2013 NFL Draft Preview: Wide receivers

En anden wide receiver med masser af fart i fødderne er Oregon States Markus Wheaton (5’11, 189), der endda har den ære at blive sammenlignet med Miami Dolphins’ nyinvestering, Mike Wallace, da Wallace kom ud af college i 2010. Dengang var Wallace et tredjerundevalg, nu er han én af NFLs hurtigste wide receivere, og talentspejdere drager paralleller til Wheaton.

Wheaton er hurtigere på banen, end hans 4.45 sekunder-hurtige 40-yard-tid ved The Scouting Combine indikerede, og det er værd at bemærke, at han i Indianapolis også løb 20 yards på 4,02 sekunder – hurtigst af alle receivers – og løb en 60 yard-shuttle på 11,16 sekunder, hvilket også var top blandt wideouts.

Han har ikke størrelsen til at bryde mange tacklinger og kan blive skubbet ud af kurs af cornerbacks i NFL, men i situationer, hvor han får en ren ”release”, er han et farligt mål på ydersiden.

Marshalls Aaron Dobson (6’3, 210) er kendt for et utroligt én-hånds-catch mod East Carolina i 2011, og han er en playmaker på banen – og den bedste Marshall-receiver siden en vis Randy Moss.

Han gjorde en virkelig god figur ved The Senior Bowl og vinder dueller i duellen i kraft af sine ruteløb, hvor han snyder defensive backs med finter og sit retningsskifte, og siden kan han skabe store spil med bolden i hænderne. I det hele taget er hans hænder fantastiske, han kan lave akrobatiske catches og tabte ikke én eneste bold i 2012-sæsonen ifølge Stats LLC.

Dobson løb – trods sin størrelse – 40 yards på 4,42 sekunder under sin Pro Day i marts, men han er dog ikke helt så hurtig på banen og greb bolde ud fra et begrænset rutetræ hos Marshall. Men han kan blive en god tredje-receiver i NFL, der potentielt kan starte.

Hos West Virginia greb Stedman Bailey (5’10, 193) bolde fra Geno Smith og leverede en vanvittig produktion i 2012, hvor han i Dana Holgersons kastevenlige angreb greb hele 25 touchdowns i bare 13 kampe. Bailey greb samtidig hele 114 bolde for 1622 yards og beviste, at han løber nogle effektive, skarpe ruter, er smidig, har en god balance og besidder nogle stærke, sikre hænder.
– Han laver bare spil, siger en anonym scout til Pro Football Weekly.

Bailey er dog langt fra færdigpoleret, og han har hverken hurtigheden over længere distancer eller den størrelse, som man kunne ønske sig.

Texas A&Ms Ryan Swope (6’0, 205) imponerede ved The Scouting Combine med en 40 yard-tid på 4,34 sekunder, og i NFL vil han være en faktor som slot-receiver – præcist som han var det hos The Aggies. Swope, der de seneste to sæsoner har grebet bolde fra Ryan Tannehill og siden Heisman Trophy-vinder Johnny Manziel, gør alle de små ting rigtige og ligner et sikkert valg i NFL, selvom han ikke har den ideelle størrelse. Hans hænder (8,48 inches) var således nogle af de mindste i Indianapolis, og det begrænser hans evner som pass-catcher.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *