvom han hellere vil have Garrett (men Jackson er ikke en del af beslutningsprocessen). Men et valg af Trubisky vil altså medføre et fravalg af Garrett, hvilket, jeg personligt mener, er vildt. Men min egen holdning er ligegyldig i denne sammenhæng. Sker dette, er det et større chok, end da Houston Texans valgte Mario Williams over Reggie Bush i 2006. For dengang stod de to nærmest lige. Men mange mener ikke, at Trubisky har kvalitet til top 5.

2. San Francisco 49ers – DE Myles Garrett, Texas A&M
Hvis Garrett falder til 49ers, vil det være en kæmpe sejr for den nye general manager John Lynch, der dermed får fat i spilleren, som langt de fleste eksperter er enige om er draftens klart bedste. Garrett vil passe perfekt til 49ers’ ”LEO”-position, og han er et generationstalent – på papiret i hvert fald. Hvis Browns vælger Garrett, tror jeg, at 49ers vælger mellem Jamal Adams og Solomon Thomas. Et lille chok-bud: 49ers tager ikke Garrett, men handler ned og får en kæmpe kompensation retur, som de bruger til at lukke huller over alt i truppen.

3. Chicago Bears – DT Solomon Thomas, Stanford
Bears-forsvaret savner forstærkninger flere steder, og general manager Ryan Pace kan godt lide super-atletiske spillere som ”workout warrior” Thomas er. Han er samtidig en fremragende fyr, der kan løfte et helt hold. Jamal Adams er en outsider, men Bears vil gerne fortstærke holdets “front seven”. Thomas er ét af de mere sikre valg i draften, og Pace, der risikerer en fyreseddel, har brug for sådanne sikre valg.

4. Jacksonville Jaguars – RB Leonard Fournette, LSU
Jeg tror, at der er en stor chance for, at Tom Coughlin overrasker og vælger Deshaun Watson, og at man dropper Blake Bortles efter 2017-sæsonen. Men Fournette er for god til at passere – han er det bedste running back-talent siden Adrian Peterson kom i draften i 2007. En Bo Jackson-type running back med sjældent set kvaliteter. Coughlin mener, at angrebets største problem i 2016 var det svage løbeangreb: Velkommen til, Leonard Fournette.

5. Tennessee Titans – S Jamal Adams, LSU
Adams er en game-changer, der kan forvandle et forsvar, og han har All-Pro-potentiale. Jeg flip-floppede en del mellem Adams og tight end O.J. Howard. Men mit valg faldt på den stærkere defensive spiller, der er blevet sammenlignet med Troy Polamalu. Titans kan finde offensivt fire power med det andet valg i runden.

6. New York Jets – TE O.J. Howard, Alabama
Jets kan også meget vel snuppe safety Malik Hooker, der kan få en vigtig betydning for dem i en AFC East, hvor Tom Brady splitter forsvar ad. Men hans skadehistorik gør, at jeg ikke tør sende ham til Jets, der har brændt nallerne på én højtprofileret, men skadesplaget defensive back i Dee Milliner. Howard er et meget sikkert talent, og han kan meget vel være “best player available”, hvilket general manager Mike Mccagnan værdsætter over alt andet.

7. Los Angeles Chargers – S Malik Hooker, Ohio State
Hookers skulderskade er et issue og et kæmpe wild card, og sandheden er, at ingen af os almindelige “mockere” aner, om han falder langt på det. Men Chargers har længe været kædet sammen med ham – og han kan blive en ”Earl Thomas”-single high safety i Gus Bradleys Seahawks-lignende forsvar. Deshaun Watson er en “dark horse”, som ny frontfører hos Chargers i L.A., når Philip Rivers træder tilbage.

8. Carolina Panthers – RB Christian McCaffrey, Stanford
Alle elsker McCaffrey, der ifølge ét hold leverede den bedste workout, som holdet nogensinde havde set ved The Scouting Combine. Han er det ultimative angrebsvåben, der passer perfekt til nutidens NFL, og han vil være en kæmpe hjælp for ustabile Cam Newton. En game-changer af bedste skuffe.

9. Cincinnati Bengals – DT Jonathan Allen, Alabama
Allens skulderskade kan sende ham i frit fald, og derfor kan Reuben Foster være valget. Men ved dette valg er Allens værdi simpelthen for god, og han vil være en stor opgradering i et svagt løbeforsvar. Han har talent til top 3, men falder altså ned gennem runden.

10. Buffalo Bills – LB Haason Reddick, Temple
Bills vil gerne handle ned. Men bliver holdet her, vælger de en dynamisk “front seven”-mand i Reddick, der er hamret frem af brættet de seneste måneder, og som måske er draft-sæsonens største vinder. Sean McDermotts forsvar kræver ikke ultra-stærke defensive backs (husk Carolina skilte sig af med Josh Norman, mens McDermott var defensive koordinator dér), men dygtige front seven-folk som Reddick.

11. New Orleans Saints – CB Marshon Lattimore, Ohio State
Saints er ellevilde, hvis Lattimore falder hertil. De får draftens bedste cornerback, der på sigt kan måle sig med Malcolm Butler, som holdet overvejede at handle sig til i New England. Lattimores baglårsskader er et issue, men jeg tror, at faldet stopper her. En Pro Bowl-kaliber cornerback.

12. Cleveland Browns – DE Derek Barnett, Tennessee
Ja, Barnett er ikke alles kop te, og ja, nogle eksperter mener, at han er overvurderet, fordi han ikke er en god atlet. Så ja, han burde falde længere. Men Browns er ligeglade. I deres analytics-drevne tilgang til tingene (groft sagt) ser de i Barnett en edge rusher, der slog Reggie Whites sack-rekord hos Tennessee, og som ganske enkelt er en produktiv football-spiller. Pro Football Focus – kongen af analytics – mener, at Barnett er nærved lige så god som Myles Garrett, fordi han er så produktiv (og det tæller, når man skal spå om draft-talenters NFL-succes). Og Browns får altså både en quarterback og en top edge-rusher – uden at skille sig af med de værdifulde draft picks.

13. Arizona Cardinals – QB Pat Mahomes, Texas Tech
Jeg tror, at Cardinals enten vælger Mahomes eller en forsvarsspiller. De er vilde med Mahomes’ kæmpe potentiale, og den gode nyhed er, at Mahomes ikke behøver at starte i 2017. For Carson Palmer, der offentligt nævne pension som en mulighed i denne offseason, starter næste sæson, og han kan dermed hjælpe upolerede Mahomes som rookie på træningsbanen. Præcist som Palmer fik hjælp i 2003 af Jon Kitna, da han sad ude som rookie efter at være førstevalget i draften.

14. Philadelphia Eagles – LB Reuben Foster, Alabama
Foster falder, fordi der er for mange problemer omkring ham, men meldingerne fra Philly er, at ledelsen er vild efter at vælge ham, men ikke tror, at han falder dertil. Foster har “Patrick Willis”-evner og er den fødte linebacker. Hvis bare han kan undgå festerne, der angiveligt især bekymrer scouts, er han en stjerne i svøb.

15. Indianapolis Colts – DE Charles Harris, Missouri
Chris Ballard har fået en forrygende indledning på Colts-æraen med gode signings, og med Harris fortsætter trenden med at forstærke forsvaret. Der er dem, der mener, at Harris er draftens næstbedste edge rusher, og han kan blive en plus 10 sack-fyr i Indianapolis.

16. Baltimore Ravens – WR Mike Williams, Clemson
Ozzie Newsome vil gerne se Reuben Foster falde hertil, men sker det ikke, samler Ravens i stedet Williams op. Steve Smith er gået på pension, og Kamar Aiken har forladt Baltimore, så Ravens skal finde wideouts. Williams er draftens bedste – med mindre Baltimore mener, at det er Corey Davis.

17. Washington Redskins – DE Takk McKinley, UCLA
McKinley har som mange andre topnavne spørgsmålstegn ved helbreddet, men han er en farlig, eksplosiv pass-rusher, der vil booste et Redskins-forsvar, der i høj grad savner fart og en frygtindgydende mand på kanten. Dalvin Cook er en outsider.

18. Tennessee Titans – WR John Ross, Washington
Ross kan falde på grund af hans skadeshistorik, men jeg tror, at Titans kan være hans første redningskrans. Kort og godt: Titans savner speed på wideout og skal komme ud af draften med en god receiver. Ross, der slog Combine-rekorden med en 40 yard-tid af 4,22 sekunder, er uhyggelig hurtig, men løber samtidig nogle gode ruter.

19. Tampa Bay Buccaneers – TE David Njoku, Miami
Njoku er et gigantisk talent og kun 20 år. Potentialet er enormt, og Buccaneers snupper ham og giver Jameis Winston endnu et stærkt våben. Jarrad Davis er også en mulighed, mens jeg ikke tror, at de vælger problemramte Dalvin Cook. Det er Cooks’ problematiske omgangskreds, der bekymrer scouts, og hvis Buccaneers vælger Florida State-running backen, bliver han i samme lokalområde som de skumle venner.

20. Denver Broncos – OT Ryan Ramczyk, Wisconsin
Jeg er ikke vild med dette valg. Ramczyks hofte er skadet, og han har kun én sæson på højt college-niveau på bagen. Men alle meldinger går på, at Broncos vil vælge ham, fordi de har brug for en offensive tackle. Og Broncos har inside info på ham. Ramczyk spillede for holdets tight ends coach, Geep Chysts bror, Paul Chryst, hos Wisconsin.

21. Detroit Lions – LB Jarrad Davis, Florida
Davis passer godt til løvernes system, og han er blæst op af mange boards. Han er en fantastisk atlet, der samtidig er den fødte leder – og minder nogle scouts om en Ray Lewis (så er det sagt)… Et hold, der har sagt farvel til DeAndre Levy, får en ny general.

22. Miami Dolphins – CB Adoree Jackson, USC
Dolphins jagter Derek Barnett og Charles Harris, men begge er væk i denne mock draft, og derfor vælger de en cornerback. Jackson er én af draftens bedste atleter, han har forsøgt at kvalificere sig til OL – og kan samtidig hjælpe som return-specialist. Miami savner en fremtidig startende cornerback.

23. New York Giants – OT Garrett Bolles, Utah
Bolles er ikke alles kop te, og der er dem, der mener, at den store lineman, der som teenager flirtede med en fremtidig tilværelse som kriminel, ikke har den rette mentalitet til at få succes i NFL. Men han er højt på Giants’ board, og de har hårdt brug for en ny offensive tackle. Det er ikke sexet, men det kan være meget effektivt.

24. Oakland Raiders – CB Marlon Humphrey, Alabama
Humphrey kan ryge meget hurtigere af brættet. Han er en fysiskbetonet cornerback, der opgraderer Raiders’ bagerste kæde. Et stort issue: Humphreys evne til at lokalisere bolden og holde overblikket på de dybe kast. Men de fysiske evner er der.

25. Houston Texans – OT Cam Robinson, Alabama
Texans vil efter alt at dømme forsøge at handle op efter en quarterback, og jeg er ikke sikker på, at de lader Deshaun Watson falde forbi. Men holdet har også vist en stor interesse før draften for offensive tackles, og 6 fod 6, 322 pund-store Robinson er måske den bedste af dem alle, hvis du spørger nogle iagttagere. De har brug for en bodyguard på kanten.

26. Seattle Seahawks – OT Forrest Lamp, Western Kentucky
Kevin King og Obi Melifonwu er emner, men Seahawks kan ikke ignonere Lamp, der på sine bedste dage ligner en kommende Zach Martin, og som ikke mindst forstærker en angrebslinje, der er meget hullet. Seahawks når ikke tilbage i Super Bowl, hvis angrebslinjen ikke bliver bedre.

27. Kansas City Chiefs – WR Corey Davis, Western Kentucky
Davis falder langt – måske også for langt – men holdene har ikke set ham an til tests før draften, fordi han er skadet i anklen. Han forstærker Chiefs’ receiver-korps fra dag 1 og er en anden type end den hurtigere Jeremy Maclin. Deshaun Watson og Dalvin Cook er to oplagte, andre emner.

28. Dallas Cowboys – CB Kevin King, Washington
Cowboys er vilde med King, der er stor corner, som leverede en fantom-workout i Indianapolis. Dallas skal enten forstærke edge rusher- eller cornerback-positionen, og det gør King. Adoree Jackson er en mulighed, hvis han falder hertil.

29. Green Bay Packers – RB Dalvin Cook, Florida State
Jeg har hørt fra en god kilde, at Cook kan falde helt ud af draften, fordi der er enorme spørgsmålstegn ved både hans helbred og ikke mindst hans omgangskreds. Den er værre end Mike Tysons berygtede ditto, har en kilde sagt. Men jeg tror ikke, at Ted Thompson vil lade ham slippe forbi, fordi talentet er stort, og omgangskredsen følger næppe med fra varme Florida til lille Green Bay i Wisconsin. Kevin King er en anden stor mulighed her, hvis han falder så langt.

30. Pittsburgh Steelers – TE Evan Engram, Ole Miss
Ben Roethlisberger advokerede ifølge NFL.com for en tight end, selvom han dog påstod, at historien ikke passede. Uanset hvad udstillede historien, at Steelers savner en fight end. Ladarius Greens fremtid i Pittsburgh er uvis, og Jesse James er kun middelmådig. Engram er en freak af en atlet.

31. Atlanta Falcons – DE Jordan Willis, Kansas State
Falcons vil gerne handle op, og jeg har hørt, at det er efter Willis, der leverede en fænomenal workout ved The Scouting Combine. De har brug hjælp modsat Beasley, og pilen peger kun opad for Willis.

32. New Orleans Saints – QB Deshaun Watson, Clemson
Det valg, jeg er mindst stolt af. Jeg er næsten sikker på, at Watson ryger før 32. valget – jeg tror, at han kan gå i top 10 – men det sker kun via en handel, og dem projekterer vi ikke med her på Draftday.dk. Er Watson er brættet, eller hvis de ikke vurderer, at han er fremtidens mand i stedet for 38-årige Drew Brees, kan Taco Charlton, som Saints har vist stor interesse for, være en mulighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *