NFL Draft Talk 2016 – angrebet

I de seneste måneder har Draftday.dk interviewet en lang række kilder om dette års NFL-draft og de mange både større og mindre store talenter i den. Enten til brug for vores mange optaktsartikler eller til baggrundsviden om draften.

Det er der kommet rigtigt mange kommentarer ud af – nogle mere opsigtsvækkende end andre. Vi har her samlet de bedste interview-citater fra kilderne.

I dag med fokus på angrebsspillerne.

Kilderne, der i de seneste måneder har udtalt sig til Draftday.dk, er:
Phil Savage
, tidligere general manager for Cleveland Browns og nuværende direktør for Senior Bowl-ugen; Greg Gabriel, tidligere director of college scouting hos Chicago Bears og nuværende draftskribent for National Football Post; Mike Silver, NFL-reporter hos NFL Network; Dan Hatman, tidligere NFL-scout hos Philadelphia Eagles, New York Jets og New York Giants og ejer af The Scouting Academy; Rob Rang, draftekspert hos CBS/NFLDraftScout.com; Jason La Canfora, NFL-reporter for CBS, Dane Brugler, draftekspert hos CBS/NFLDraftScout.com; Chad Reuter, draftekspert hos NFL.com; Mark Eckel, draftskribent hos NJ.com; Charlie Campbell, draftekspert hos WalterFootball.com; Walter Cherepinsky, draftekspert hos WalterFootball.com; Matt Waldman, draftekspert og ejer af The Rookie Scouting Portfolio; Scott Wright, ejer af NFLDraftCountdown.com; Damond Talbot, konsulent for The East-West Shrine Game og ejer af NFLDraftDiamonds.com, der scouter spillere fra små skoler.

NFL DRAFT TALK 2016

(Rang om QB Jared Goff, California)
“Jeg ved ikke, om Goff har elitearmstyrken. Og jeg mener faktisk, at han derfor har behov for at spille for et hold, der spiller indendørs omgivet af gode spillere, der kan støtte ham.”

(Silver om QB Jared Goff, California)
“Jeg mener helt bestemt, at han har en rigtig god chance for at få en flot NFL-karriere. Han træffer hurtige og gode beslutninger, kommer hurtigt af med bolden, kaster bolden virkelig flot – og er fantastisk præciskastende. Han har også en god indstilling til tingene, når han møder modstand. De folk, som jeg stoler på – trænere, general managers og andre skarpe talent-evalutorer – tror stærkt på, at han bliver en fremragende professionel spiller.”

(Wright om QB Jared Goff, California)
“Goff er én af de mest overvurderede spillere. Jeg tror, at hovedårsagen til, at jeg ikke er helt så vild med Goff som andre, er, at han tidligt i karrieren udviklede en masse dårlige vaner bag en svag angrebslinje og samtidig har et relativt lille potentiale.”

(Savage om QB Carson Wentz, North Dakota State)
“Jeg vil sætte Wentz ind i mixet sammen med Winston, Mariota, Bortles, Bridgewater. Han besidder størrelsen. Han besidder armstyrken, lederevnerne, og den mentale side er på plads. Han er overraskende mobil for en spiller hans størrelse af være. Jeg tror, at han selvsagt går i top 2 i denne draft, og nu skal han bevise sit værd som franchise quarterback.”

(La Canfora om QB Carson Wentz, North Dakota State)
“Wentz er meget upoleret, spillede kun to år på en lille skole mod meget svag modstand, og han missede otte kampe på grund af skader. Folk har issues med hvor lang tid, han har brug for at kunne udvikle sig – og med hans boldsikkerhed. I sidste ende vil et hold nok handle op og vælge ham i top 10, og jeg vil vædde med, at Browns vælger Wentz, hvis de ikke kan finde værdi for deres valg (i en handel, red.). Men i NFL bliver han på ingen måde anset for at være et “sikkert” valg.”

(Talbot om QB Carson Wentz, North Dakota State)
“Wentz er den bedste small-school-quarterback, vi har set de sidste 10 år. Han er bedre end Joe Flacco.”

(Rang om QB Carson Wentz, North Dakota State)
“Jeg var ikke så vild med Wentz til at begynde med, men efter at jeg så ham i person ved først The Senior Bowl og siden The Scouting Combine, blev jeg virkelig imponeret. Han er draftens bedste quarterback – efter min mening.”

(Rang om QB Paxton Lynch, Memphis)
“Én, der ærligt talt er ret overvurderet lige nu, er Paxton Lynch. Nu hvor Wentz og Goff måske bliver valgt med de første to valg, ryger han hurtigere af brættet. Han har al talent i verden, men han burde være vendt tilbage til Memphis. Han spillede i et meget simpelt system dér. Alle roser ham for comebacket mod Mississippi. Men det begyndte først, da deres bedste spiller (Robert Nkemdiche, red.) udgik fra kampen.”

(Reuter om QB Connor Cook, Michigan State)
“Kritikken af Cook er overdreven. Ikke alle quarterbacks er vellidte på deres hold, men hvis holdet vinder, kan man ignorere konflikter.”

(Cherepinsky om QB Christian Hackenberg, Penn State)
“Jeg fulgte ham tæt, og jeg var rystet over, hvor dårligt han spillede (i 2015, red.).”

(Gabriel om QB Christian Hackenberg, Penn State)
“Jeg ville ikke vælge ham i draften. Han har størrelse og armstyrke, men det slutter dér. Han savner en fornemmelse for spillet, han er langsom til at lokalisere presset, han kaster ikke præcist, og han er ikke en ledertype.”

(Waldman om QB Christian Hackenberg, Penn State)
“Der er et hold, der tage vil chancen og vælge Hackenberg på grund af hans fysiske evner, fordi det tror, at hans teknik og hans taktiske forståelse vil forbedre sig. Det er en risikabel forventning.”

(La Canfora om QB Cardale Jones, Ohio State)
“Der vil ikke være mange chok i draften, for de scouts i NFL, jeg taler med, mener, at der er et stort kendskab til de fleste spillere, og at draften vil forløbe, som man forventer. Men Ohio States quarterback Cardale Jones kan blive valgt meget tidligere, end mange forventer. Måske så tidligt som 2. runde.”

(Wright om QB Cardale Jones, Ohio State)
“Du finder sjældent en quarterback uden for 1. runde, der har det potentiale, som Jones besidder. Han har top 10- og franchise-quarterback potentiale. Der er selvfølgelig grunde til, at han vil være på brættet på andendagen, men ud fra en risikovurdering vil han være et ekstremt attraktivt talent for hold, der savner en quarterback.”

(Campbell om RB Ezekiel Elliott, Ohio State og DE Joey Bosa, Ohio State)
“(Flere) hold kan ikke lide den iver efter fester og de bekymringer, der er omkring hårde feststoffer, som følger med Bosa og Elliott.”

(Brugler om RB Ezekiel Elliott, Ohio State)
“Han har nogle evner, der øjeblikkeligt vil have en indvirkning i NFL. Han kan påvirke kampe på mange måder, og den fleksiblitet vil have stor værdi.”

(Rang om RB Ezekiel Elliott, Ohio State)
“Elliott er den bedste blockerende back, jeg har set i årevis.”

(Gabriel om RB Derrick Henry, Alabama)
“Jeg føler, at Derrick Henry er meget undervurderet. Jeg ser, at nogle folk har ham i 3. eller 4. runde, og jeg mener, at det er latterligt. Efter min mening er han et sent førsterundevalg, og han vil blive en rigtig god running back i NFL. Han minder mig om Eddie George.”

(Rang om RB Kenneth Dixon, Louisiana Tech)
“Det er bare hele hans all-round-spil, jeg kan lide. Han har forrygende hænder, han er meget smidig. Han projekterer virkelig godt til nutidens NFL.”

(Rang om RB Devontae Booker, Utah)
“Han minder mig om (Seattle Seahawks’ running back) Thomas Rawls. Han er bygget tæt til jorden og er meget kraftfuld.”

(Savage om RB Jonathan Williams, Arkansas)
“Jeg mener, at Arkansas’ running back Jonathan Williams, der slet ikke spillede sidste år på grund af en fodskade, kan blive en startende running back i NFL. Han har god værdi i tredje til femte runde.”

(Reuter om WR Laquan Treadwell, Mississippi)
“Jeg vil ikke sætte Treadwell i samme “freak”-kategori som Julio Jones og Calvin Johnson, for han savner elitestørrelse og fart. Men hans hænder er fantastiske, og han er så fysiskbetonet i sit spil, som man kan være.”

(Rang om WR Laquan Treadwell, Mississippi)
“Den bedste wideout er Laquan Treadwell. Han er en stor fysiskbetonet wideout, der kan gå op og plukke bolden. Han er en lidt hurtigere version af Anquan Boldin. Og han er den wide receiver, der er mest klar til NFL.”

(Wright om WR Josh Doctson, TCU)
“Josh Doctson er efter min mening en fattig mands Amari Cooper. Den fyr gør bare alting godt, og han er en bedre atlet, end de fleste giver ham kredit for.”

(Rang om WR Josh Doctson, TCU)
“Jeg elsker Josh Doctsons evne til at hoppe op efter bolden. Men han er lidt upoleret på ruteløb.”

(Wright om WR Corey Coleman, Baylor)
“Coleman er bare en dynamisk playmaker og er måske det mest eksplosive talent i 2016-draften.”

(Savage om WR Sterling Shepherd, Oklahoma)
“Jeg mener, at Sterling virkelig passer ind som tredje-receiver – som slot receiver. Han har et godt antrit, og han forstår, hvordan han vrister sig fri og forbliver åben. Han har nok fart til at gribe bolde ned gennem midten af banen. For mig vil Sterling være et fremragende valg for det hold, der har to etablerede wide receivere, og som savner en tredje receiver, som kan operere i midten af banen.”

(Rang om TE Hunter Henry, Arkansas)
“Jeg ved, at mange mennesker elsker Hunter Henry. Men han er efter min mening bare en solid, komplimentær tight end. Han er et sikkert valg, men han skal ikke vælges før 2. runde – og helst ikke før i bunden af 2. runde.”

(Cherepinsky om OT Laremy Tunsil, Ole Miss)
“Laremy Tunsil er efter min mening det bedste offensive talent. Og de fleste hold, vi har talt med, mener, at han også er draftens bedste talent”.

(Rang om OT Ronnie Stanley, Notre Dame)
“Jeg kan bedre lide ham på kastespil end på løbespil.”

(Rang om OG Joshua Garnett, Stanford)
“Jeg er en stor fan af Joshua Garnett. Han er bare en kraftfuld spiller. Og han er nærmest en “sleeper” i denne draft, fordi så få taler om ham.”

(Rang om OG Germain Ifedi, Texas A&M)
“Hans potentiale er virkelig stort. Han kan blive valgt i 1. runde.”

(Rang om C Ryan Kelly, Alabama)
“Ryan Kelly fra Alabama er draftens bedste interior lineman.”

Nb! Læs anden halvdel med fokus på forsvaret, der udkommer om få dage…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *