NFL Draft 2013 Preview: Tight ends

 

Michigan States Dion Sims (6’5, 262) havde tabt sig en del inden indvejningen ved The Scouting Combine – men er fortsat en meget, meget stor tight end, som leverede en utrolig 40-yard-tid (størrelsen taget i betragtning) på 4,75 sekunder i Indianaplis. Sims, der var en basketball-stjerne i high school, er stadig meget upoleret, men han er et interessant udviklingsprojekt hans størrelse og atletiske evner taget i betragtning. Han var dog suspenderet i 2010, fordi han blev anholdt for at modtage en stjålen laptop, og derfor kræver han ekstra research for NFL-holdene.

Colorados Nick Kasa (6’6, 269) er en konveretet eks-defensive lineman, der kun har godt én sæson på bagen som tight end, og derfor har han – som Sims – stadig meget at lære. Hans fysiske evner og potentiale er meget attraktivt, og han har en fremragende attitude og arbejdsmoral. Nu skal han bare lære nuancerne af spillet.

Kasa fik opmærksomhed til sig, da han afslørede, at en NFL-leder under The Scouting Combine havde spurgt, om Kasa ”kan lide piger” (som konsekvens af Manti Te’o-skandalen). Men i NFL kan han nu trække opmærksomhed til sig, som en tight end, der flyver ned af banen.

Levine Toilolo (6’8, 260) var holdkammerat med Zach Ertz (og før det Coby Fleener) på dét, der efterhånden kan betegnes som ”Tight end U”, Stanford. Toilolo er slet ikke samme talent som de to, men han er en enorm tight end, der kan plukke bolden ned på kast, der rammer væk fra kroppen.

Han er ikke specielt hurtig over længere distancer, og han kan få svært ved at separere sig fra alle forsvarsspillere, men han vil være et godt våben som anden-tight end – og i endzonen, fordi han er så ualmindelig høj.

Ikke siden 2007 har San Jose State fået en offensiv spiller valgt i draften, men det vil sandsynligvis ændre sig i 2013, hvor Ryan Otten (6’5, 230) er en del af klassen.

Otten er en høj tight end, der griber bolden naturligt, og som arbejder benhårdt. Men fysisk set mangler han meget og tilbyder ikke meget på blokeringer samtidig med, at han stadig løber mindre præcise ruter. Otten bliver i bedste fald en solid reserve i NFL.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *