På onsdag ser NFL danske Andreas Knappe an

Onsdag den 22. marts bliver den største dag i danske Andreas Knappes kamp for at blive valgt ind i NFL.

Klokken 8 om morgenen, lokal amerikansk tid, indleder University of Connecticut nemlig sin Pro Day, hvor den danske offensive tackle og en række tidligere holdkammerater, der alle er håbefulde NFL-aspiranter, skal vise sig frem foran et stort antal NFL-scouts, -ledere og -trænere.
– Jeg er spændt på at se hans workout, siger Chad Reuter, der er draftekspert hos NFL.com, til draftday.dk.

University of Connecticuts presseafdeling oplyser til Draftday.dk, at i alt 12 spillere vil deltage i skolens Pro Day, hvor de spillere blandt andet vil blive målt og vejet, løbe de berømte 40 yards, præstere i en række målbare atletiske øvelser, pumpe vægte i bænkpres, føre sig frem i positionsøvelserne og – ikke mindst – tale med folk fra NFL-holdene, der vil forsøge at lære talenterne bedre at kende. Og så skal hver spiller svare på en række spørgsmål i en spørgeskemaundersøgelse.

Ni medier møder op
Trækplasteret er safety Obi Melifonwu, der ved The Scouting Combine i februar imponerede med en “All-World”-workout (og som derfor ikke ventes at vise sig frem i øvelserne igen), men derefter er de store navne netop Andreas Knappe og wide receiver Noel Thomas, der begge har en chance for at blive valgt i draften. Derudover er der to-tre mindre navne, der næppe får en chance i første omgang i NFL, men som kan blive signet som undrafted rookies.

Og netop derfor bliver det interessant at se få svar på, hvem der dukker op til workouten. Hvis et hold sender sin offensive line coach, vil det i overvejende grad være for at se Knappe an. Sidste år deltog repræsentanter fra 20 NFL-hold i UConns Pro Day, og året før – i 2015 – mødte hele 28 hold op. Dengang havde skolen et stort navn i det senere førsterundevalg, Byron Jones, der trak head coaches som Chip Kelly (Eagles) og Mike Zimmer (Vikings) til.

Hos Connecticuts presseafdeling forventer de som minimum, at folk fra “flere end 10” NFL-hold møder op, og ni medier har også meldt deres ankomst, og selvom flere af de fremmødte kommer for at se Melifonwu, har Knappe altså også et stort udstillingsvindue. Han kan trække interesse til sig, og en god Pro Day-workout har historisk set vist sig at kunne have stor betydning for mange mindre navne, der drømmer om en plads på tredjedagen af draften. Derfor er dagen så vigtig for Andreas Knappe.

Mayock og Jeremiah har ikke set ham
Her og nu er det nærmest umuligt at vurdere, hvor gode chancer han har for at blive valgt i draften. Draftday.dk har forhørt sig hos flere draft-eksperter for at få deres syn på hans muligheder – senest kontaktede vi i denne uge NFL Networks’ kommunikationsafdeling for at få en kommentar om Knappe fra draft-guruerne Mike Mayock og Daniel Jeremiah.

Svaret fra tv-stationens PR-folk kom i indbakken i fredags – og fortalte reelt alt:
– Hverken Daniel eller Mike er på nuværende tidspunkt klar til at kommentere på eller diskutere dette talent i detaljer.

Sagt med andre ord: Hverken Mike Mayock eller Daniel Jeremiah har endnu scoutet Andreas Knappe tilstrækkeligt – eller i det hele taget – og derfor vil de ikke udtale sig om ham. Med én måned til draften er det et tegn på, at han ikke er særligt højt på deres liste. Og det er altså en mulighed, at han er én af de spillere, som de slet ikke ser an inden draften.

LÆS: 2017 NFL Draft Preview: Quarterbacks

Chad Reuter fra NFL.com, der dog har scoutet Knappe, mener, at Knappe “helt klart har en chance” for at blive valgt i draften.
– Jeg mener, at han godt kunne være stærkere, og han får måske problemer med elite-atleter på næste niveau. Men med den rette træning og en større styrke og bedre konditionstræning, der hjælper hans sag, er der ingen grund til at tro, at han ikke kan tage springet, siger Reuter til Draftday.dk.

CBS Sportsline rangerer lige nu Andreas Knappe som den 27. bedste offensive tackle, hvilket er problematisk for hans chancer, når man se på de seneste to draft-klasser, hvor der kun blev valgt 18 offensive tackles i hver af dem. Faktisk skal man helt tilbage til 1988 for at finde et år, hvor der blev valgt mindst 27 offensive tackles.

Stor, høj og kvik
Rob Rang, der er førende draftekspert hos CBS Sportsline, fortæller til Draftday.dk, at han har gode forventninger til Knappes workout.
– Det forventes, at han præsterer godt, siger han.

Alligevel rangerer CBS Sportsline altså Andreas Knappe langt nede af listen over draftens bedste offensive tackles.
– Men jeg forventer helt sikkert, at han får chancen som free agent, hvis han ikke bliver valgt, forklarer Rob Rang.

Forud for The NFLPA Collegiate Bowl i januar var det den private scout, Josh Buchanan, der så Andreas Knappe an og vurderede, at “Thor”, som danskeren kaldes, skulle være en del af All-Star-ugen. Et stort cadeau til danskeren, der gennem flere dage viste sig frem foran NFL-folk.
– Han er stor og høj(6 fod 8 inches, red.) og er kvik, lyder de rosende ord fra Josh Buchanan i et interview med Draftday.dk.

Han kalder Knappes præstation under ugen i Carson, Californien for “solid”, selvom han var lidt “stiv” i kroppen.
– Han kan blive en god udviklingsspiller (i NFL, red.), og med en god Pro Day kan han blive valgt i draften. Men vi håber, at han klarer det. Han er en god fyr, han fortjener det, mener Josh Buchanan.

Den Pro Day er altså på onsdag. Og med en opsigtsvækkende workout kan Andreas Knappe – formentligt – komme et skridt tættere på drømmen om NFL.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *