2013 NFL Draft Preview: Safeties

Mange NFL-scouts og draftniks er voldsomt begejstrede for dette års safety-klasse, hvor en håndful talenter balancerer på kanten til 1. runde. Læs her en fyldig gennemgang af klassen – blandt andre om den “nye Bob Sanders”, om Rambo, der ikke er Rambo og om safety’en, der har lukket ned for Tavon Austin.

Bedste fysiske talent: Eric Reid, LSU
Boom-or-bust: Eric Reid, LSU
Sleeper: J.J. Wilcox, Georgia Southern
Good guy: Sharmarko Thomas, Syracuse
”Character issues”: Baccari Rambo, Georgia

Safety-klassen er i år både stærk i toppen og dyb i de efterfølgende runder med mange stærke talenter, der kan starte i NFL.

Og det er godt i en tid, hvor NFLs brug af tight ends, som safeties typisk skal matche, bliver stadig mere omfattende, og hvor det ikke mindst i slutspillet blev slået fast, at safety-positionen har en afgørende betydning i nutidens kasteivrige liga. Bare spørg Broncos’ Rahim Moore og 49ers’ safeties, der blev brændt i Super Bowl.
– Det er en meget dyb gruppe, der er solid i toppen med god dybde i anden og tredje runde, mener TFY Draft Insiders’ Tony Pauline.

Klassens duks er Texas’ Kenny Vaccaro (6’0, 214), der kan blive den højst-valgte Longhorn siden 2010, hvor manden, han afløste hos Texas, Earl Thomas, blev valgt som nummer 14. Faktisk har trænere hos Texas fortalt NFL-scouts, at Vaccaro er bedre end Thomas, som nu er en Pro Bowler.
– Hvis han kan gentage dét, han gjorde i college, vil han være en fremragende, professionel spiller i lang tid fremover, fortæller NFL.com’s Gil Brandt.

I college, hvor Vaccaro startede 26 kampe i de to sidste sæsoner, imponerede han især i ”the slot”, hvor Vaccaro blandt andre kontrollerede ellers dødsensfarlig Tavon Austin i et opgør mod West Virginia. Han er en stor free safety, der dog bevæger sig elegant og smidigt på banen, og som dækker effektivt. Han er villig til at slå hårdt og tackler effektivt overalt på banen.
– Vaccaro er én af de mest aggressive safeties, der er gået i draften i noget tid – en hårdfør fyr, der minder mig om Brian Dawkins, forklarer Gil Brandt.

Samlet set er Kenny Vaccaro som spiller uden svagheder, og han er meget komplet, men mindre gode ”ball skills” (kun fem interceptions i karrieren) og frem for alt en skidt attitude er stærkt bekymrende.

Han har været anholdt efter et slagsmål og for ikke at adlyde ordrer, og ved The Scouting Combine mødte han angiveligt op uden at være i form. Han betegnes som umoden og som en fyr, der har brug for stærke støtter omkring sig på et NFL-hold.
– Vaccaro har bevist, at han er talentfuld og fleksibel, men han har aldrig bevist, at han er en stabil playmaker, og der er mange uheldige episoder udenfor banen på cv’et, fortæller Rob Rang fra NFL Draft Scout.com til Draftday.dk.

LSUs Eric Reid (6’0, 213) brød igennem som sophmore, hvor han lavede flere store, opsigtsvækkende spil, men generelt set blev hans junior-sæson betegnet som knapt så god som forventet.

Reid, der lavede 91 tacklinger i 2012, var ustabil i sin sidste sæson i college, hvor han især havde problemer i kasteopdækning, og der er mindre bekymringer ved hans helbred, men det ændrer ikke ved, at hans talent kan gøre ham til en profil i NFL.
– Han har Pro Bowl-potentiale, mener Pro Football Weeklys Nolan Nawrocki.

For Reid er en stor, stærk safety med fremragende atletiske evner, der giver ham en helt forrygende blanding af styrke og fart. Hans arme (33 5/8 inches) giver ham en stor rækkevidde, men dertil kommer, at han trods størrelsen løber 40 yards på hurtige 4,53 sekunder, og at han alene tilbagelægger de første ti yards på 1,53 sekunder. Det gjorde han i en opsigtsvækkende Scouting Combine-præstation.
– Folk kan godt lide ham, fordi han er en ”hitter”, og de mener, at han kan dække op. Jeg talte med nogle scouts, der mente, at det var den bedste safety-workout (ved The Scouting Combine), de nogensinde har set, fortæller en NFL-kilde til The Green Bay Press-Gazette.

Han hopper samtidig 40 yards på 40 ½ inches – et fantastisk højt hop – og er meget aggressiv og hårdfør. Han tackler hårdt og sikkert og stopper huller i forsvaret. Eric Reids potentiale er stort, og selvom han ind i mellem rammer modstanderen skævt og kan være for aggressiv, er det svært ikke at se ham være en meget værdifuld starter i NFL indenfor få år. Hvis han kan blive mere konsistent.
– Reid er en atletisk ”freak”, der har størrelsen, farten og smidigheden til at trives som en centerfielder i den dybe midte af banen, mener NFL.com’s Bucky Brooks.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *