NFL Draft 2013 Preview: Tight ends

 

Det vakte opsigt, da den fyrede Chiefs-general manager, Scott Pioli, i januar sagde, at San Diego States Gavin Escobar (6’6, 254) var én af de ti bedste underclassmen i dette års draft. Siden skuffede Escobar en smule ved The Scouting Combine (med en 40 yard-tid på 4,84 sekunder).

Men det ændrer ikke ved, at Escobar er en dygtig ”F-type” tight end – det vil sige en receiver, der arbejder ud fra ”the slot”. Han var plaget af en knæskade i 2012-sæsonen, men har et stort potentiale og vil kunne fungere som en ”joker” – en tight end, der angriber modstanderen fra mange steder på banen. For eksempel fra en position som running back eller som ”slot-receiver”.
– Jeg er begejstret for hans evne til at producere som en tight end i NFLs meget åbne angrebssystemer, sagde Pioli i januar til Sports Illustrated.

Escobar, der går i draften som junior, er dygtig til at justere kroppen til og gribe lettere upræcise kast, men han savner fysikken til at gøre en stor forskel på blokeringer.
– Escobar er en virkelig god atlet med en stor kropsbygning, der kan blive et sandt våben i kasteangrebet, fortæller NFL Draft Countdowns Scott Wright til Draftday.dk.

Vance McDonald (6’4, 267) fra Rice minder om en tidligere Rice-tight end, James Casey, som netop har signet med Philadelphia Eagles. Ligesom Casey er McDonald en bevægelig tight end, som imponerede ved The Scouting Combine, hvor han løb 40 yards på hurtige 4,69 sekunder. Og han toppede i flere andre discipliner.

McDonald har nogle lange arme (34 3/8 inches) og vil være en faktor på de små områder, men nogle hårde, upålidelige hænder er et problem, ligesom han ikke har meget erfaring som ”in-line blocker”. Det er dog værd at bemærke, at hele 28 af hans 34 catches i 2012 førte til en ny første down.

Floridas Jordan Reed (6’3, 236) har draget sammenligninger til en anden eks-Gator, Patriots’ Aaron Hernandez, fordi de minder om hinanden ud fra et atletisk synspunkt.

Reed er en ”move tight end”/”H-back”-type, der kan angribe forsvaret på ruter ned gennem midten af banen, hvor hans fart i fødderne kommer til sin ret. Han er dog endimensionel og kan ikke blokere frådende pass rushers én mod én, men Reed kan være en glimrende anden-tight end i et kasteivrigt angreb, som Hernandez er det hos Patriots.
– Jeg mener, at Hernandez er lidt bedre til dét, han gør, men jeg mener, at Reed er meget den samme type spiller, siger NFL Films’ talent-evaluator Greg Cosell.

Én af de spillere, der ikke kun skal bevise sit værd på banen, men også udenfor, er Cincinnatis Travis Kelce (6’5, 256). I 2010 var Kelce suspenderet hele sæsonen, fordi han brød en række holdregler inden The Sugar Bowl. Og ikke alle kilder mener, at han har den rette attitude.
– I forhold til personligheden er Travis Kelce et vrag, siger en anonym NFL-scout på brutal vis til Pro Football Weekly.

På banen er Kelce, der er bror til Eagles’ center Jason Kelce, ellers et meget interessant talent, der kan strække banen ud, gribe bolden effektivt og skaffe yards efter kontakt. Og han beviste i 2012, at han kan hjælpe godt i alle spillets facetter, hvorfor nogle scouts i NFL angiveligt har omtalt ham som et førsterundevalgs-talent. Derfor er der lidt ”boom-or-bust”-potentiale over ham.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *