NFL Draft Buzz – 18. april

Med ti dage til draften får du her lidt “buzz”! i form af rygter, sladder og forskellige udmeldinger, som undertegnede enten har læst eller hørt fra vores kilder i USA.

* En spiller, der kan overraske og snige sig ind i bunden af 1. runde, er Texas A&M’s safety Justin Evans. Hvert år har sine overraskelser i top 32, som Josh Garnett sidste år, Laken Tomlinson for to år siden og Jimmie Ward for tre år siden, og Evans ka blive dette års “surprise pick”. Både Tony Pauline fra The Draft Analyst og én af Draftday.dk’s gode kilder har nævnt Evans som en mand, man skal holde øje med i bunden af 1. runde. Evans er både en fremragende atlet, men er samtidig meget passioneret og aggressiv – to evner, som scouts vægter højt. Og så kan han fungere som en return-specialist i NFL.


* Det lyder på mange måder vanvittigt, at Cleveland Browns ifølge ESPNs Adam Schefter ikke har udelukket at vælge quarterback Mitch Trubisky i stedet for super-edge rusher Myles Garrett med topvalget, og at der er delte meninger om de to internt hos holdet. Men jeg tror på historien, selvom jeg stadig vil tro, at den står 90-10 i Garretts favør. For det første er Schefter ekstremt pålidelig, for det andet har en anden draftnik, CBS’ Dane Brugler, fortalt, at han har fået samme melding fra kilder hos Cleveland Browns.

Det er uvist, hvem hos Browns, der er i Trubiskys lejr, men The Cleveland Plain-Dealer fortalte i weekenden, at det næppe er head coach Hue Jackson, der ønsker Garrett. Om Trubisky-støtten er så stærk, at quarterbacken, som mange ikke mener har kvalitet til top 10, bliver topvalget, ved vi selvsagt ikke. Men jeg tror på historien – det er en kendt sag, at Browns har sat en høj værdi på Trubisky, og som quarterback vil et valg af ham overtrumfe spillere fra alle andre positioner. Ikke mindst når Browns ikke har haft en god “franchise quarterback” siden Bernie Kosar.

Men igen: Myles Garrett bliver i sidste ende topvalget – alt andet vil være chokerende – jeg tror bare, at Trubisky er meget højt på Browns’ bræt, og derfor er han i spil til det sidste.

LÆS: 2017 NFL Draft Preview: Safeties* Jeg vil ikke blive overrasket, hvis Florida States running back Dalvin Cook oplever et “Aaron Rodgers”-lignende fald på draft day. Der er seriøse spørgsmålstegn ved hans person, og direkte adspurgt nævner CBS’ Rob Rang overfor Draftday.dk netop Cook som den spiller, der har skuffet mest under de personlige interviews med hold. Cooks største issue er dog ikke ham selv, men derimod den gruppe af kammerater eller tvivlsomme venner, der følger ham.

En kilde fortæller, at Mike Tysons berygtede gruppe af “hang-a-rounds” var “mild” ved siden af Cooks gruppe, og det bekymrer angiveligt NFL-hold, der frygter at den ellers dynamiske running back ikke kan holde sig ude af problemer, når han lander i NFL og bliver mangemillionær. I forvejen har Cook pletter på cv’et – i 2015 blev han suspenderet for at slå en kvinde udenfor en bar i Tallahassee, og året før fik han en bøde for at lade tre pitbulls stå låst med kæder til halsen.

* New York Jets’ general manager Mike Maccaghan sagde direkte i marts, at holdet er mere end villig til at handle ned fra sjettevalget, og at andre hold skal ringe og forsøge at lave en aftale. Hvis Jets – og det er et stort “hvis” – handler ned, kan målet meget vel være Ohio States cornerback Gareon Conley. Rygterne vil vide, at Jets er stærkt interesseret i Conley, der skal på visit hos “The Gang Green” i denne uge. Jeg vil faktisk heller ikke blive overrasket, hvis Conley bliver valgt før sin mere profilerede holdkammerat, Marshon Lattimore, der døjer med en historik omkring en række baglårsskader.

* En NFL-scout fortalte for nogle dage siden Rob Rang fra CBS Sportsline, at han har 22 cornerbacks, der har enten en første- eller andenrundekarakter. Et fuldstændigt uhørt stort antal, fortæller Rang til Draftday.dk. Og da 22 cornerbacks på ingen måde bliver valgt med de første 64 valg, vil en lang række stærke corners blive skubbet ned i 3. og 4. runde.

* Danske Andreas Knappe og Simon Mathiesen er ikke de eneste to skandinaver, der lige nu kæmper for at blive valgt i draften. Svenske Anton Wahrby har også meldt sig ind i kampen, og Draftday.dk erfarer, at den store offensive tackle tirsdag skal igennem en workout hos Carolina Panthers. Den finder sted på Wahrbys nu tidligere skole, Wofford University i Spartanburg, South Carolina. 24-årige Wahrby er født i Karlskrona og begyndte allerede som 13-årig at spille den amerikanske version af fodbold. Han var en del af det svenske U19-landshold, inden han i 2013 indledte karrieren i USA hos Wofford. Den 6 fod 3 inches- og 300 pund-store lineman er et langskud i forhold til at blive valgt i draften, men han kan blive signet som free agent efter 7. rundes afvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *