Optakt til 2014 NFL Draft

NFL Scouting Combine står for døren, og Draftday.dk går derfor helt tæt på 2014 NFL Draft. Læs alt, hvad du bør vide om de kommende NFL-stjerner og årgangen i 2014-draften – på alle positioner én for én. Kort sagt: Få det helt store overblik, inden det hele for alvor begynder.

En partyløve af en quarterback, en modig, homoseksuel forsvarsspiller, og flere end ét hundrede spillere, der er klar til NFL, inden de egentligt burde være det.

Det er nogle af de vigtigste aktører i 2014 NFL Draft, der for alvor kommer i søgelyset lørdag, hvor de første øvelser ved dette års NFL Scouting Combine bliver afviklet. En draft, der i år er rykket til maj for at forlænge fans interesse i football i offseason, og som på forhånd bliver betegnet som værende stærkere i toppen end sidste års draft, og som er dybere end i mange år.
– Jeg mener, at der er meget dybde i denne klasse, siger den tidligere director of college scouting hos Chicago Bears (fra 2001 til 2010), Greg Gabriel, til Draftday.dk.

Samme karakteristisk hører man hele vejen rundt: 2014-draften er generelt set meget, meget dyb. Du kan med andre ord få en stærk spiller eller en starter flere runder nede i draften.
– Dette er den dybeste og bedste draft-klasse, jeg nok har set i ti år, siger NFL Networks Mike Mayock.

Ja, Pittsburgh Steelers’ general manager, Kevin Colbert, mener ligefrem, at 2014-klassen er den dybeste, han har set i 30 år.

Forklaringen på den utrolige dybde leder optakten tilbage til de første linjer.

For årsagen til, at dette års draft er så dyb, ligger i den historisk store indsprøjtning af underclassmen fra college football, der i januar ramte årerne på årgangen. Hele 102 juniors og redshirt sophmores jagter allerede nu drømmen om en karriere i NFL – det er klart en ny rekord – og de har hævet niveauet betragteligt. Til sammenligning var der i årene 2005 til 2011 i gennemsnit 50 underclassmen i draften pr. årgang. Og samtidig vil flere af topvalgene i 2014 NFL Draft med meget stor sikkerhed være underclassmen. De bedste er ganske enkelt også de yngste.
– Men der er også en større chance for missere, fordi de mange underclassmen ikke er klar endnu, mener Kevin Colbert.

Ligesom i NBA
Årsagen til de mange, spæde skuds tidlige ankomst stammer fra den overenskomst, der blev aftalt mellem NFL og spillerforeningen i 2011. Den betød samlet set, at rookies ikke længere tjener så meget som tidligere, og derfor er de mere fokuserede på deres anden kontrakt. Men det betyder også, at de hurtigere skal i NFL, hvis de skal tjene de allerstørste penge. Venter de alle fire college-år, risikerer de, at skader sætter ind og koster dollars, eller ligefrem at de aldrig når frem til kontrakt nummer to.
– Jeg mener, at vi mere og mere får en basketball-mentalitet i football, hvor du kan gå direkte fra high school til NBA, siger Alabamas head coach Nick Saban.

Ganske rammende er tre af de fire bedste quarterbacks alle underclassmen, og alle tre bliver på dette tidlige tidspunkt nævnt som potentielle topvalg.

Louisvilles Teddy Bridgewater, Texas A&M’s Johnny Manziel og Central Floridas Blake Bortles har hver især deres imponerende evner, men også deres svagheder og er på ingen måder ”Andrew Luck”-sikre valg.
– Der er ingen quarterback i denne årgang, hvor du siger, at han er topvalget værdigt, mener NFL Films’ Greg Cosell.

Omvendt er de som gruppe bedre end sidste års meget svage quarterback-klasse.

Manziel er ubetinget gruppens største navn. Heisman Trophy-vinderen fra 2012 deler vandene, fordi han på den ene side er en energisk playmaker og vindertype, som både kan besejre modstanderen med armen og med nogle hurtige fødder, og som derfor rammer tidens trend i NFL med mobile quarterbacks. Han er både blevet sammenlignet med legender som Joe Montana og Frank Tarkenton. På den anden side er han en lille fyr (5 fod 10 inches) har han været hamrende kontroversiel i college football – hvor han festet heftigt og har været anklaget for at lade sig betale for autografer – og så beskyldes han af flere for at være en prima donna-type, der tror, at han er berettiget til goder, fordi han allerede er en stjerne.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *