Preview: D-Day!!!!!

Det er kun sket fire gange før i NFL-historien. Men natten til fredag sker det med meget stor sandsynlighed igen:

To quarterbacks bliver valgt med første- og andetvalget i draften.

Det er nemlig så godt som sikkert, at de to kæmpetalenter, Stanfords quarterback Andrew Luck og Baylors ditto Robert Griffin III, sætter sig på de to duksepladser i draften.
– Dette har helt sikkert muligheden for at blive en historisk draft, siger NFL Networks Jason La Canfora til Draftday.dk.

Ikke sket siden 1999
Colts har fortalt omverdenen, at Luck skal være topvalget og Peyton Mannings afløser i Indianapolis, og Washington Redskins byttede i marts to førsterundevalg og et andenrundevalg væk for at få andetvalget, hvor rødhuderne nu vil indstille sigtekornet på ”RG3” og vælge et naturligt passer-talent af en kaliber, som draften sjældent har set.
– De to, Griffin og Luck, er to virkelig gode spillere, siger C.O. Brocato, der er Tennessee Titans’ National Supervisor of College Scouting, i et interview med Draftday.dk.

To quarterbacks. Ét og to.

Sidste gang, at draften indledtes med to valg af quarterbacks, var i 1999, hvor Tom Couch og Donovan McNabb var de to topvalg. Og Luck og Griffins tilstedeværelse kan blive dét, som denne draft vil blive husket for, når man ser tilbage på den om ti år.
– Hvis forudsigelserne holder, vil det være én af de bedste quarterback-årgange helt i toppen af draften, som vi har set i meget lang tid, forklarer The National Football Posts anerkendte NFL-journalist, Dan Pompei, til Draftday.dk.

Luck er af adskillige eksperter og kilder i NFL blevet betegnet som ét af de største talenter, som draften har set i mange, mange år. Måske siden Peyton Manning i 1998, måske siden John Elway i 1983.
– Han er som Elway og Peyton Manning. Luck er den ideelle Pro Style-quarterback, siger C.O. Brocato til Draftday.dk.

Det er en anden kilde i NFL enig i.
– Jeg evaluerede ikke Elway, men jeg har evalueret alle lige siden. Andrew Luck er den mest sikre, mest oplagte ”franchise-maker”, Hall of Fame-type jeg har set. Se på hans mål. Han er perfekt, siger et anonymt medlem af et ”front office” i NFL til avisen The Milwaukee Journal-Sentinel.

Én af de bedste nogensinde
ESPNs draftguru, Mel Kiper, mener også, at Luck er noget helt, helt særligt. Han har personligt rangeret Luck som den bedste quarterback, der er gået i draften, siden Elway, der vandt to Super Bowls i NFL og blev en legendarisk ”Hall of Famer”.
– Andrew Luck er efter min mening, og det har du hørt mange folk i ligaen sige, én af de bedste quarterbacks, der nogensinde er kommet ud (af college), forklarede Kiper i sidste uge.

Hos Stanford blev Luck, der er søn af den tidligere NFL-quarterback Oliver Luck, i flere år trænet af Jim Harbaugh, der i 2011 blev en succesrig head coach for San Francisco 49ers i NFL. Det er i sig selv et plus.

Og Luck viste i tiden hos The Cardinals, at han har meget, meget få svagheder i sit spil – hans arm kunne ideelt set være endnu stærkere – og at han frem for alt er en ufatteligt moden, veludviklet og intelligent quarterback, der i en alder af 22 år allerede har en spilforståelse, der er stærkere end mange NFL-quarterbacks spilforståelse.

– Der er meget at kunne lide ved Luck. Han er en virkelig god fyr, en naturlig leder, han kommer fra en god familie og har football i generne. Han spillede i et Pro Style-angreb under ledelse af dét, der blev en NFL-træner, og han gjorde det virkelig godt i college overfor de stærkeste modstandere, fortæller Jason La Canfora til Draftday.dk.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *