NFL Draft Talk 2017 – angrebet

I de seneste måneder har Draftday.dk interviewet en lang række kilder om dette års NFL-draft og de mange både større og mindre store talenter i den. Enten til brug for vores mange optaktsartikler – eller til baggrundsviden om draften.

Det er der kommet rigtigt mange kommentarer ud af – nogle mere opsigtsvækkende end andre. Vi har her samlet nogle af de bedste interview-citater fra kilderne.

I dag med fokus på angrebsspillerne.

Kilderne, der i de seneste måneder har udtalt sig til Draftday.dk, er:
Phil Savage, tidligere general manager for Cleveland Browns og nuværende direktør for Senior Bowl-ugen; Greg Gabriel, tidligere director of college scouting hos Chicago Bears og nuværende draftskribent for Pro Football Weekly; Dan Hatman, tidligere NFL-scout hos Philadelphia Eagles, New York Jets og New York Giants og ejer af The Scouting Academy; Rob Rang, draftekspert hos CBS/NFLDraftScout.com; Jason La Canfora, NFL-reporter for CBS, Dane Brugler, draftekspert hos CBS/NFLDraftScout.com; Lance Zierlein, draftekspert hos NFL.com; Chad Reuter, draftekspert hos NFL.com; Charlie Campbell, draftekspert hos WalterFootball.com; Walter Cherepinsky, draftekspert hos WalterFootball.com; Matt Harmon, receiver-ekspert hos NFL.com; Erik Galko, ejer Optimum Scouting og konsulent for flere NFL-hold; Dave-Te’ Thomas, erfaren draftnik og konsulent for New England Patriots og New York Giants; Damond Talbot, konsulent for The East-West Shrine Game og ejer af NFLDraftDiamonds.com.

(Rang om QB Mitch Trubisky, North Carolina)
“Trubisky er den bedste quarterback i klassen. Men jeg ser ikke Trubisky være topvalget værdigt. Han er ikke exceptionel. I bedste fald er han en Matt Ryan, men den profeti skal vi bygge på hans kun 13 kampe som starter. Så ingen ved, om han kan blive en Matt Ryan.”

(Cherepinsky om QB Mitch Trubisky, North Carolina)
“Det lyder til, at Browns kan lide Trubisky over alle andre quarterbacks i denne årgang, fordi han har alt det, som en quarterback skal have ifølge (head coach) Hue Jackson. Jackson ønsker en quarterback, der kaster præcis og træffer hurtige beslutninger. Det er Trubisky i en nøddeskal. Jackson forudser formentlig, at han (Trubisky, red.) er den kommende Andy Dalton.”

(Hatman om QB Deshaun Watson, Clemson)
“Jeg er mest interesseret i Watson. Han er måske ikke den mest sexede spiller i forhold til kropsbygning og armstyrke, men han har vist sit værd, hvad angår dét, der sker mellem hans ører – og i hans hjerte.”

(Rang om QB Deshaun Watson, Clemson)
“Watson er spændende, men der er spørgsmålstegn ved ham.”

(Galko om QB Deshaun Watson, Clemson)
“Alle hold kan – tror jeg – godt lide Deshaun Watson, men jeg er i tvivl om, hvorvidt de anser ham for at være et top 20-valg værdigt.”

(Cherepinsky om QB Pat Mahomes, Texas Tech)
“Jeg mener, at Patrick Mahomes er ekstremt undervurderet. Folk vil kigge på systemet, men der var lignende bekymringer omkring Dak Prescott sidste år, og vi så, hvordan det gik. Jeg mener, at det er vigtigt at notere sig, om en quarterback har mentalt overblik, præcision og den rette indstilling, og at det overtrumfer hvilket system, han stod i, og man kan sætte et flueben ud for alle de tre kategorier, hvad angår Mahomes. Jeg mener ikke, at det bør overraske nogen, hvis han ender med at blive den bedste quarterback fra denne årgang.”

(Brugler om QB Pat Mahomes, Texas Tech)
“Med hans spillestil, som ligner den, man har, når man spiller football i haven, minder ham mig meget om Johnny Manziel, udover at han er større og uproblematisk uden for banen. Men han har evnerne til at improvisere og får dig til at ryste på hovedet over, at han kan lave de spil … Realistisk set bør Mahomes ikke se banen før år to eller tre.”

(Rang om QB Pat Mahomes, Texas Tech)
“Jeg tror faktisk, at Mahomes bliver den tredjevalgte quarterback fra klassen.”

(Galko om QB DeShone Kizer, Notre Dame)
“Hans attitude ved The Scouting Combine vandt ikke over NFL-hold, og han har ikke fået de ideelle anbefalinger fra trænerstaben hos Notre Dame, som NFL-hold foretrækker. Han er én af de mere polerede quarterbacks i forhold til fundamental football og kasteteknik, men det mentale aspekt og hans beslutninger giver forståeligt nok hold bekymringer.”

(Savage om QB Davis Webb, California)
“Jeg har fået af vide siden december og før januar, da vi kom i gang her ved Senior Bowl, at Davis Webb vil gå i 1. Runde … Hvis du er et hold, der spiller i koldt vejr udenfor, bør han være én, du overvejer. For han er stor og hårdfør, og han har en stærk nok arm til at splitte vinden ad, så han er værdig som et udviklingsforsøg.”

(Brugler om RB Leonard Fournette, LSU)
“Fournette er en freak og bør få en produktiv NFL-karriere.”

(Galko om RB Leonard Fournette, LSU)
“Jeg mener ikke, at han er en én-i-en-generation-spiller, og det mener jeg heller ikke, at Ezekiel Elliott var. Det var Todd Gurley til gengæld, og jeg mener ikke, at Fournette er så system-fleksibel eller atletisk smidig, som Gurley er. Fournette kan være en mere kraftfuld udgave af DeMarco Murray.”

(Brugler om RB Dalvin Cook, Florida State)
“Når det gælder om at evaluere running backs, læner jeg mig i retning af backs, der skinner på grund af deres vision, løbetempo og evne til at lave skarpe bevægelser, og sådan én er Dalvin Cook. Han er naturlig på positionen, og han har de dynamiske atletiske evner til at blive produktiv i NFL.”

(Rang om RB Dalvin Cook, Florida State)
“Dalvin Cook har problemer med at holde på bolden – og de fumbles-issues er større, end et førsterundevalg bør have. Og holdene har sat spørgsmålstegn ved hans person under interviews.””

(Hatman om RB Christian McCaffrey, Stanford)
“Han er et top 10-valg værdigt. Han har han så mange evner på så mange områder.”

(Rang om RB Joe Mixon, Oklahoma)
“Jeg tror faktisk, at Joe Mixon kan snige sig ind i 1. runde. Han er en fænomenal atlet, der har en historik uden for banen. Men et hold, der vælger sent i 1. runde fra et “blødt” marked uden for meget opmærksomhed, kan måske vælge ham.”

(Reuter om RB Alvin Kamara, Tennessee)
“Kamara er en eksplosiv spiller, der har evner, der ikke er så meget anderledes’ end Dalvin Cooks evner – efter min mening.”

(Brugler om WR Mike Williams, Clemson)
“Hvis du blandede A.J. Green og Michael Floyd til én spiller, ville resultatet være noget a’ la Williams.”

(Harmon om WR Corey Davis, Western Michigan)
“Han vrister sig let fri, og han løber rene ruter på alle områder af banen. Han har et sikkert bundniveau, men han har også noget Sammy Watkins-potentiale.”

(Rang om WR Corey Davis, Western Michigan)
“Hans produktion, størrelse, atletiske evner og polerede ruteløb – og evner som receiver – er helt sikkert top 20-materiale.”

(Harmon om WR John Ross, Washington)
“Jeg forstår sammenligningerne med DeSean Jackson, men Ross har potentialet til at blive meget mere end det. Han har ligesom Jackson et trumfkort, der hedder forrygende fart i fødderne, men Ross er undersolgt som ruteløber. Ross’ evner, når han sprinter fra line of scrimmage, er ekstremt imponerende og nogle af de mest rene i denne klasse.”

(Rang om WR John Ross, Washington)
“Jeg tror, at John Ross kan falde, hvis hans helbredstjek ikke er godt. Han bliver ofte sammenlignet med DeSean Jackson og Tyler Lockett, og begge var andenrundevalg.”

(Gabriel om WR JuJu Smith-Schuster, USC)
“Jeg kan godt lide den måde hvorpå, at JuJu spiller. Han er en fysiskbetonet spiller, han løber gode ruter, han er stærk med bolden i hænderne … Jeg mener, at hans spil er mere NFL-parat end andre receivers’ spil.”

(Talbot om WR Cooper Kupp, Eastern Washington)
“Jeg er ekstremt vild med Cooper Kupp. Han er altid åben og forstår spillet … Han er meget lig Jerry Rice. Han er ikke den hurtigste fyr, men han er altid åben.”

(Brugler om WR Chad Hansen, California)
“Han er en atlet, der har en god størrelse med “ball skills” og evnen til at skaffe yards efter, at han har grebet bolden. Han har ikke mange begrænsninger, der bør afholde ham fra at have en produktiv karriere uanset hvor, han havner. Han kan gøre alt dét, som Julian Edelman kan gøre og er samtidig et bedre mål nedad banen.”

(Harmon om WR Isaiah Ford, Virginia Tech)
“Han vrister sig let fri og er teknisk god. Han er et Stefan Diggs-lignende talent.”

(Rang om TE O.J. Howard, Alabama)
“Han har en utrolig kombination af atletiske evner, størrelse og hænder. Han er den mest polerede catcher i denne draft – både blandt tight ends og wide receivers. Han bør være den pass catcher, der går først.”

(Brugler om TE David Njoku, Miami, Fl.)
“Som et rå talent er Njoko uden for enhver kategori … Han er en sjældent set god atlet på den position, og han er ikke i nærheden af at nå sit potentiale som football-spiller.”

(Brugler om TE Adam Shaheen, Ashland)
“Han dominerede på optagelserne, og han ser rigeligt hurtig ud … Han har en basketball-baggrund, han besejrede modstanderne i Division II, og han skal klare et stort spring i konkurrence. Men han har evnerne til at klare det”.

(Talbot om TE Adam Shaheen, Ashland)
“Holdene elsker ham, og jeg vil blive overrasket, hvis han når ud af 2. runde.”

(Thomas om OT Garrett Bolles, Utah)
“Efter min mening er Bolles den bedste offensive tackle i denne draft – en moden atlet, der tilbragte to år væk fra spillet, herefter begyndte han i junior college, før han blev en Ute. Den største bekymring omkring ham er faktisk hans alder, for han vil være 26 år, når NFL-sæsonen begynder, men de fleste linemen kan holde ud for evigt eller i hvert fald indtil, at de bliver et salary cap-problem.”

(Galko om OT Garrett Bolles, Utah)
“Bolles er den bedste offensive tackle i 2017-klassen. Han har kun præsteret i ét år, men han bevæger sig virkelig smidigt sidelæns, han bliver sjældent skubbet ud af balance, han har styrke i overkroppen, så han kan holde skansen mod både styrke og fart, og han bevæger sig godt i åbne områder.”

(Rang om OT Cam Robinson, Alabama)
“Han har ikke elitebenarbejde, og han er nok mere en højre tackle eller guard i NFL. Men han vil modsat de fleste andre offensive tackles i denne draft kunne starte som rookie.”

(Thomas om OT Ryan Ramczyk, Wisconsin)
“Ramczyk har kun ét års erfaring fra et større universitet, og selvom han imponerede, er jeg bekymret over en lineman, der har problemer med hoften, og som ikke ligefrem var en ballerina, når han blev bedt om at bevæge sig lateralt.”

(Thomas om OG Dion Dawkins, Temple)
“Nogle hold tror, at han får en lys fremtid indvendigt, og de sammenligner ham ofte med (tidl. Buffalo Bill-lineman) Ruben Brown.”

(Talbot om OG Jessamen Dunker, Tennessee State)
“Dunker er ond i sulet, og han er meget adræt for en spiller den størrelse at være. Han bliver valgt i draften, og et hold får en lineman, der er et godt projekt.”

(Thomas om C Tyler Orlosky, West Virginia)
“Den center, der imponerer mig mest, er en ond general på banen, der også er samme type som Olin Kreutz. Og det er Tyler Orlosky … Han er en old school-type, der foretrækker at banke dig i jorden – og derefter træde på dig.”

NB! SENERE KOMMER 2. OG SIDSTE DEL AF “NFL DRAFT TALK” – OM FOSVARSSPILLERNE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *