2013 NFL Draft Preview: Wide receivers

Få spillere i dette års draft er så eksplosive som West Virginias Tavon Austin (5’9, 174), der nærmest er et menneskeligt joystick, og som er blevet sammenlignet med så store navne som Wes Welker, Percy Harvin og DeSean Jackson.

Austin, der var en running back i high school, førte i 2012 college football med 198 all-purpose yards, og han fik ligesom Percy Harvin bolden på mange forskellige måder. Som receiver, running back og returner – og hver gang var han dødsensfarlig og en potentiel ”home run”-hitter.
– Der er ikke en mere eksplosiv, dynamisk spiller i denne draft end Tavon Austin, mener NFL Film’ Greg Cosell.

Austin er ekstremt smidig og hamrede samtidig en fantomtid på 40 yard-løbet af under The Scouting Combine, hvor han blev timet i tiden 4,34 sekunder. I nutidens NFL, hvor receivers gør skade på mange måder som både X-, Y- and slot-receivers, er Austin det ultimative mareridt for forsvarsspillere.
– Han har ét af de hurtigste antrit, jeg nogensinde har set, og jeg har været en del af dette spil siden 1973, lyder de skamrosende ord fra ESPNs Ron Jaworski.

Kritikere vil naturligvis pege på, at Austin er lille, spinkel og sårbar overfor skader, men selv en mindre god offensiv koordinator i NFL får med Austin et forrygende stykke legetøj, som koordinatoren kan flytte rundt på banen – og skabe fordelagtige matchups med.

Én af de tungere receivers i dette års draft, Clemsons DeAndre Hopkins (6’1, 214), er blevet sammenlignet med Anquan Boldin, idet de begge er nogle hårdføre receivers med virkelig gode hænder, der er quarterbackens bedste ven, fordi de kan gribe de bolde, der bliver kastet i tung trafik – for eksempel i situationer, hvor quarterbacken hurtigt skal af med bolden.

”Nuke, som Hopkins kaldes, og Boldin savner dog begge et stærkt antrit og er heller ikke hurtige over længere distancer, hvilket Hopkins bekræftede ved The Scouting Combine, hvor han kun løb de 40 yards på 4,57 sekunder. Men Hopkins, der i 2012 greb 82 bolde for ACC-høje 1405 yards og en skolerekord 18 touchdowns, vinder i kraft af sin teknik, præcise ruter og styrke.

USCs Robert Woods (6’0, 201) greb i 2011 hele 111 bolde – en Pac-12-rekord – og året efter fortsatte han de produktive takter med 76 catches for 846 yards og 11 touchdowns. Han forlod USC som alle tiders førende i receptions i karrieren og dét for en skole, der har produceret mange store wide receivers.

Woods er en meget, meget smidig receiver, der især er kendt for sine meget præcise ruter, og som har en god kombination af playmaker-evner og evner som possession-receiver. Han er dog spinkelt bygget, men har alle muligheder for at blive en god andenreceiver og vil formentligt være et bedst fit som slot-receiver.
– Jeg kan godt lide ham. Han er en ideel slot-receiver. Han laver mange spil, siger en unavngiven NFL-scout til The Newark Star-Ledger.

Keenan Allen (6’2, 206) fra California er en klassisk ”West Coast”-receiver, der sjældnere vil vinde med sin fart på dybe ruter, og en Pro Day-tid over 40 yards på 4,71 sekunder er en slem skuffelse. Men han er stærk henover midten, og Allen kan vinde i kraft af nogle præcise, virkelig polerede ruter, en formidabel smidighed og ”football speed”. Scouts har sammenlignet ham med Colts’ Reggie Wayne.

Allen var i 2012 hæmmet af mindre-gode quarterback-præstationer hos The Golden Bears – det var i øvrigt hans halvbror, der kastede boldene – og skadede i oktober knæet, hvilket har samtidig har hæmmet ham i hans forberedelser til draften. Men er han igen fit, er Allen ifølge flere iagttagere mere parat end de fleste til livet i NFL – og vil være et våben for sin kommende arbejdsgiver.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *