QB-guru til Draftday.dk: Murray vil overraske i NFL

Aaron Murray er ikke et lige så stort draft-navn som Johnny Manziel eller Blake Bortles.

Men quarterbacken fra Georgia vil alligevel gøre en rigtig god figur, når han lander i NFL. Det mener Murrays personlige quarterback-træner, Terry Shea.
– Han vil overraske holdet, han kommer til, med sine evner, og jeg vil vædde med, at han en dag får chancen for at starte for et hold, siger Terry Shea til Draftday.dk.

Murray var en rekordsættende quarterback i college, hvor han startede fire sæsoner for The Bulldogs og kastede for flere yards og touchdowns end nogen anden passer i den stærke SEC-konferences historie.
– Han kommer i NFL med en enorm succes bag sig, siger Shea, der tidligere har forberedt Robert Griffin III, Sam Bradford, Josh Freeman og Geno Smith til draften.

Quarterback-guruen fremhæver sin klients arbejdsmoral, hurtige kasteafvikling, præcision på kastene og evne til at kaste, mens han løber. Han er et godt fit til et “dink-and-dunk”-kasteangreb.

Men Aaron Murray er en lille quarterback (6’0, 207), der samtidig har en middelmådig armstyrke, og det er et problem. Og så rev han korsbåndet over i sin næstsidste kamp i college og har altså en betydelig skadeshistorik.

Terry Shea peger dog på, at Murray kun brugte fire en halv måned på at blive fit igen – det kræver normalt seks måneder efter en sådan skade – og så havde han efterfølgende en stærk Pro Day i april.
– Han er meget passioneret omkring at blive bedre til alt, hvad han gør, siger Terry Shea, der arbejdede med Murray i fire uger før hans Pro Day.

Træneren forberedte også quarterback David Fales fra San Jose State til sin Pro Day. En Pro Day, der blev bemærket, fordi Fales gjorde det så godt.
– Han præsterede lige så godt, som jeg nogensinde har set nogen præstere, og jeg har hjulpet nogle gode quarterbacks henover årene, fortæller Fales.

Fales er også en lille quarterback (6’1, 212) uden særlige, fysiske evner, der dog kaster meget, meget præcist, og som på nogle områder af sit spil er blevet positivt sammenlignet med Cincinnati Bengals’ Andy Dalton.

Både Murray og Fales bliver formentligt først valgt på tredjedagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *