2013 NFL Draft Preview: Guards og centers

For første gang i 30 år kan to guards blive valgt i top 10. Dette års draft byder nemlig på to talenter, der er blevet sammenlignet med store NFL-legender. Læs om de to – og om talentet med den tragiske barndomsoplevelse og om talentet, der er én af de bedste ”run blockers” i mange år.

Rankings – guards: Se dem her
Bedste fysiske talent:
Jonathan Cooper, North Carolina
Boom-or-bust: Larry Warford, Kentucky
Sleeper: Barrett Jones, Alabama
Good guy: P.J. Lonergan, LSU
”Character issues”: Hugh Thornton, Illinois

2013-årgangen er en helt utrolig årgang, hvad angår guards. Og det er én af de bedste årgange i flere årtier, mener mange iagttagere.

For første gang siden 1997, hvor Chris Naeole var tiendevalget, ventes mindst én guard at blive valgt i top 10. Og det er sandsynligt, at hele to fra positionen kan blive valgt så højt – det er ikke sket siden 1983, hvor både Bruce Matthews og Mike Munchak var så høje draft picks (begge hos Oilers).

Center-positionen er – ganske typisk – ikke synderligt prangende og byder på få sikre kort. Men så er det altså godt, at guard-klassen er af en anden kaliber.

Læs her: Draftday.dk rankings – guards

På forhånd er der en stor kærlighed til Alabamas guard Chance Warmack (6’2, 317), der ifølge NFL Networks Mike Mayock og Bucky Brooks samt NFL.com’s legendariske Gil Brandt er den bedste spiller i draften. Uanset position.
– Chance Warmack er den bedste football-spiller, jeg så på optagelser i år, fortæller Mayock.

Warmack er så god, at han ifølge nogle iagttagere er det bedste guard-talent siden Hall of Famer John Hannahs ankomst til NFL i 1973, hvor Hannah var fjerdevalget i draften. Andre sammenligner ham med legender som Will Shields og Steve Hutchinson. Han kan dominere alle på løbespil, og han er samtidig en stærk skanse på kastespil, hvilket er vitalt i nutidens NFL, hvor der bliver kastet mere end nogensinde.

Chance Warmack er både stor og har nogle lange arme (34 ¾ inches), men samtidig er han overraskende let på fødderne. Han er et aggressivt, brutalt bæst, som kan lave store huller på løbespil, og som kan håndtere fart overraskende godt for en spiller af den størrelse samtidig med, at han kan løbe op af banen og lave nye blokeringer. Så snart han har fået hænderne på modstanderen, er modstanderen sat ud af spillet.
– Chance Warmack er draftens fysisk set mest imponerende ”drive blocker”. Han har styrken til at pløje store huller i løbespillet, mener Pro Football Weeklys Nolan Nawrocki.

Der er spørgsmålstegn ved hans holdbarhed over alle 60 minutter, hans evne til hurtigt at mestre en playbook – og hans 40 yard-tid i Indianapolis (5,49 sekunder) var selv for så stor en fyr skuffende. Men det er småting i det samlede billede.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *