NFL Draft 2013 Preview: Special teams

Der bliver næppe valgt en sparker tidligt i dette års draft. Men der er flere puntere og kickere, der kan få lange karrierer i NFL. Læs her om 2013-draftens bedste special-teamers og læs hvilket kendt, potentielt top 20-valg, der bliver sammenlignet med Devin Hester.

Lad os være ærlige: Kickere og puntere er bare ikke attraktive positioner at vælge spillere fra på draft day.

Sidste år valgte Jacksonville Jaguars – lidt overraskende punter Bryan Anger i 3. runde, men dermed er han den eneste sparker, der siden 2005 er blevet valgt tidligere end 4. runde.

Faktisk skal man helt tilbage til 1995 (Todd Sauerbrun, Chicago Bears) for at finde en punter, der blev valgt i 2. runde, mens det trods alt ”kun” er tilbage i 2005, at en kicker blev valgt så tidligt (Mike Nugent, Jets). Vor egen danske eks-kicker, Morten Andersen, var et stort talent, da han i 1982 forlod Michigan State University. Og han blev valgt som dét års første kicker.

I 4. runde.

Det er samtidig tankevækkende, at der i samtlige Pro Bowls siden 2001 – ifølge Draftday.dk’s lille gennemgang – har været mindst én kicker fra enten NFC eller AFC, som i sin tid ikke er blevet valgt i draften. Med andre ord har én af NFLs allerbedste kickere i sæson efter sæson de seneste 12 år været en tidligere undrafted rookie.

Vi skal nok heller ikke forvente, at dette års draft ændrer ved den tendens. Der er ikke en Sebastian Janikowski, som kan blive valgt i 1. runde, ligesom der heller ikke længere er en Al Davis, der vil vælge en kicker så sensationelt tidligt.

Den bedste place kicker i årgangen er Florida States Dustin Hopkins, der ejer FBS-college-rekorden med hele 466 point i karieren. Allerede på hans første spark i college-karrieren imponerede han, da han satte en 52-yarder mellem stængerne i et opgør mod Miami.

Hopkins scorede i 2012 på 25 af 30 field goal-forsøg – herunder en 56-yarder – og gennem karrieren har han aldrig fået et spark blokeret. Han er selvsikker og hårdfør, og han har masser af saft og dybde i sine kickoffs. Et minus er dog, at han har sparket meget i det klimavenlige Florida, og så har han været mindre præcis på de længere spark (han har kun ramt plet på 64,4 procent af alle +40 yard-field goal-forsøg).

Men Hopkins har bevist sit værd, og han kan er et godt bud på en kicker fra 2013-draften, der får en lang NFL-karriere, selvom han måske først bliver valgt et stykke hen på draftens tredjedag.

Hopkins får dog kamp til duksepladsen fra den konkurrerende skole, Floridas, kicker Caleb Sturgis.

Sturgis er ligesom Hopkins træfsikker (han scorede på 24 af 28 field goal-forsøg i 2012), og gennem karrieren hamrede han hele 17 af 22 field goal-forsøg af mindst 40 yards mellem stængerne. Det er et stort plus, ligesom hans erfaring fra de svære kampe i SEC er det.

Tre blokerede spark i 2012 skyldes dog en for langsom sparkeafvikling, og så er han ikke helt så stærk som Hopkins på kickoffs.

Nebraskas Brett Maher scorede i 2012 på 20 af 27 field goal-forsøg, men var samtidig skolens punter (han puntede 61 gange) og sparkede også kickoffs.

I NFL projekterer han dog til kicker, for som en kicking coach i NFL siger til The Chicago Tribune, bliver Maher mere stabil, hvis han dropper punter-hvervet. Han er generelt præcis på de korte distancer, men savner et stærkt sparkeben.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *